Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

In vremea Apocalipsei

Weekendul trecut la Transilvania Rookie Fest, urcam pe teleski cu un puștan, sub 14 ani. De abia îi ajungea crosa la șale. Zic să fiu gazdă bună, să fac conversație, îl întreb de unde vine. „Din Bulgaria”, zice puștiul. „A, chiar vroiam să mă duc anul ăsta la ski la voi, mă gândeam să merg la Bansko”, zic eu ca tot românul care atât a văzut pe internet, Bansko. „Nu, nu, nu, nu, nu te du la Bansko. E nașpa, nu au zăpadă. Hai la noi, la Pamporovo, e mult mai mișto. Au fost anul ăsta oameni din Austria, din Italia, toți spuneau că zăpadă ca la noi n-au găsit niciunde”, zice puștănache. Câteva ore mai târziu îmi pică ochii pe foaia de start, unde fiecare concurent își trecuse și sponsorul. Iar al meu era sponsorizat chiar de stațiunea Pamporovo. L-am căutat special ca să îl întreb cum de a reușit așa ceva. Simplu. Sunt zeci, poate chiar sute ca el. Mici ambasadori, sponsorizați cu sume rezonabile de o industrie care crește admirabil. Și care a priceput de la bun început că doar așa poate face performanță. Investind în viitorii lor clienți, în dezvoltarea corectă a sportului, în orice le poate duce numele peste graniță.

Pe plaiurile mioritice facem, în continuare, contra vântului. Cel mai bun ciclist al ultimului deceniu a ajuns președinte al Federației Române de Ciclism. Minune! Oare se poate și așa? Profesioniști în domeniu unde ar trebui să le fie locul? Cât a ținut bucuria? Mai deloc. Nici bine instalat în funcție, Carol Novak s-a trezit în unei incredibile porcăieli, în care fiecare pas înainte a fost urmat de trei înapoi.

Raliul Sibiului, da, cam singura chestie românească pe care o vezi la Eurosport, a fost exclus din Campionatul Național de Raliuri. Curat dâmbovițean. N-a contat motivul, n-a contat că interesul primordial era graficul internațional stabilit de ERC. Prezentarea mușchilor unei federații de înapoiați a fost mai importantă.

Mă tem. Mă tem că într-o zi, în globul pămânesc va apărea o imensă gaură neagră și în ea o să dispărem cu toții. O să ne înghită pământul de prostani ce suntem. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

7 comentarii

tematorul

Acum 10 ani

Si eu ma tem ca intr-o zi vom fi napaditi de atoatestiutori profesionisti.
Raspunde

cititor ...

Acum 10 ani

brylynsky , de ce ti-e frica nu scapi ... redactia voastra e cel mai bun exemplu de incapacitate !
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Cuvintele acestea ne doare!
Raspunde

mosu

Acum 10 ani

brylynski suji carasu lu deleanu si ti-o ramas șpermă pe barba :)))))
Raspunde

Odin

Acum 10 ani

Mai oameni buni daca nu va convin editorialisti si editorialele lor de ce ii cititi? Numai asa ca sa aveti unde injura? <br> Omul a propus o tema de discutie/ gandire (pentru cei care pot) care daca nu va intereseaza treceti mai departe.<br> Indiferent de competenta sau preferintele sexuale ale redactiei opinia prezentata este valida ... si asta e cu adevarat trist.
Raspunde

Adevaratul Brylynski

Acum 9 ani

***www.brylu.ro/2008/08/ai-dracu-cu-rds-ul-vostru/
Raspunde

Domnul avocat al Brylynskiului

Acum 9 ani

Clientul meu dl. Brylynski recunoaste ca a gresit si ca este mare dobitoc. Isi cere scuze si promite ca n-0 sa mai greseasca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus