Aromă fin-amăruie a migdalelor întrece orice tip de ciocolată. Chiar pe cea de casă, făcută din lapte praf, cacao, zahăr, unt şi stafide sau alune. Recomandat este marţipanul preparat în casă pentru a evita stabilizatorii, emulgatorii, coloranţii şi alte ingrediente nesănătoase pe care le conţine marţipanul de la magazin.
Un sortiment mai ieftin de marţipan, numit persipan, este realizat din miezul sâmburilor de caise.
Cum se face marţipanul?
Ingrediente:
- 500 de grame de migdale crude
½ kg de zahăr praf
- 2 linguriţe esenţă migdale
-4 albuşuri de ou
- 3 linguri de zeamă de lămâie
Preparare:
Încălziţi 2 litri de apă şi turnaţi-o clocotită peste migdale. Lăsaţi-le să se oprească 10 minute.
Încălziţi cuptorul la 100 de grade Celsius.
Ţineţi migdalele curăţate şi decojite circa un minut sub jet de apă rece.
Apoi introduceţi-le la cuptor să se usuce, circa 20 de minute, la aproximativ 90 de grade. Răciţi migdale şi apoi tocaţi-le fin.
Adăugaţi zahărul, albuşurile de ou şi zeama de lămâie.
După aceea se obţine o pastă asemănătoare plastilinei. Acesta se păstrează în frigider, pentru a-şi păstra consistenţa maleabilă.
Poate fi folosit pentru realizarea unor modele pentru prăjituri sau poate fi mâncat pur şi simplu.
Foto: www.flu.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 286


Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Olguța Crăcănici
Acum 7 ore
Ouțele, tablourile, industria și canalele la Dunăre
Acum 7 ore
Ghita
Acum 7 ore
Emil
Acum 7 ore
NFilip