Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Johannis a castigat in notorietate dupa spargerea USL

Klaus Johannis este pe poziția a doua, într-un sondaj INSCOP, în topul încrederii, după guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu.  Guvernatorul BNR cotat cu 42,9% multă şi foarte multă încredere (faţă de 44,9% cât înregistra în ianuarie). Guvernatorul BNR este urmat de Klaus Johannis - 37,1% încredere multă şi foarte multă (33,9% în ianuarie) şi Victor Ponta - 36,4% (37,4% în ianuarie). 
Pe locul al patrulea în topul încrederii se situează Sorin Oprescu cu 32,3% (34,6% în ianuarie), urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 30,9% (faţă de 27,9% în ianuarie). Preşedintele PNL, Crin Antonescu, se situează pe locul 6 în clasament cu 26% încredere multă şi foarte multă (faţă de 29,7% în luna ianuarie) şi este urmat de Mircea Geoană şi Mihai-Răzvan Ungureanu, ambii cotaţi în luna martie cu 24,8% încredere multă şi foarte multă. În ianuarie, Mircea Geoană înregistra 24,1% încredere multă şi foarte multă, în timp ce Mihai Răzvan Ungureanu beneficia de 23,7% încredere multă şi foarte multă, informează Agerpres. Clasamentul este completat de Traian Băsescu, cotat cu 22,3% (22,1% în ianuarie), George Maior - cu 22,1% (21,5% în ianuarie), Teodor Meleşcanu - cu 21,2% (20,2% în ianuarie), Ion Iliescu - cu 17,4% (18,4% în ianuarie), Theodor Stolojan - cu 17,4% (18,7% în ianuarie), Corneliu Vadim Tudor - cu 16,6% (16,5% în ianuarie), Liviu Dragnea - cu 16,1% (18,3% în ianuarie). Urmează Cătălin Predoiu - cu 15,2% (16,3% în ianuarie), Emil Boc - cu 14,5% (15,5% în ianuarie), Elena Udrea - cu 13,2% (14% în ianuarie), Vasile Blaga - cu 12,4% (13,6% în ianuarie), Dan Diaconescu - cu 11,4% (9,8% în ianuarie), Dan Voiculescu - cu 8,8% (10,6% în ianuarie), Kelemen Hunor - cu 7,8% (8,3% în ianuarie) şi Laszlo Tokes - cu 7,3% (5,9% în ianuarie). ”Tensiunile prelungite provocate de ruperea USL au afectat încrederea în clasa politică în ansamblu. Astfel, cu foarte mici excepţii, majoritatea personalităţilor politice măsurate de 'Barometrul INSCOP-Adevărul despre România', indiferent dacă aveau legături sau nu cu USL, suferă pierderi de credibilitate. Explicaţia este legată de starea generală de tensiune şi instabilitate care a transmis la nivelul populaţiei îngrijorare şi un puternic sentiment de insatisfacţie faţă de domeniul public-politic. Fenomenul este confirmat şi de scăderea încrederii în cea mai mare parte a instituţiilor publice măsurate în acest interval”, apreciază Remus Ştefureac, director INSCOP. 
Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul, în perioada 27 februarie-4 martie. Volumul eşantionului a fost de 1.055 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

sondaj

Acum 8 ani

ba la cita mediatizare are ,johannis ar trebui s-a fie pe primul loc ,sibiul nu are media si en canale de televiziune cum au ceilalti pretendenti ,ba spune cu ce este mai bun ,isarescu ca johannis ,este intradevar o diferenta asta din urma daca da din el s-a vezi zornait de catuse ,trebuie promovata imaginea a intiiului bisnitar al tari ,bava spun eu unu mai bun decit ,isasrescu care este si profesor de matematica ,dar om modest ,BOTEEHS ,DARVOUA NU VA TREBUIE ORDINE IN BANI PUBLICI , va trebuie dec astia s-a lucre pentru intereselew voastre ,daca vine unu ca cel amintit va taie miticilor de conductele cu bani
Raspunde

vox populi

Acum 8 ani

isarescu-matrapazlicaru sef
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Traian Basescu la cat se lupta pentru ca lucrurile sa o apuce pe un fagas normal in Romania ar trebui sa fie pe departe pe primul loc dar deee tv , ziarele influenteaza mintea ingusta a romanului
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Eh, poate că acum ne dăm seama ce stă la baza semețiilor unora din ultima vreme, (Iohannis, Tăriceanu), tocmai aceste sondaje tembele, fără nicio bază științifică, noțiunea de încredere fiind una atât de diluată încât nici nu-ți dai seama de fapt la ce se referă. Cred că în cei 30% care au încredere în tăriceanu nu intră și nevestele lui. 3, Încă de pe vremea dacilor, spune Herodot, că tracii erau un neam care îi disprețuiau pe cei care munceau și îi admirau pe șmecherii descurcăreți, așa că, nu cred că televiziunile alea penibile sunt de vină, ar însemna să le dăm o importanță prea mare, cred că e ceva legat de genă.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

test test
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus