Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Primarul din Sadu, pe lista la europarlamentare. Cu unanimitate de voturi

Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, este propunerea PDL Sibiu pentru lista partidului în vederea alegerilor europarlamentare ce vor avea loc în primăvara acestui an. Decizia a fost luată în cadrul Biroului Permanent Județean al PDL cu unanimitate de voturi. ”Este un om cu experiență în administrația locală, în administrația județeană. Este un om care a demonstrat că știe să managerieze atât proiecte locale, cât și proiecte europene, răspunde tuturor cerințelor PDL pentru canddiaturi în competiția pentru PE și ca urmare, în unanimitate de voturi, Biroul Permanent Județean a hotărât ca domnul Ivan să reprezinte PDL Sibiu și Sibiul în această competiție”, a declarat președintele PDL Sibiu, Raluca Turcan.
Valentin Ivan așteaptă însă decizia Biroului Permanent Național al PDL pentru validare. ”Să vedem care va fi decizia la centru. Mi-am depus candidatura din dorința de a împărăși din experiența acumulată în administrația publică locală și din cunoștințele pe care le-am acumulat până acum”,a  declarat primarul din Sadu.
Ivan a fost ales în 2004 cu puțin peste 50%, în 2008, a primit din primul scrutin aproape trei sferturi din voturile localnicilor, pentru ca în 2012 să fie reales cu un procent egal cu al lui Klaus Johannis: 78%. 
Anul trecut a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat dacă nu va reuși să asfalteze toate străzile din comună. ”Nu voi mai candida la celălalt mandatat dacă nu reabilităm toate străzile. Finanțarea, dacă nu va fi din resurse proprii, va fi din fonduri europene. Pe cetățean nu îl interesează care este sursa de finanțare. Este de datoria noastră, a administrației publice locale să ne orientăm spre sursele de finanțare eligibile pentru proiectul acesta”.
 
Avere de primar
 
Asociat în cadrul unei firme al cărei obiect de activitate este exploatarea forestieră de a cărei conducere se ocupă soția sa, primarul Valentin Ivan declară că a moștenit câteva terenuri agricole de aproximativ un ha, un teren intravilan de 10 ari și o garsonieră pe care a vândut-o în vara acestui an cu suma de 28.000 de lei. Potrivit declarației de avere semnată în iunie anul acesta, primarul mai deține un apartament și o casă, pentru aceasta din urmă angajându-se la un contract de întreținere. Mașina deținută este un VW Polo din 1987, iar la capitolul datorii, primarul notează două credite în valoare totală de 16.000 de euro, primul scadent în 2017, iar al doilea în 2018. Din declarația de avere rezultă că primarul își gospodărește singur economiile de 6.000 de euro (economii mai mici cu 12.000 de euro față de declarația de avere de anul trecut). Indemnizația de primar al lui Valentin Ivan este de 22.000 de lei pe an (aprox. 1.830 de lei lunar).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

joseph

Acum 10 ani

Băi, Turnul Sfatului, ce dracu ați pățit că de-o vreme v-au invadat gândacii de bucătărie, numai comentarii fără sens, de parcă s-a suprapus alt blog peste al vostru. <br> Chiar nu puteți rezolva problema?
Raspunde

vasiladi

Acum 10 ani

in parlamentul european e nevoie de oaresce material lemnos,ca daca nu stii nicio limba straina nui bai!habanzicuaugumi?ies,ui,etc
Raspunde

om

Acum 10 ani

La ce VARZA ESTE IN POLITICA ROMANEASCA merge si ASA.....nu trebuie sa sti limbi straina CI SA AI CUNOSTINTE!!!!
Raspunde

www

Acum 10 ani

si restul ce a furat nu declara?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus