Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Ce se intampla in weekend la Sibiu

Weekend-ul acesta începe cu un târg de nunţi la care sibeinii sunt invitaţi să mergă nu doar pentru a vedea ofertele expozanţilor, ci şi pentru a participa la o tombolă cu premii generoase.

„Vineri se deschid porțile târgului de nunți Sibiu Wedding Days 2014 - ediția a-III-a, la Sala Transilvania. Printre momentele artistice din cadrul târgului se numără concerte live ale trupelor Renegades și Magic Band împreună cu Radu Nechifor, momente folclorice, dar și demonstrații de dansuri standard sau latino-americane și prezentări de rochii de mireasă. Pentru a veni în sprijinul viitorilor miri, organizatorii au pregătit workshop-uri pe teme interesante, de la managementul bugetului de nuntă, până la sfaturi și informații despre bijuterii sau coafura și make up pentru mirese. De asemenea, pentru domni, Sibiu Wedding Days a pregătit o degustare de vinuri pentru a le fi ușor să aleagă cele mai potrivite gusturi și arome pentru ziua nunții”, spun organizatorii.

Ultima zi a târgului se va încheia cu marea extragere a tombolei la care participa toți vizitatorii, al cărei premiu special este o nuntă în valoare de 10.000 de euro, care conține toate serviciile necesare organizării unui astfel de eveniment. Cei care câstigă locul II, primesc o pereche de verighete cu diamant, iar cei de pe locul III primesc o rochie de nașă.

Programul de vizitare al târgului este următorul: vineri, 24 ianuarie: 12.00-20.00, sâmbătă, 25 ianuarie: 10.00-20.00, iar duminică, 26 ianuarie: 10.00-18.00. Sibiu Wedding Days este un târg cu vânzare, la care participă aproximativ 60 de expozanți, atât din Sibiu cât și din alte orașe ale țării.

Spectacolele de teatru nu lipsesc nici în acest sfârşit de săptămână. Vineri, de la ora 19:00, la „Radu Stanca” se joacă „Maestrul și Margareta”.

„Maestrul și Margareta” este o adaptare după romanul omonim al scriitorului rus Mihail Bulgakov. Considerată una dintre cele mai importante opere ale secolului XX, capodopera romancierului Mihail Bulgakov tratează tema eternei lupte dintre bine și rău, dar și a liberului arbitru printr-o fascinantă poveste de dragoste ce are loc într-un peisaj suprarealist al Uniunii Sovietice. Montarea de pe scena Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare ce combină proiecţii video cu momente muzicale live, iar ideea decorului își găsește inspiraţia într-o biserică armenească veche descoperită de regizor în Polonia.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Mariana Mihu, Ákos Orosz, Ema Veţean, Pali Vecsei, Serenela Mureşan, Zoltán Lendváczky, Eduard Pătraşcu, Erika Tankó Adrian Matioc, Cătălin Pătru, Ciprian Scurtea, Diana Fufezan, Florin Coşuleţ, Mihai Coman, Viorel Raţă, Dan Glasu, Vlad Robaş, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Gabriela Neagu, Eva Ungvari și Sanda Anastasof. Spectacolul se bucură, de asemenea, de contribuţia scenografei Velica Panduru și a muzicianului Zeno Apostolache.

„Maestrul și Margareta” este o co-producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu și a Teatrului „Maladype” din Budapesta.

Un spectacol special, o comedie spumoasă - “Încurcă-i drace!“ se va juca sâmbătă şi duminică, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”. Spectacolul este o comedie cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate. Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul lui Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță.

„Este un spectacol important pentru mine pentru că l-am realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de când această generaţie de actori a terminat facultatea, iar eu le-am fost profesor. De aceea acest spectacol are şi o conotaţie specială pentru noi şi este un spectacol prin care îi aniversăm pe acesti actori valoroşi pentru teatrul sibian şi pentru teatrul românesc”, a declarat regizorul Șerban Puiu.

Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situația acestora devine una complicată pentru că în cameră descoperă cadavrul unui bărbat. Pentru că raportarea acestui incident ar scoate la iveală relația de adulter dintre cei doi, protagoniștii se hotărăsc să ascundă corpul acestuia. Planurile lor vor fi date, peste cap prin intervenția altor personaje, care transformă scena într-una plină de haz și suspans.

Din distribuţie fac parte actorii Florin Coșuleț, Diana Fufezan, Cătălin Pătru, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Adrian Neacșu, Mihai Coman, Codruța Vasiu, Veronica Popescu și Cristina Stoleriu.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 25 ianuarie şi duminică, 26 ianuarie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”. Prețul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere.

Sâmbătă, de la ora 21:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte Sibiu se joacă „Profesorul de franceză”, de Tudor Muşatescu.

Din distribuţie fac parte Alexandru Malaicu, Andrada Poplăcean/Diana Nit, Diana Moraru/ Ștefana Geleriu, Alexandra Roatis/ Andrada Grosu, Constantin Podu şi Claudiu Fălămaș.

Tot sâmbătă, Global Gym organizează „Fitness workshop”, un eveniment care promovează activităţi ca zumba, fitball, khai bo, step & tonifiere, tae bo.

„Distracţia va fi maximă cu instructorii Global Gym / Fitness Fun şi invitaţii nostri speciali, instructorii de zumba din Austria, Tibi & Claudia Welker”, spun organizatorii.

Înscrierile se pot face la tel. 0369-801-800 sau pe e-mail la office@fitnessfun.ro.

Duminica, de la ora 11:00, la Teatrul Gong se joacă „Pinocchio”. Carlo Collodi, scriitor şi jurnalist italian, este autorul fermecătoarei cărţi pentru copii “le avventure di Pinocchio” (ro. Aventurile lui Pinocchio). Cunoaştem cu toţii povestea lui Pinocchio şi peripeţiile prin care a trecut până a înţeles că trebuie să fie băieţel cuminte. Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răspalata meritată.

„Să nu-l uităm pe greieraşul care i-a fost tot timpul un bun sfătuitor, o adevarată a doua conştiinţă care veghează şi asupra voastră, dragi copii, şi vă indeamnă să fiţi buni şi ascultători”, spun organozatorii.

La cinema Arta sibienii pot vedea în acest weekend „The Conjuring”.

Doi specialişti în paranormal, Ed şi Lorraine Warren, sunt chemaţi de familia Perron, terorizată de prezenţa unor spirite întunecate la ferma lor. Forţaţi să confrunte puternicul demon, cei doi au de-a face cu cel mai terifiant caz din cariera lor. Bazat pe o poveste adevărată, The Conjuring îi aduce în rolurile principale pe Vera Farmiga (Lorraine Warren), Patrick Wilson (Ed Warren), Ron Livingston (Roger Perron) şi Lili Taylor (Carolyn Perron). Distribuţia este completată de Joey King, Shanley Caswell, Haley McFarland, Mackenzie Foy, Kyla Deaver şi Sterling Jerins.

Filmul va rula vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 14:00, 16:30. 19:00, 21:30, la cinema Arta. Preţul unui bilet este de 12 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

ha

Acum 9 ani

ce dracu sa se intample in weekend in sibiu?? se imbata ciobanii si isi dau in cap
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus