Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Spitalul Judetean Sibiu, penalizat de CNAS din cauza neregulilor sesizate

Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu este unul dintre cele zece spitale din România care vor primi mai puţini bani din valoarea contractelor pe care le au cu casele judeţene, din cauza neregulilor sesizate în urma unor controale făcute de inspectorii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Direcţia Generală de Monitorizare, Control şi Antifraudă a făcut, în perioada 17-20 decembrie 2013, controale la zece spitale, în urma cărora au fost constatate mai multe nereguli în respectarea obligaţiilor contractuale. Ca urmare a acestor nereguli s-a dispus reţinerea a 1% din valoarea de contract aferent lunilor în care au fost înregistrate probleme, potrivit Mediafax.

În 2013 Casa Naţională de Sănătate Sibiu a încheiat contracte cu 12 furnizori de servcii medicale spitaliceşti, printre care şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, căruia i-a fost alocat un buget de 79.955.186 lei, majorat faţă de 2012, când i-a fost alocată suma de 69.569.579 lei.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, citat de Mediafax, a declarat că măsura a fost luată pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale stipulate în contractele de furnizare de servicii medicale spitaliceşti încheiate cu Casele de Asigurări de Sănătate. Preşedintele CNAS a mai precizat că una dintre cele mai grave probleme este aceea că pacienţii internaţi sunt obligaţi să-şi cumpere medicamentele, spunând că speră ca acest lucru să fie reglementat din 1 aprilie, odată cu intrarea în vigoare a pachetului de servicii medicale şi a noului contract-cadru.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu spun că nu comentează decizia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi vor face o declaraţie oficială în maxim 48 de ore.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

tudor CeMerita

Acum 10 ani

pfuu, oricum e un jeg notoriu acolo si doar spital nu se poate numi cladirea aia plina de infectie, masini parcate pe alei si cetateni galagiosi acolo unde ar trebui sa fie de fapt saloane... ce urmeaza?
Raspunde

busoi

Acum 10 ani

ba cine va penalizat aia de isi dau note singuri ,bai astia de la minisreru nesanatati ,sibiul da o gramada de bani la cnsas si inapoi vine cit vine ,bai sibieni asta inseamna descentralizare noi sibieni cu bani platiti si aia de la mures cu foloasele ,vedeti cine este in conducerea ministerului ,unu de ii spune nicolescu de mures si va dati singuri raspunsu ,ba bani care ii dam noi sibieni pentru sanatate s-a ramina aici s-a ne putem dezvolta si moderniza spitalele ,si pusi menageri competenti nu rude si prieteni
Raspunde

....

Acum 10 ani

in loc sa dea bani sa se rezolve treburile si sa nu mai fie nereguli, uite ce se intampla! iar unii de le bucale se joaca cu banii altora
Raspunde

trifoi

Acum 10 ani

ba asta era regionalizarea vruta de boc si mai nou adorata si de ponta ,s-a umfle niste orase bombastic care sunt in moarte climnica cunm sunt ;cluj ,brasov ,iasi ,craiova ,timisoara ,etc ,alea s-a va fie capitale si bani care se aduna din contributile voastre s-a mearga la asa zisele capitale ,si pe bani nostri ei dezvoltare si la noi taieri de fonduri sabotaj in menegment si alte furaciuni ,cu ce vreti s-a construiasca la iasov piste de avioane si comarnic -iasov de la voi fraieri din sibiu in sibiu nu trebuie stadion modern si statiunea ,paltinis dezvoltata trebuie la poiana ca acolo se duc mitici la sfirsit de saptamina ,de autosstrada sibiu - pitesti legatura culoarului 4 pan european nici o vorbulita ,s-a vazut acum cind ia prins iara iarna pe nepregatite cums-au format cozi chilometrice de tirururi din toata europa ,dar noi ne batem s-a facem aia de umbla doua trei limuzine pe ia la sfirsit de saptamina in rest poti s-a pui pe sofer automat si s-a tragi un pui de somn
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus