Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
21°C

Focus Sibiu editia a VI-a a ajuns la final

După aproape o lună, retrospectiva fotografică a anului 2013 trage cortina. 100 dintre cele mai bune fotografii realizate de Silvana Armat și Sebastian Marcovici de-a lungul anului precedent au fost expuse între 3 și 27 aprilie în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu pentru cea de-a șasea ediție a proiectului Focus Sibiu. Expoziția de fotografie a fost împărțită în două mari capitole, fotografie de eveniment și fotografie de presă. Imagini superbe din timpul Festivalului Internațional de Teatru, Feeric Fashion Days, TIFF sau Târgului de Crăciun au fost completate de cadre puternice obținute la diferite evenimente ce au marcat Sibiul în anul precedent, deschiderea autostrăzii Sibiu - Orăștie, tumultul politic sau mișcările de protest ale anului 2013.

Ca o noutate, cea de-a șasea ediție a Focus Sibiu a adus o nouă secțiune în expoziție, secțiunea multimedia. Bogdan Brylynski a realizat un reportaj video și două filme care prezintă anul cultural 2013, unul dintre ele într-o variantă extinsă, iar celălalt, în varianta comprimata. „Sibiu 365” este numele principalului film care unește peste 50 de evenimente culturale cu importante evenimente de presă într-un rezumat al anului 2013. Filmul poate fi vizionat la această adresă https://www.youtube.com/watch?v=RPCXM9FXtNM&feature=youtu.be

Pe lângă retrospectiva devenită oarecum clasică după alte cinci ediții, în cea de-a șasea ediție, cei doi fotografi au revenit la tradiționala fotografie alb-negru pentru o secțiune dedicată reportajului foto. 12 fotografii prezentând două subiecte diferite au readus emoția constrastului simplu, de bază, dezvoltând imagini puternice în care subiectul și compoziția sunt în prim plan.

Fotografiile celor șase ediții Focus Sibiu pot fi văzute pewww.focussibiu.ro sau pe paginawww.Facebook.com/FocusSibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus