Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Cel mai prost film al anului 2013

Comedia "Filmul 43: Scandalos/ Movie 43" a fost "marele" câştigător al premiilor Zmeura de Aur 2014, care "recompensează" cele mai slabe filme şi performanţe actoriceşti ale anului.

Cea de-a 34-a gală a premiilor Zmeura de Aur a avut loc sâmbătă seară, la Ignited Spaces din Hollywood, cu o zi înainte de decernarea premiilor Oscar.

"Filmul 43: Scandalos/ Movie 43", produs de Relativity Media şi alcătuit din 16 scheciuri comice, în care apar actori precum Halle Berry, Kate Winslet şi Hugh Jackman, a fost recompensat cu trofeele pentru "cel mai prost film", pentru "cel mai prost scenariu" (acordat celor 19 scenarişti ai peliculei) şi pentru "cel mai prost regizor" (decernat celor 13 regizori ai acestei producţii).

Totodată, filmul SF "1.000 post Terra/ After Earth", de M. Night Shyamalan, care îi are în distribuţie pe Will Smith şi fiul său adolescent, Jaden, a primit trei trofee, în formă de zmeură suflată cu spray auriu. Jaden Smith a primit premiul pentru "cel mai prost actor", Will Smith a fost desemnat "cel mai prost actor în rol secundar", iar cei doi actori au fost premiaţi împreună cu Zmeura de Aur pentru "cel mai nereuşit cuplu tată-fiu" de pe marele ecran.

Premiul pentru "cea mai proastă actriţă în rol principal" i-a revenit cineastului Tyler Perry, pentru interpretarea rolului Madea din filmul "A Madea Christmas".

"Cea mai proastă actriţă într-un rol secundar" a fost desemnată Kim Kardashian, pentru rolul din "Tyler Perry's Temptation".

Filmul "The Lone Ranger", produs de Disney, cu Johnny Depp şi Armie Hammer în rolurile principale, unul dintre cele mai mari eşecuri financiare ale verii trecute, a primit premiul pentru "cel mai prost remake/cea mai proastă prelucrare sau continuare". Filmul, care a avut un buget de 200 de milioane de dolari, a adus pierderi de 190 de milioane de dolari studiourilor Disney.

Actorul Adam Sandler, care a primit peste 20 de nominalizări la Zmeura de Aur în întreaga sa carieră, nu a mai primit niciun premiu, deşi comedia sa "Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2", desfiinţată de critici, a avut şapte nominalizări la ediţia din acest an a evenimentului. În 2012, Adam Sandler a primit toate cele 10 premii acordate în acel an, pentru comedia "Jack şi Jill".

Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, aşezată pe o rolă de film de 8 mm, au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca "antidot" la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an cu gala premiilor Oscar.

Câştigătorii premiilor Zmeura de Aur sunt selectaţi din cei aproape 800 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care pot achiziţiona un statut de membru pentru a putea vota online pentru filmele nominalizate anual la aceste premii. Câştigătorii la opt din cele nouă categorii sunt votaţi de membri, iar la a noua categorie, pentru cel mai prost cuplu/distribuţie de pe marele ecran, câştigătorii sunt desemnaţi de cei peste 80.000 de votanţi de pe site-ul specializat în recenzii de film RottenTomatoes.com.

Premiaţii cu Zmeura de Aur vin rareori să îşi ridice premiile, o excepţie notabilă fiind Sandra Bullock, care a primit titlul de "cea mai proastă actriţă" în 2010, pentru "All About Steve", cu o zi înainte de a lua premiul Oscar pentru "Povestea unui campion/ The Blind Side".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus