Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Sibienii incurajati sa mearga pe bicicleta prin proiectul “Sibiu – Un Da Verde pentru Biciclete!"

Proiectul “Sibiu – Un Da Verde pentru Biciclete!” a fost lansat la Sibiu în mai, iar reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu spun că de curând s-a constituit grupul de lucru „Biciclist în trafic”.

Proiectul se desfăşoară în perioada mai 2014 – octombrie 2015 şi are ca obiectiv principal combaterea schimbărilor climatice şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în cadrul comunităţii locale sibiene, prin promovarea utilizării bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ.

“În cadrul proiectului s-a constituit grupul de lucru „Biciclist în trafic”, al cărui scop principal îl constituie promovarea mersului pe bicicletă şi respectul pentru bicicliştii aflaţi în trafic. Reprezentanţii APM Sibiu şi-au prezentat punctul de vedere pe acest subiect în prima întâlnire a grupului de lucru din 12 iunie. Tot cu această ocazie s-au stabilit temele de discuţie pentru viitoarele întâlniri ale grupului de lucru: siguranţa în trafic pentru biciclişti, infrastructura necesară deplasării cu bicicleta, regulamentele/legislaţia care trebuie respectate atât de către şoferi cât şi de biciclişti, conştientizarea/educaţia, atât în rândul şoferilor cât şi al bicicliştilor şi promovarea ciclismului şi a deplasării cu bicicleta”, spun repezentanţii APM Sibiu.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu este partener în proiectul finanţat prin Programul EEA Grants, “Sibiu – Un Da Verde pentru Biciclete!”, în valoare de 73.562 euro, al Asociaţiei Tură în Natură Sibiu.

“Trebuie să încurajăm deplasarea cetăţenilor cu mijloace ecologice, pentru că traficul auto a devenit o problemă, fiind unul din principalele cauze ale poluării aerului, cu impact direct asupra sănătăţii oamenilor. Dacă facem un exerciţiu pur teoretic şi pornim o maşină într-un garaj cu uşile şi geamurile închise, într-un timp relativ scurt, tot ce este viu în acel spaţiu, va muri. Extrapolând la nivel global, putem să ne dăm seama de efectele nocive pe care folosirea mijloacelor de transport cu combustibili fosili le are asupra vieţii pe pământ. De aceea, trebuie să ne continuăm strategia de conştientizare a importanţei protecţiei mediului, iar o componentă importantă este de a găsi şi dezvolta mijloace de deplasare ecologice. Unul din aceste mijloace este bicicleta”, a spus Bogdan Trif, director executiv al APM Sibiu. Foto: www.green-report.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

7 comentarii

un sibian

Acum 9 ani

73562 euro sifonati de cineva...ca de facut ceva concret pentru biciclisti nu s-a facut si nu se va face!!! nu ne mai aburiti cu toate tampeniile astea!!! vezi pista de biciclisti de pe Scoala de inot pana la padurea Dumbrava...e orice doar pista de biciclisti nu...
Raspunde

pt un sibian

Acum 9 ani

Cred ca tu atat ai in cap sifoane...sunt bani europeni pe proiect, monitorizati de comisie (UE). E pt. prima data in Sibiu cand se face asa ceva pentru BICICLISTI. Si ca sa stii ... se mai face o noua pista de biciclete de catre Consiliul Judetean. Si transmite-i sefului tau de la primaria Sb, care te pune sa injuri orice lucru bun care se face de catre altii..., ca pista de biciclete o sa fie conforma si o sa fie doar pentru biciclisti, spre deosebire de desenele de pe soselele din Sb facute si inaugurate cu mare fast de seful tau (nu am vazut biciclisti sa mearga pe ele...poate din cauza ca e ffff periculos sa rulezi printre masini...ding ding ding !!!). Invatati sa nu mai fiti asa de veninosi cand cineva incearca sa faca ceva bun...atat stiti sa injurati...P.S. Felicitari colectivelor din Asociatia Tura in Natura si Agentia de Mediu Sibiu. Nu va lasati descurajati de oamenii care nu fac nimic in viata si doar stiu sa improaste cu noroi.
Raspunde

the joker

Acum 9 ani

piste ca piste..dar cand incep sa imparta bicicletele? sau tre sa le furam iar din germania..ma rog scuze..sa le cumparam din germania..
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Esti un naiv daca crezi ca acei bani europeni vor fi folositi pt biciclisti. Dupa cum declara onoratii reprezentati APM \"scop principal îl constituie promovarea mersului pe bicicletă şi respectul pentru bicicliştii aflaţi în trafic\". Sa iti traduc? Fiecare proiect european are un coordonator sef (in cazul acesta nu cred ca trebuie sa precizam cine e, nu domnu\' sef sau angajat al sefului care cotizeaza 80%-90%) care incaseaza niste bani lunar, un salariu asa simbolic de min 2000 euro (acum conteaza si valoarea proiectului prins si salariul creste exponential). Apoi mai trebuie sa existe si persoane adiacente care sa tina evidenta contabila (aici daca sefu e sef, pt ca avioane, pune angajatii sai sa faca treaba aceasta, binenteles fara remuneratie, eventual ii mai ameninta ca ii si da afara) si inca vreo 2-3 persoane care sa faca diverse lucruri \"europene\" precum sofer sau femeie de serviciu. Daca proiectul acesta dureaza atatea luni, 18 mai exact, la un calcul simplu cam cati bani crezi ca mai raman din acea suma 73.562. Eu sunt optimist si sper ca o sa vedem ceva afise pe strada care sa \"promoveze\" mersul pe bicicleta. Va doresc cat mai multe proiecte europene de \"promovare\". Eu va sugerez un proiect european de \"tehnici de simulat munca\" sau \"cum sa furam cinstit, pe onoarea mea\"
Raspunde

Andrei

Acum 9 ani

Intr-adevar, ciudat..., de cand ii intereseaza pe cei de la APM de biciclisti? Pana acuma li s-a rupt, din cate cunosc eu ca biciclist de-o viata. Nu stiu pana acum sa se fi zbatut pentru un aer mai curat in Sibiu privitor la stimularea inmultirii biciclistilor. A fost nevoie de persoane particulare sau ONG-uri sa miste ceva in orasul asta. Statul mai putin, care stat, ar fi primul responsabil pentru reducerea poluarii fonice si a aerului (praf, noxe), poluare generata in special de autovehiculele cu motor. Va amintiti dezastrul din 1995-2008 cu ambuteiaje prin Sibiu, miros de gaze, si praf ridicat de rotile masinilor? Fie ca erAu facut concret ceva cei de la APM Sibiu pentru un aer mai respirabil, dreptul nostru fundamental, atunci cand era mai mare nevoia?
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Sunteti \"Canutzã om sucit \" ! Ce nu vã convine in orasul /tara in care poti castiga 73562€ facand aproape nimic ?
Raspunde

benzina

Acum 9 ani

ca toate afacerile profitabile din Romania, se sprijina tot pe cei care ar vrea sa functioneze lucrurile si se vor duce la discutii. Cat despre bani, la ei in buzunare greul si maruntisul in creta de colorat pe asfalt
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus