Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Timpul petrecut alaturi de copilul tau!

Trăim într-o lume în care timpul parcă se comprimă şi nu ne mai ajung 24 de ore într-o zi pentru a face tot ce avem în plan. Totul e pe fugă, muncim mult, plătim rate, alergăm dintr-o parte în altă pentru a reuşi să facem cât mai multe...şi deşi sună trist uităm sau pur şi simplu nu mai avem timp şi pentru cei care au cea mai mare nevoie de noi: copiii! Da ştiu, toţi faceţi tot efortul din lume pentru copiii voştri, pentru ei munciţi peste program, pentru ei va daţi peste cap, pentru ei faceţi sacrificii, pentru a avea ei o viaţă mai bună şi pentru a nu le lipsi nimic... Şi totuşi le lipseşte ce e mai preţios pentru ei:voi, voi părinţii lor!

Dragilor, haideţi să le oferim baza de care au nevoie pentru a porni în viaţă, să le oferim familia care le va stă drept model pentru viitor, să le oferim timp petrecut în familie, timp de calitate care îşi va pune amprenta pentru tot ce va urmă în viaţa lui de adult! Prin timpul oferit copilului îi veţi oferi siguranţă, căldură, protecţie, valori, principii şi amintiri iar voi veţi culege mai târziu roadele alături de el! Un copil nu are nevoie doar de jucării (pe care ştiu că le oferiţi cu dragoste şi poate cu un sentiment de vinovăţie) ci şi de doi părinţi interesaţi de el cu adevărat, de afecţiunea lor, de timp petrecut împreună relaxaţi!

Timpul petrecut împreună cu cei mici reprezintă cea mai eficientă şi simplă metodă de a forma o relaţie sănătoasă copil-părinte, îi va oferi un mediu armonios în care să se dezvolte şi va avea un model când va fi părinte la rândul sau. Şi nu vorbim doar de cantitatea timpului petrecut alături de copil ci şi de calitatea lui, de felul în care-l valorificăm.

Dacă doar stăm lângă copil şi avem altă activitate fără a-l implică şi pe el, atunci acesta este doar timp fizic petrecut lângă cel mic şi atât! Comunicaţi cât mai mult cu el, încercaţi să aflaţi toate nevoile reale (şi poate ascunse) ale lui, vorbiţi-i deschis şi încurajaţi-l să va povestească orice fără să-i fie teamă că va fi judecat sau “pus la colţ”, faceţi temele împreună, ieşiţi în parc, implicaţi-vă în jocurile lui pentru că joaca este activitatea preferată a lui şi cu ajutorul căreia el învaţă fără să ştie, implicaţi-l în activităţile casnice oferindu-i astfel responsabilităţi făcându-l să se simtă util, cunoaşteţi-i prietenii şi fiţi şi dumneavoastră prietenul lui, nu doar părinte.

Copiii sunt ceea ce avem mai de preţ pe lumea asta! În momentul în care am decis să avem un copil atunci clar trebuie să ştim că el are nevoie de noi, mai multă nevoie decât oricine şi orice pe lumea asta. Că responsabilităţile şi priorităţile sunt altele, viaţa noastră se schimbă şi suntem responsabili de viaţa celui mic, de ceea ce îi vom lasa atunci când nu o să mai fim... Să îi oferim de la bun început TIMP şi de aici începe o frumoasă poveste ce va lasă amintiri pentru o viaţă...

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6663

Comentarii

4 comentarii

Conchita

Acum 9 ani

Aveti de grije cum alaptati baietii! Sa nu se-mrace in rochii cand sunt mari, nu de alta.
Raspunde

@Conchita

Acum 9 ani

Atat ai inteles tu, la IQ-ul tau din articolul asta?!?!
Raspunde

Conchita @2

Acum 9 ani

Ma tot gandesc ce-o fi IQ-ul asta, daca tot zici ca-i al meu.... Sunt sigur ca n-am. Poate am avut si l-am piert.....
Raspunde

bidonaj

Acum 9 ani

de la cine sa te alaptezi? bidoanele din poza cu prezentul articol sunt atat de mici de nu se vad deloc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus