”Avem subprefectul de Sibiu, directori la Transelectrica Sibiu, OCPI- Cadastru Sibiu, Direcția de tineret și sport, Direcția pentru Cultură, Autoritatea Rutieră Română, Direcția de statistică, Casa Județeană de Pensii, Sistemul de Gospodărire a apelor, APDRP Sibiu, APIA, Direcția Silvică, AJOFM, Direcția Județeană de Statistică, Inspecția în construcții, ITM etc.”. Acesta era discursul președintelui PNL Sibiu, Mircea Cazan, în iunie anul trecut, atunci când USL ”duduia”. Și de aici vine substanța unui partid aflat la guvernare: din directori. Șefii de deconcentrate, viceprimarii din județ, majoritatea din Consiliul Județean, acestea sunt de fapt mizele ruperii USL. Și cei care ocupă aceste poziții sunt primii care se opun destrămării Uniunii.
Peste 40 de directori, cam tot atâția adjuncți, directori economic, inspectori, mulți viceprimari așteaptă în aceste zile sfârșitul USL ca să știe și ei pe ce cale vor urma. Unii liberali se gândesc să treacă în PSD ca să-și păstreze fotoliile, alții se pregătesc de plecarea din funcție. Majoritatea au fost numiți în funcție în baza unor proiecte de management și a unui contract care ar trebui să cuprindă indicatorii de performanță, așa încât îndepărtarea lor din funcție nu ar trebui să fie extrem de complicată..
Mulți membri PSD își freacă mâinile și așteaptă eliberarea unor posturi. De la plecarea oficială a liberalilor de la guvernare se va da startul ”directoriadei”. În frunte cu subprefectul Mircea Crețu, mulți directori își vor face probabil bagajele. Oficial, cu toții au fost numiți pe criterii profesionale, la fel de oficial cu toții sunt sprijiniți în funcție de către un partid politic.
Social-democrații sibieni mai speră încă la pace. ”Am speranța că în cele din urmă va prima rațiunea și acest conflict va fi închis. USL trebuie să funcționeze nu pentru PSD sau PNL, ci pentru cetățenii care au votat și au crezut în proiectele propuse în campanie”, a declarat liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea. Asta, deși social-democrații din Sibiu nu au digerat tocmai bine faptul că liderul PNL Sibiu a fost printre președinții de organizație care a cerut ruperea Uniunii la Biroul Politic Național al PNL. În plus, Cazan a continuat seria de declarații nu tocmai protocolare pentru social-democrați.
Inclusiv vineri, Mircea Cazan a declarat că cere demisia premierului Victor Ponta, în cazul în care nu va accepta condițiile liberalilor: Klaus Johannis – vicepremier și ministru de Interne. ”Eu sper că, în al doisprezecelea ceas, domnul Ponta să revină la zilele normale şi să nu se rupă USL-ul. Dacă se rupe USL-ul cel mai corect este ca întreg guvernul să îşi dea demisia, în frunte cu domnul Ponta, că domnul Ponta nu a ajuns singur acolo, ci a ajuns împreună cu PNL”, a declarat vineri pentru Agerpres, deputatul Mircea Cazan. Întrebat cu cine va colabora PNL la nivelul Consiliului Judeţean dacă totuşi se va ajunge la ruperea USL, liderul sibian al PNL a spus că liberalii au avut şi o să aibă o colaborare bună cu FDGR pentru realizarea proiectelor locale. Împreună cu FGDR, liberalii vor avea o majoritate covârșitore în Consiliul Județean. Rămân în urmă doar directorii...
Cazan a ținut să-i aducă aminte liderului PSD Sibiu, Ioan Cindrea, că și datorită lor a ajuns președintele Consiliului Județean. ”Domnul Ioan Cindrea nu a ajuns la Sibiu preşedinte de Consiliu Judeţean singur, a ajuns împreună cu noi, liberalii. Domnul Victor Ponta nu a ajuns premier al României singur, a ajuns împreună cu PNL. Dacă domnul Ponta nu acceptă propunerea noastră, plecăm împreună. Am venit împreună. Plecăm împreună”, a declarat președintele PNL Sibiu. Același discurs ca și în iunie 2013. ”Datorită nouă, astăzi, la conducerea Consiliului Județean este numai USL. Colegul nostru din USL dl. Ioan Cindrea nu era președintele Consiliului Județean dacă nu eram și noi. USL la nivel județean a avut unul dintre cele mai bune rezultate, iar o mare parte ni se datorează nouă, adică dumneavoastră”, le-a spus Cazan colegilor de partid, în cadrul Adunării Generale a organizației.
Opoziția profită de conflictul iscat în USL și savurează momentele de confuzie ale social-democraților și liberalilor. ”USL demonstrează din plin, acum, că nu a fost niciodată despre România ci despre jaf, imunitate şi incompetenţă. De doi ani cu asta se ocupă Victor Ponta şi Crin Antonescu: cu alimentarea cu bani a baronilor locali şi clientela politică, protecţia acestora în faţa justiţiei prin legi date de Parlament şi distrugerea economiei româneşti. În acest moment, Victor Ponta spune că Antonescu "va candida din opoziţie". Greşit! Nu eşti în opoziţie când votezi cot la cot în cadrul USL împotriva statului de drept, când aduci românilor peste 35 de noi taxe şi impozite, când redactezi un proiect de Constituţie neaplicabil, când îţi asumi răspunderea pentru un proiect de lege care prevede descentralizare sau pe Codul de Insolvenţă, ambele neconstituţionale. O alianţă de neprofesionişti nu poate da doi candidaţi la prezidenţiale. Indiferent că se vor chema USL, USD, PSD sau PNL, răul făcut României nu va putea fi îndreptat uşor. Stânga românească a înghiţit într-un mod sinistru PNL şi candidatul lor la prezidenţiale”, susține președintele PDL Sibiu, Raluca Turcan.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Casa Județeană , Ioan Cindrea , Crin Antonescu , Victor Ponta , Mircea Cazan , Consiliului Județean , Raluca Turcan , Klaus Johannis , Transelectrica Sibiu , Consiliul Județean , Domnul Ioan Cindrea , Adunării Generale , Consiliu Judeţean , Direcția Județeană , Cadastru Sibiu , Domnul Victor Ponta , Biroul Politic Național , Direcția Silvică Sibiu , Mircea Crețu , Autoritatea Rutieră Română
Vizualizari: 701
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Marko
Acum 1 oră
Adybady
Acum 1 oră
M
Acum 2 ore
Noi noi
Acum 2 ore
Flo