Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
0°C

Vrei sa fii voluntar la Festivalul International de Teatru de la Sibiu?

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru programul de voluntariat dedicat celei de-a XXI-a ediţii a festivalului.

„Descoperă magia celui mai important festival de artele spectacolului din România printr-un program de educaţie non-formală ce reuneşte anual o comunitate formată din peste 500 de voluntari din ţară şi din străinătate. Voluntarii au un rol cheie în sectorul cultural, oferind vitalitate şi idei inovatoare. La Sibiu, datorită Festivalului Internaţional de Teatru şi a altor câteva evenimente de marcă, a fost creată cea mai mare şi importantă platformă de promovare a educaţiei non-formale prin intermediul artelor spectacolului. Acest proiect a fost inaugurat în cadrul Programului Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană”, spun reperezentanţii teatrului sibian.

Serviciul de voluntariat al Festivalului Internaţional de Teatru de Sibiu este conceput pentru a oferi training şi avantaje specifice acţiunilor de voluntariat, printre care oportunităţi de training, câştig de experienţă în vederea obţinerii unui serviciu mai bun, învăţarea de lucruri noi şi formarea deprinderilor utile, familiarizarea cu diferite sisteme operaţionale şi structuri organizatorice, membru, dar mai ales posesia unui certificat nominal de voluntariat ce poate influenţa punctajul la concursurile organizate pentru ocuparea de posturi, dacă doi sau mai mulţi candidaţi obţin punctaje egale (cf. Art. 17 din Legea pentru modificarea şi completarea Legii Voluntariatului Nr. 195/2001).

Prima etapă a înscrierilor pentru programul de voluntariat din acest an va avea loc până la data de 23 martie. Cei interesaţi să participe la interviuri sunt rugaţi să îşi trimită CV-urile în format EUROPASS la adresa voluntari@sibfest.ro.

Programul de Voluntariat al Festivalului Internaţional de Teatru de Sibiu a existat încă din 1994. În 2012, Programul de Voluntariat a lansat platforma Europe-Asia Education Arch, reprezentând un proiect de cooperare cu ţările din Asia (Coreea, Japonia, China, în 2012) în domeniul educaţiei non formale şi formale prin intermediul voluntariatului şi stagiilor de practică în artele spectacolului pentru tinerii profesionişti, studenţi şi absolvenţi, cu accent pe dezvoltarea abilităţilor organizatorice privind evenimentele culturale.

„Acest program, prin educaţie non-formală, oferă tuturor şansa de a-şi perfecţiona abilităţile personale şi profesionale, cu un accent deosebit pe colaborarea şi ajutarea reciprocă între membrii comunităţii sibiene şi participanţii din alte zone ale ţării sau lumii. Această şcoală reprezintă singurul spaţiu în care procesul de pregătire durează între 3 şi 4 luni, voluntarii fiind chemaţi la interviuri din timp, atent selecţionaţi şi pregătiţi deoarece pe toată durata festivalului, încrederea şi responsabilitatea acordată acestora este pe aceeaşi treaptă cu cea a unui angajat al FITS”, a declarat Lavinia Alexe, coordonatorul proiectului.

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 15 iunie 2014.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

chiriac, esti tare!

Acum 8 ani

atatea cuvinte frumoase, educatie nono-formala, etc, impacheteaza si videaza un mare si puturos rahat: din cel mai mare buget nu platim niciun ajutor! Unora nu le mai ajunge cat pot fura...
Raspunde

periscop

Acum 8 ani

Dacă în fiecare an 10% din bugetul Festivalului ar fi fost redirecționat la construcția unui teatru nou, am fi avut de mult un teatru demn de o capitală culturală europeană...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus