Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

La Piada n-a rezistat. Piccolo-i acum in loc

Din păcate, mica profeție făcută de al meu coleg în vara anului trecut s-a adeverit: nici șase luni n-a rezistat La Piada, cochetul restaurant deschis pe Justiției colț cu Victoriei. Restaurantul italienesc fără pizza și paste a fost înlocuit tot de un restaurant italienesc. De fapt, cu o pizzerie, Piccolo pe nume. Care, spre deosebire de La Piada, vine fără pretenții. Astfel, în loc de trufe, platouri cu brânzeturi, oțet balsamic de Modena și alte specialități ale defunctului restaurant, la Piccolo în meniu veți găsi, pe capitole, pizze speciali, pizze bianche sau pizze chiuse. Bine, am găsit și șase feluri de salate, cu nume ciudate: Transilvania, Italy, Honolulu, Miami, Paris și Capri. Dar nu au decât în meniu, nu și în bucătărie. Tot numai la diversitate au fost puse, parcă, și bruschettele, tot numai în meniu de găsit. ”E pizzerie numai cu pizza”, a încercat ospătarul o glumă.

Eram doi, așa că am ales o pizza vegetariană (”nu, nu sunt legume din pungă”, a asigurat ospătarul) și una Mamaia. Cică numită după stațiunea mioritică și preparată cu mozzarella, sos de roșii, usturoi, ton, creveți și anșoa.

De altfel, tot meniul enumeră feluri de pizza cu tot felul de nume: Hawai, Sibiu (e cu ceapă, salam, șuncă și ciuperci), Ciobănească (are cârnat de oaie și ceapă roșie), Venezia, Roma și așa mai departe.

Până va veni pizza, de alegeți Piccolo aveți timp să numărați 24 de scaune la șase mese, să urmăriți videoclipuri pe MTV și să treceți cu vederea decorul ”de decor”. Mica încăpere e curată, mobilierul nou, iar zugrăveala încă proaspătă.

De așteptat, nu trebuie să așteptați mult. Noi – eram singurii care mâncam – am primit cele două pizza după vreo 20 de minute. Acum, pentru cei care au mai comandat un astfel de mâncare prin Sibiu, cea de la Piccolo va fi diferită. Are un blat foarte, foarte subțire și... e bună. Chiar delicioasă. Cea vegetariană era o explozie de culoare, s-o mănânci și din priviri. Iar cea cu creveți... mă rog, avea fix cinci creveți minusculi, dintre care unul împărțit în două. Dar cățeii de usturoi erau durdulii, ițindu-se albi din pasta roșie și subțire în care stătea ascuns tonul. Tot tabloul condimentat și cu ceva  ”fire” de anșoa l-am ”stricat” de câteva ori cu sosul picant cerut, adus în cantități astronomice pentru ceea ce aveam în față. Bănuiam că e vreun italian în spatele acestor pizza. De unde? Din bucătărie a apărut, la un moment dat, un puști de nici 20 de ani, cred.

Prețurile cam peste medie, pe alocuri. În cazul nostru, cea numită Mamaia a fost 24 de lei, iar cea vegetariană, 16 lei. Aș mai merge, dar nu cu mare entuziasm.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Tag-uri: La Piada

Vizualizari: 2566

Comentarii

2 comentarii

flamanzila

Acum 11 ani

Te mai duci mai, ca-ti deconteaza un prost bonul fiscal.
Raspunde

ce sa intelegi din jalnica scriitura?

Acum 11 ani

Daca afirmi ca \"Are un blat foarte, foarte subțire și... e bună\" iar tu \"Ai mai merge, dar nu cu mare entuziasm\" ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus