Când ai chef de o reţeta bună şi ieftină, cu care poţi hrăni o familie mare şi pofticioasă, încearcă această reţeta cu varză şi carne tocată la cuptor.
Ingrediente:
-800 grame varză
-1/2 linguriţă cimbru uscat
-450 gr carne tocată de porc
-10 fire pătrunjel
-2 ouă
-2 linguri smântână acră (fermentată)
-sare, piper
-2-3 linguri ulei
-pesmet pentru tavă
Preparare:
Se taie varza fideluţă fină. Se încinge uleiul într-o tigaie largă şi se adaugă varza, amestecând des. Varza se adaugă în 3-4 tranşe, fiecare tranşă adăugându-se după ce varza pusă anterior a scăzut. La fiecare tranşă presăraţi sare, piper negru şi cimbru.
După ce aţi pus toată varza, adăugaţi 100 ml apă şi înăbuşiţi varză timp de 15 minute, amestecând des. La final gustaţi varza şi dacă mai e nevoie mai adăugaţi sare şi piper. Carnea tocată se frământă cu 1 ou, pătrunjelul tocat, 1 linguriţă rasă de sare şi piper negru.
Se unge cu unt sau ulei o tavă termorezistentă (de 15 x 23 cm). Se presară cu pesmet. Se aşează un pic mai mult de jumătate din varza călită în tavă.
Se aşează apoi toată carnea pe varză. Se aşează restul de varză deasupra. Se bate smântână cu oul rămas. Se toarnă peste varză. Se coace la 200C timp de 40 minute, până e rumenă deasupra. Se serveşte caldă.
Foto: www.bucataras.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1432


Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Olguța Crăcănici
Acum 3 ore
Ouțele, tablourile, industria și canalele la Dunăre
Acum 3 ore
Ghita
Acum 3 ore
Emil
Acum 4 ore
NFilip