Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

La placinte inainte, la Onor, inapoi

Cine-a fost cu ideea unui fast-food la doi pași de Academia Forțelor Terestre n-a fost om prost. Frumos și numele, cu accroche la soldați. Parcă-i văd salutând în fața firmei fast-food-ului. Onorul a avut tot timpul sandwich-uri bune. Au fost printre primii, acum nici nu mai țin minte câți ani, care au pus salată de varză cu maioneză în sandwich-urile cu șuncă. Iar la vremea aceea, când sanwich-urile însemnau o chiflă tăiată în două, o felie de șuncă și o dâră de ketchup, salata de varză a schimbat total jocul în domeniul sandwich-urilor.

Dar Onorul n-a rămas la sandwich-urile inovatoare. Probabil că fast-food-ul a mers bine din moment ce s-a extins și s-a transformat într-un fel de restaurant. Că nu îi pot spune chiar restaurant. Lângă sandwich-uri au apărut astfel ciorbe de mai multe feluri și minuturile pe care le găsim peste tot. Din păcate. Era atât de simplu să rămâi la sandwich-urile bune pe care le făceai...

Am strâns din dinți și am intrat, că doar nu era primul experiment pe care îl făceam. Doamna de la tejghea, teribil de drăguță. M-a lăsat în liniște să-mi alcătuiesc un prânz din care să scap cu viață. Am ales un meniu al zilei, până la urmă. O ciorbă de fasole cu afumătură și cârnăciori prăjiți cu cartofi prăjiți și salată de murături. Iar, înainte de prânz, un hamburger, în amintirea vechilor sandwich-uri de la Onor.

Încă de la primul ochi aruncat pe hamburgerul care a venit primul mi-am dat seama că va fi o după-amiază grea. Chifla de carne avea o culoare neagră-verzuie deloc îmbietoare. Așa că am închis ochii și am mușcat. Gustul nu e rău. Nu e hamburger, dar nu e rău la gust. Scăldat în maioneză, cu ceva castraveți murați, să zicem că după o zi de coasă e numai bun. Ciorba e un fel de zoaie. Să prezinți o asemenea ciorbă de fasole unor soldați e ca și cum ai pune tu cu mânuța ta chibritul. Fără niciun gust, cu o fasole cel puțin ciudată, din aceea cu bob mic, singurul lucru acceptabil pe care îl prezintă ciorba sunt bucățelele de afumătură. Am pescuit exact șapte după care am dat-o deoparte. Și am abuzat de salata de ceapă primită din partea casei tocmai ca să îi dau puțin gust. Cartofii prăjiți ai felului secund sper din tot sufletul că erau reîncălziți și nu gătiți pe loc. Cel mai probabil făcuți în untură, până la urmă, cartofii au fost cea mai bună parte a mesei. Pentru că cei 8 cârnăciori erau plini de zgârciuri, comestibili doar dacă ai măsele puternice. E adevărat, cu o cola și o apă minerală totul a costat 29 de lei. Nici nu poți emite pretenții la banii ăștia. Probabil de aia n-am văzut nici picior de soldat, pentru că dau Onorul la vreun alt fast-food.

Ecaterina Șnițeloiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Ciorba Deburteanu

Acum 10 ani

Pe vremuri faceau cele mai bune sandwich-uri...
Raspunde

alunelu

Acum 10 ani

S-au schimbat proprietarii fata de vremurile de demult.
Raspunde

Unu

Acum 10 ani

Tot aceeasi proprietari sunt doar ca au dublat preturile si scazut calitatea, 11 lei un sandwich fata de 6 acum vreo 4-5 ani :(
Raspunde

fomistu

Acum 10 ani

mancati acasa bah, burtosilor.
Raspunde

alt

Acum 10 ani

daca e hamburger de vita e normal sa se inchida la culoare cand o prajesti ...si carnaciorii probabil contin carne daca au zgarci nu doar prafuri iar cartofii din cate stiu eu sunt singurii naturali de la fast-food-urile din sibiu nu sunt congelati...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus