Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
9°C

Con-A va construi pista de biciclete Sibiu – Rasinari – Sibiu

3,8 milioane de lei, cu tot cu TVA, este valoarea contractului semnat între Consiliul Județean Sibiu și firma de construcții Con-A, pentru construirea unei piste de biciclete de peste 11 km lungime în continuarea pistei al cărei traseu se încheie la Grădina Zoologică. Termenul de finalizare a acestei lucrări este toamna acestui an.
Contractul a fost atribuit în urma unei licitații, înaintea căreia valoarea lucrării era aproximată la 5,2 milioane de lei, cu tot cu TVA. Procedura de achiziție a atras numeroase firme de construcții. Alături de cei de la Con-A au mai depus oferte Teo Trans Consulting SRL din București, asocierea Widia SRL – SC Nicons SRL (județul Prahova), asocierea Construcții SA – Sinecon SRL  - DPC SA (Sibiu), Comtram SA (Sibiu), BMT Trans Construct SRL (Mediaș) și Terra Building (Sibiu).
Potrivit contractului semnat între firma condusă de Mircea Bulboacă, termenul de finalizare a lucrării este de patru luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Semnarea acestui contract reprezintă și ”reintrarea” societății cu sediul principal în Șelimbăr pe piața contractelor publice, spațiu în care firma Con-A nu s-a prea implicat până acum.

Cifre și date

Pista de biciclete urmează a fi amenajată în extravilanul municipiului Sibiu și al comunelor Rășinari și Poplaca, pornind din capătul pistei amenajate acum până la limita orașului, în dreptul Grădinii Zoologice. Potrivit proiectului tehnic întocmit de SC Neo Plan SRL, la comanda CJ Sibiu, traseul a fost proiectat pentru o viteză de circulație de 25 de km/h și este împărțit în trei sectoare. Primul este cel care leagă zona Căii Dumbrăvii de zona Tropinii Noi (înspre Rășinari), sector cu o lungime de 4,86 km și unde pista este proiectată să aibă o lățime de 1,5 metri pe sens. Sectorul prin Pădurea Dumbrava, care va ”lega”, practic, DJ106A de DJ 106R (Poplaca – Sibiu) are o lungime proiectată de 5,32 km și o lățime cuprinsă între 0,8 metri și un metru pe sens. Pe acest sector sunt prevăzute mai multe porțiuni unde sensurile de mers se despart, șerpuind printre pomi. În fine, cel de-al treilea sector (cel paralel cu DJ106R până la intrarea în Sibiu) va avea o lungime de 1,3 km, iar pista va avea o lățime de un metru pe fiecare sens de circulație.
Pe toate cele trei sectoare, pista va fi construită din trei straturi: unul de 20 de cm de balast, unul de 10 cm de beton și unul de 4 cm de asfalt. Pe sectorul din Pădurea Dumbrava (cel de peste cinci km) proiectul tehnic prevede lucrări suplimentare pentru întărirea structurii rutiere.
Pista va fi ”străjuită” de rigole betonate și șanțuri de pământ, iar pe traseu sunt prevăzute și câteva podețe prevăzute a fi construite din lemn.

Bănci și coșuri de gunoi pe traseu

”Traseul în plan al pistelor ce urmează a fi realizate urmărește traseul drumurilor existente în imediata apropiere, atât din punct de vedere al elementelor geometrice în plan, aliniamente și curbe, cât și în ceea ce privește lățimea și lungimea carosabilului”, se mai arată în proiectul tehnic al lucrării. Astfel, între Sibiu și Rășinari, pista va fi amenajată în paralel cu linia de tramvai, în Pădurea Dumbrava – de-a lungul unui drum forestier, iar între Poplaca și Sibiu, pe acostamentul drumului. ”Pe sectorul Sibiu – Poplaca se execută pistele în continuarea celor de pe strada Calea Poplăcii cu refacerea a 30 de cm lățime carosabil și amplasarea pistelor pe zona acostamentelor”, se mai arată în proiectul tehnic. Pe toată lungimea pistelor vor fi amplasate coșuri de gunoi și bănci. Totodată, de-a lungul pistelor sunt prevăzute și amenajări de zone verzi, acolo unde este cazul.
Întreaga investiție este susținută din bugetul județului Sibiu. Actualul traseu a fost puțin modificat față de cel inițial (vezi foto) prin eliminarea ”ciotului” prevăzut înspre Rășinari. Acest ”ciot” a fost gândit în eventualitatea în care, din fonduri europene, ar putea fi atrasă finanțare pentru prelungirea pistei până în Păltiniș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

x

Acum 8 ani

super. asteptam urmatoarele piste: Sibiu - Cisnadie Sibiu - Selimbar
Raspunde

B

Acum 8 ani

Bravo baeiti! Asteptam cu nerabdare finalizarea acesteia!
Raspunde

circumspectul

Acum 8 ani

Bravo! Să vedem însă cât timp le va lua constructorilor să o facă...
Raspunde

BB

Acum 8 ani

Cam multă vorbărie şi articole scrise, cât despre muncă mai puţin se vede. Dacă numai preambulul şi pregătirile au durat atât de mult, sunt cam sceptic în privinţa respectării termenului de dare în folosinţă. Iar despre partea tehnică sunt tare curios dacă nu va fi un nou fiasco.
Raspunde

Victor

Acum 8 ani

Spor la treaba!
Raspunde

D

Acum 8 ani

Cand va fi gata, vor iesi la promenada pensionarii si parintii cu copii sub 1 an ...
Raspunde

Bula

Acum 8 ani

Sper sa fie o pista in toata regula nu doar cativa centimetri vopsiti...cat despre Cona, sunt chiar seriosi...
Raspunde

adiarc

Acum 8 ani

un proiect excelent....
Raspunde

Biciclist

Acum 8 ani

Din pacate am fost mintiti din nou de cei din Consiliul Judetean. Ne-au spus foarte clar ca va fi o pista care se va impaca perfect cu mediul, fiind facuta dintr-un compozit special in amestec cu apa nisip si mai stiu eu ce. In final au ajuns sa faca proiectul cu asfalt si beton in mijlocul padurii. Au vrut sa scape de gura asociatiilor, dar nu ne lasam asa usor !!!
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

foarte bine ca au dat contractul unei firme din Sibiu! aia din Bucuresti si Prahova sa construiasca la ei...ca au unde!
Raspunde

Lu

Acum 8 ani

de acord #9, prin padure puteau sa aleaga si altceva decat asfalt
Raspunde

Nicolae Ivan

Acum 8 ani

Draga \"Biciclistule\", care n-ai curaj sa-ti declini identitatea, indraznesc sa-ti sugerez sa accepti valabilitatea dictonului \"errare humanum est\" in ceea ce priveste informatia transmisa de semnatarul articolului. Si spre linistea ta si poate si a altor concitadini care vor sa protejeze padurea (lucru de apreciat de altfel) trebuie sa stii ca pe pista din zona padurii aflata in administrarea Ocolului Silvic Sibiu nu vei intalni turnat asfalt. Te-ai intrebat oare de ce prin zona padurii pista este atat de sinuoasa? Iti spun eu. Pentru ca cei de la Consiliul Judetean Sibiu, pe care tu ii areti cu degetul cu vadita \"mandrie proletara\" au acceptat si sustinut ideea benefica de a nu fi sacrificat nici un copac din padure. Ei ce zici de acest lucru?! Crezi ca a crea valuri si o opinie potrivnica apriori este normal?! Bucurati-va ca cineva a crezut in necesitatea realizarii acestei piste, ca toti consilierii judeteni (fara exceptie) au crezut in acest proiect si l-au aprobat, nu spre lauda personala a presedintelui Cindrea sau a altor demnitari, ci spre folosul nemijlocit al spijinitorilor miscarii sportive si a iubitorilor de miscare din Sibiu. Nu-ti port pica pentru pornirile belicoase, dar as indrazni sa te rog sa cugeti mai profund inainte de a \"arunca piatra\"...
Raspunde

@un sibian

Acum 8 ani

Stai jos prostulle. Cat despre proiect, La Rasinari n-au ce cauta sibienii cu figuri. Ci doar oamenii simpli si cu credinta in Dumnezeu.
Raspunde

roata

Acum 8 ani

sper sa fie ok si sa nu mai vedem biciclisti pe c. dumbravii ca nu au loc . mearga pe drumul lor, in tot orasul dai tot de ei ca tie frica sa-i depasesti la cum merg (ca naiba)
Raspunde

nelu

Acum 8 ani

o mare risipa de banii cand sunt multe alte probleme urgente de rezolvat de exemplu in sanatate si invatamant!!!!!!!!!
Raspunde

@13

Acum 8 ani

margi cat mai repede la un medic ... chiar ai nevoie de ajutor!
Raspunde

roata

Acum 8 ani

sper sa nu-i mai vad pe strazi pe cei cu 2 roti, sa mearga pe pista
Raspunde

@roata

Acum 8 ani

Eu sper ca pe tine sa te vad pe strada bagdazar,fara roti prin preajma.
Raspunde

@18

Acum 8 ani

merg cu masina mult si efectiv m-am saturat de biciclistii care merg anapoda! nu se asigura, merg pe interzis , du-te nene pe pista ca de aceea s-a facut, nu ca sa incurci circulatia pe strazi.
Raspunde

@roata

Acum 8 ani

Daca te-ai plictisit de biciclisti,atunci circula cu mijloacele de transport in comun,inauntru nu vei gasi niciunul.Soseaua nu e proprietatea automobilistilor,asa ca pot circula si ciclistii pe ea.Faptul ca unii dintre ei nu stiu sa circule corect nu se poate generaliza,exista si soferi care nu cunosc nici macar regulile de circulatie.Problema este ca lumea nu mai are respect unul fata de altul,acolo trebuie sa mai lucrati. La mine aici in \"capsunlandia\",cum va place voua sa credeti,ciclistii circula in oras pe orice banda de circulatie si nu se plinge nimeni,pentru ca ei sint cei mai defavorizati in trafic.
Raspunde

Ioana

Acum 8 ani

Iata o initiativa laudabila!!! Faptul ca iarna putem sa practicam ski fond pe pista de biciclete este mai mult decat o idee minunata care merita respectul nostru, al tuturor!!! Bravooo domnule Ivan, Bravooo tuturor oamenilor care au avut curajul, perseverenta si incapatanarea de a sustine acest proiect!!! Ne vedem pe pista...!!! Ture faine sa aveti!
Raspunde

octav

Acum 8 ani

Waaaaa am mers pe pista cat tine asfaltul :)))) se putea face oare si mai ingusta? :))))) Ma adresez idiotilor care a proiectat pista: mai dobitocilor, oare de ce ati facut-o atat de ingusta? Boilor! E PREA INGUSTA!
Raspunde

@dan

Acum 8 ani

Nu puteati masura pista din padurea Dumbrava daca nu stiti ca un ghidon de M.B. are 90 cm, va iese periculos de ingusta, si loc era destul!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus