Duminică,
14.09.2025
Cer Senin
Acum
25°C

Am mancat cu TIR-istii de pe Valea Oltului

Având în minte experiența divină a ciolanului cu fasole de la Miercurea Sibiului pot spune că de mult în doream să mănânc aici. Se numește, foarte inspirat și poetic, ”Popas Km 247” și se află la intrarea pe Valea Oltului, pe raza comunei Boița. Absolut tot timpul parcarea este plină de TIR-uri și mașini, prin urmare negreșit trebuie să se mănânce bine aici.

La jumătatea săptămânii trecute am prins ocazia și pe la prânz parcam în fața Popasului. Nu era chiar plin, dar vreo zece mașini și TIR-uri tot erau. Intru și descopăr că abia e o masă liberă. Să tot fie vreo 20 de oameni, majoritatea bărbați, care înfulecă. Până-mi croiesc loc la masă observ că localul este cam înghesuit, cu mult lemn (mese, scaune, lambriuri, grinzi) și cât se poate de simplu. Fețe de masă gălbui. Înainte să mă așez chelnerul deja vine să vadă ce beau. Până-mi aduce un Schweppes, adică în 30 de secunde, răsfoiesc meniul. Are doar câteva pagini, mâncăruri cât se poate de simple și banale, gen ouă ochiuri cu cartofi prăjiți sau cașcaval pane, cafea, apă, suc și câteva alcoolice. Oricum nu contează, eu venisem pentru mâncarea TIR-istului: ciorbă de burtă și ciolan cu fasole.

Apuc doar să văd că nu există semnal la telefon că și vine ciorba. Nu cred că a durat mai mult de un minut. Și ce ciorbă. Groasă și plină cu de toate, că stătea lingura dreaptă în ea. Fără să cer, că-s uituc, a venit însoțită de un ardei iute și o ceașcă de smântână. Nici n-am mai dres-o cu oțet sau sare. Era la fix. Îmi era și foame recunosc, așa că n-aș putea spune că am mâncat sau am savurat. Am ras-o!

La fel doi țin minte că am specificat să nu fie prea mare ciolanul. Mă gândeam la rușinea pe care o pățisem când am mâncat ultima oară la Miercurea. Și cu toate acestea mi s-a întins în față ditai ciolanul de mă gândeam că ăștia au omorât un porc mai mare ca mine. L-am luat ușor, pe laterale, am mai gustat din fasole, am trecut pe partea cealaltă, am mai luat o gură de suc, apoi iar l-am atacat frontal după care mi-am refăcut forțele cu o murătură. Când n-am mai putut am făcut o pauză. Să respir, cum se zice. Și iar pe el! Dar degeaba, nu l-aș fi dovedit nici după o noapte de beție. Condescendent, chelnerul mi-a zâmbit amabil și mi-a spus, fără să îi zic eu ceva, că îmi pune restul la pachet. Câți ca mine n-o fi văzut el...

Cât am mâncat am observat că prea nu prea există timpi morți. Non-stop veneau și plecau mașini, ba unii clienți chiar intrau și se așezau la masă fără să comande, mâncarea preferată știindu-se deja. Pesemne trec des pe aici. În fine, important e că mi-a venit să râd când am văzut nota: 37 de lei pentru o ciorbă cu ardei și smântână, pâine bineînțeles, un suc acidulat la jumătate, un ciolan cu fasole și o salată de murături asortate.

P. S.: M-am întors cu jumătatea de ciolan la redacție și unul dintre colegii mâncăcioși i-a făcut felul cât a zice ”porc”. Pentru ca a doua zi să îmi scoată ochii că l-a durut stomacul toată noaptea și dimineața și-a petrecut-o în chinuri. Mie mi-a plăcut.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 29904

Comentarii

14 comentarii

fomistul de serviciu

Acum 11 ani

Foame mare in redactie, de ti-ai luat ca prost crescutul si ciorba si ciolan.
Raspunde

Clau

Acum 11 ani

Da acolo oprim si noi mereu. Dar luam doar ciolan ca oricum si pe ala nu suntem in stare sa-l terminam.Mereu luam restul la pacheta ....ca oricum chelnerul e obisnuit cu fenomenul. Ma rog sa nu faca prea repede autostrada pe Valea Oltului ca va fi mult prea pacat de restaurantul asta sa-si piarda clientela...deviata pe autostrada (vezi ce au patit restaurantele din Hula Apoldului/Miercurea care acum de cand cu autostrada spre Sebes data in folosinta, au parcarile aproape goale
Raspunde

///

Acum 8 ani

Despre ce restaurant e vorba? De cel Din Pini?
Raspunde

Cristian

Acum 10 ani

Miercurea Sibiului e una, vis-a-vis de hotel Rin, la \"Miercurea Deal\" iar Boita e alta! Asta e pe Valea Oltului!
Raspunde

turistul

Acum 10 ani

Exact la fel se mananca si la un popas situat la intrarea in localitatea Unirea venind dinspre Alba Iulia. Nu mai retin numele popasului dar au portii imense de iahnie de fasole cu ciolan si salata de ceapa rosie.
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Si eu obisnuiam sa mananc acolo si fara reactii adverse ... pana ieri cand am avut si eu si prietena o noapte asemanatoare cu a colegului tau! Eu o sa incerc sa schimb locatia!
Raspunde

///

Acum 8 ani

Ati facut cu randul la toaleta?
Raspunde

Valentin

Acum 8 ani

Altii spun ca se mananca bine, eu am avut parte de o servire foarte slaba. Incepand cu doamna blonda foarte aroganta care iti arunca un meniu pe masa, la 4 persoane, am inceput sa ma gandesc ca nu ne-am oprit bine sa mancam o ciorba "buna". Am inceput cu un ceai cald, care a venit deja pregatit, cu pliculetul aruncat in cana, iar una din cani avea ceai pe jumatate in ea si era unsuroasa, probabil ca a ramas de la altcineva care a refuzat cana de ceai. Au urmat ciorbele de vacuta, carnea nefiarta era tare de mestecat, iar cartofii din ciorba nu aveau nici o legatura cu ciorba respectiva, aveau o culoare negricioasa, ma gandesc ca au fost fierti separat cu o saptamana inainte ca sa fie destui pentru ciorbe. Apoi am primit fara sa cerem ardei si o smantana in plus care au aparut pe nota de plata. Micii, micii au fost si ei facuti ca sa fie adusi repede la masa, nici nu terminaseram ciorbele si au aparut pe masa. Cand sa ii mancam, surpriza, erau nefacuti, carne vie in interior. Cat au stat pe masa noastra probabil ca puteau sa se faca mai bine pe gratar, dar asa este cand te grabesti sa alungi clientii ca sa se ocupe iar masa, sa apara alta nota de plata. Bine ca aveau la desert doar clatite si nu am poftit la ele, ca cine stie cat de bine stia bucatarul sa faca niste clatite... Dupa ce a vazut ca facem comentarii, chelnerita aroganta nu a mai fost preocupata sa elibereze masa noastra, nota de plata lasandu-se asteptata cat timp ne strangea masa tacam dupa tacam si servea alte mese din jur. A, si nu am primit nici un fel de "Buna ziua!", "Pofta buna!", "Sa va fie de bine!", "La revedere!", dar v-am zis ca era aroganta doamna chelner asa ca nu aveam cum sa fim intampinati astfel. Cola a fost buna, noroc ca era la sticla...
Raspunde

Nenea

Acum 8 ani

@Valentin Poate ca dupa aproape trei ani sau prins si oltenii
Raspunde

Vasile de Vasile

Acum 8 ani

Doamna chelner? Carne vie, ai?
Raspunde

///

Acum 8 ani

O toapa!
Raspunde

Gabi

Acum 7 ani

Am fost acolo... astazi. Am mancat ciorba de burta si ciolan cu fasole. Mancarea a fost ok. Citind comentariul de mai sus ne am asteptat la ceva mai mult. Ciorba a fost foarte zemoasa dar gustoasa ( lingura a stat doar pe orizontala
Raspunde

Hasibusi

Acum 7 ani

te-ai trezit si tu sa raspunzi la un articol din anul 2014 ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus