Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
21°C

Mii de sibieni au sarbatorit Boboteaza in Piata Mare

Câteva mii de sibieni au ieșit luni, la prânz, în Piața Mare pentru a asista la slujba de Bobotează oficiată de Înalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, alături de un sobor de preoți. Ceremonia a început la ora 12:00, iar pe scena din fața Muzeului Național Brukenthal au urcat, alături de preoți de la numeroase biserici din Sibiu, și câteva oficialități, printre care prefectul Ovidiu Sitterli sau vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Banciu.

La sfârșitul slujbei credincioșii au fost invitați să ia acasă apă sfințită, în acest sens în Piața Mare fiind aduse mai multe butoaie și o cisternă de rezervă.

O slujbă menită să celebreze duminica de dinaintea Botezului Domnului a avut loc și ieri în Catedrala Mitropolitană, lăcașul de cult fiind umplut de credincioși. “Lucrarea pe care Duhul Sfânt o împlinește prin mijlocirea unui element vital, a unei materii cu un rol special în viața noastră, este una spirituală deosebit de importantă. Sfințirea cea mare a apei este mai importantă decât celelalte rânduieli de sfințire a apei, cum ar fi cea de la aghiasma mică, de la Taina Botezului sau de la punerea pietrei de temelie pentru biserici. Sfințirea cea mare a apei se face doar acum, când cântăm că firea apelor s-a sfințit prin pogorârea Creatorului la creatură. Numai acum, când Fiul lui Dumnezeu se atinge de apă, materia își reprimește ceea ce avea la început, dar a pierdut prin căderea primilor oameni”, a spus, cu această ocazie, ÎPS Mitropolit Laurențiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus