Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Primele rezultate ale campaniei cu coronarografii gratuite: peste 60% dintre sibieni diagnosticati cu afectiuni grave

Sibienii, dar şi pacienţii din Alba şi Vâlcea au beneficiat săptămâna trecută, la clinica Polisano, de coronarografii gratuite, în cadrul unei campanii de responsabilitate socială. Dintre cei 20 de pacienţi consultaţi, peste 60% au fost diagnosticaţi cu afecţiuni grave, care au necesitat intervenţii chirurgicale.

„Cam 60% dintre pacienţii consultaţi au necesitat o procedură de vascularizare, cu stent sau operaţie pe cord deschis. Dintre cei care aveau nevoie, cam 75% şi-au făcut intervenţia necesară, însă cred că trei pacienţi nu şi-au făcut, au plecat cu rezultatele coronografiei. Cei mai mulţi s-au dovedit a fi pacienţi de vârsta a doua, şi femei şi bărbaţi trecuţi de 60 de ani” , a spus dr. Nicolae Florescu, șeful Secției Cardiologie Intervențională și coordonator al Programului de Infarct Miocardic din cadrul Polisano.

Pentru că numărul progrmărilor pentru o lună, perioadă pervăzută iniţial pentru campaie, a fost depăşit, reprezentaţii clinicii au prelungit campania începută în 20 ianuarie, cu încă o lună.

„Am fost bombardaţi cu telefoane încă din primele zile. Avem deja programările făcute pe următoarele două săptămâni. Sunt pacienţi din multe judeţe, nu doar din cele învecinate, avem şi din Tulcea, Piatra Neamţ, Gorj. Ne bucură interesul pacienţilor, pentru că acest lucru o să ducă, sperăm noi, la o scădere a deceselor cauzate de infarct, şi în acelaşi timp e vorba şi de vizibilitatea pe care o are clinica acum, despre această secție de Cardiologie Intervenţională, de care nu dispun multe oraşe”, mai spun reprezentanţii clinicii sibiene.

La spitalul Polisano funcționează o secție de Cardiologie Intervenţională și una de Chirurgie Cardiovasculară, capabile să diagnosticheze și să trateze majoritatea afecțiunilor cardiovasculare.

Pacienții se pot prezenta la clinică cu dosarul medical care confirmă afecţiunea şi necesitatea unei coronografii, vor fi consultaţi de cardiolog, consultaţie care va trebui achitată, după care vor beneficia gratuit de coronografie şi de spitalizare gratuită în urma proceduri, pentru o perioadă de 24-48 ore.

Coronarografia este o tehnică de diagnosticare folosită în cardiologie pentru vizualizarea arterelor coronare care irigă inima. Coronarografia este un examen medical complementar invaziv, care foloseşte tehnica radiografiei cu raze X şi injectarea cu un produs de contrast iodat ce pune în evidenţă arterele. Pacienţii se pot programa zilnic, între orele 10:00-11:00.

Campania, care se adresează pacienților care prezintă suspiciuni de boală coronariană, le oferă pacienţilor posibilitatea să realizeze gratuit o procedură care în mod normal costă 1.900 lei.

Foto: doks.katho.be

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Georg

Acum 8 ani

1. VENITI la control. 2. Constatam ca SUNTETI BOLNAV si trebuie OPERATIE. 3. OPERATIA o facem numai NOI...semnat oare cine? NOI...se intelege..
Raspunde

fghs

Acum 8 ani

Daca e moca sibienii sunt primii. Primii mocangi ai tarii
Raspunde

mai fghsjpula

Acum 8 ani

nu sti sa citesti milogule, mocangiu esti tu ma...
Raspunde

Vonfig Sublimba

Acum 8 ani

Stiam ca sibienii is bolnavi cu capu, dar uite ca nici cu inima nu stau prea bine. Mai lasati dreacu laba si apucati-va de munca milogilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus