Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Pastrav afumat si salata de sfecla rosie cu crema de hrean

Ingrediente:

Pentru salata de sfeclă roșie:

-480g sfeclă

-½ șalotă , tocată mărunt

-2 lingurițe oțet balsamic

-2 linguri ulei de măsline extra

- virgin -sare de mare

-2 ciupituri piper negru proaspăt măcinat

Pentru sos:

-100g smântână

-1 linguriță de hrean proaspăt ras

-sare de mare

-1 vârf de cuțit piper cayenne

- sucul de la o lămâie

Pentru a servi:

-200g păstrăv de mare, tăiat în felii subțiri

-câteva crenguțe de mărar proaspăt

Metodă de preparare:

Pentru salata de sfeclă roșie, se fierbe sfecla în apă clocotită pentru 1 ½ ore sau până cînd se înmoaie.

Scoateți sfecla din apă, se lasă să se răcească puțin, apoi se curîță de coajă. Segmentați sfecla în bucăți și se amestecă cu restul de ingrediente și o lingură de apă. Se condimentează după gust cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

Pentru sos, se amestecă ingredientele împreună într-un castron.

Pentru a servi, aranjați salata de sfeclă roșie în centrul farfuriei, cu felii de păstrăv de mare și o lingură de sos de hrean deasupra sau în jurul peștelui.

Se decoreaza cu câteva fire de mărar.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/smoked_trout_and_62674

Șalotă

Şalota formează un bulb, adică un mănunchi de frunze subterane care înmagazinează energia necesară creşterii rapide primăvara. Gustul este asemănător cu cel al cepei, dar mai atenuat în stare proaspătă, şalota este picantă, iute şi lacrimogenă. Prin preparare, gustul devine amar. Bulbii se folosesc cruzi sau fierţi. Cruzi, aromatizează salatele şi crudităţile. Fierţi, intră în componenţa sosurilor şi supelor sau însoţesc felurile cu carne. Şalota pare a fi de origine din Asia Centrală sau de Vest. În Europa este cunoscută încă din Epoca de Bronz.

Vizualizari: 499

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus