Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Jos liberalii! Sau nu...

Vicepreşedinţii de consilii judeţene, viceprimarii şi directorii serviciilor deconcentrate ai PNL, rămaşi în funcţie în teritoriu după ruperea USL, vor fi schimbaţi, a anunţat preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, săptămâna trecută. În Sibiu, însă, la fel ca și în multe alte județe, nu se anunță nicio schimbare. Cauza: schimbările directorilor de deconcetrate ar aduce noi procese, iar majoritățile sunt sesnsibil egale și social-democrații evită să tulbure apele.

Teoretic, tonul ar trebui dat de către Consiliul Județean, acolo unde la conducere se află un președinte, Ioan Cindrea, PSD, ales de către cetățeni și doi vicepreședinți, Ioan Banciu – PSD și Marcel Luca – PNL. Aici, însă, deși semnalele nu sunt de pace și prietenie, echilibrul actual este asigurat de consilierii FDGR. Pau Porr, președintele FDGR a anunțat săptămîna trecută că nu se va face nicio modificare în cadrul conducerii, pentru că nu sunt motive. ”Nu vom înlocui pe unul dintre vicepreședinți pentru că la București s-au făcut nu știu ce coaliții. Nu e războiul nostru. Noi acceptăm regulile democrației, populația Sibiului asta a vrut. Noi respectăm asta. Că nu ne convine? Și noi am avut candidat, care a pierdut chiar dacă a avut mai multe voturi decât PSD și PDL și PNL. Altceva este dacă unul dintre vicepreședinți se descoperă corupt”, a declarat liderul FDGR. Cu aceste cuvinte, orice declarații de război venite mai ales din partea democrat-liberalilor sunt în plus.

Situația directorilor liberali care mai sunt încă în funcție pare însă să-i nemulțumească pe o parte dintre social-democrații sibieni. Deși nu o spun oficial, aceștia susține că le va fi foarte greu în campania electorală să-și motiveze electoratul, atâta timp cât pe plan local sunt lăsați în funcție mai mulți reprezentanți ai opoziției. S-a discutat chiar posibilitatea ca liderul organizației municipale a PSD Sibiu, Gheorghe Suditu, să-și dea demisia din funcție, motivând cu exact aceeași problemă. Dacă la începutul săptămânii, Suditu a confirmat posibilitatea de a demisiona din funcție, spre sfârșitul săptămânii, lucrurile s-au liniștit. ”A fost doar o discuție, lucrurile s-au lămurit”, a declarat Gheorghe Suditu. Social-democratul a spus însă că nu s-a discutat situația directorilor propuși de liberali în interiorul partidului. ”Partidul decide ce rebuie să se facă, se va lua o decizie la nivel național”, a declarat președintele organizației municipale a PSD.

La nivel național, problema înlocuirii directorilor liberali este văzută cu mult calm de către liderii PNL. ”Dacă legislația le permite, să-i schimbe pe toți. Nimeni nu se opune. Dacă legislația la permite. La mine nu s-a plâns nici unul, să spună că are presiuni, vă spun drept, nu pot să fac nici o acuzație. Nu pot să spun că a venit vreunul să spună că l-a chemat prefectul sau altcineva și i-a cerut demisia. Nu au venit să se plângă la mine”, a declarat vicepreședintele PNL, Florin Țurcanu.

Social-democratul Liviu Dragnea a spus săptămâna trecută că se aşteaptă ca membrii PNL, care au obţinut funcţii în administraţie în baza vechii colaborări cu PSD, să demisioneze. "Noi ne aşteptăm - ştiindu-i oameni de onoare pe cei de la PNL sau cel puţin aşa se autoproclamă ei - să îşi dea demisia şi din celelalte funcţii care au fost numite. Noi aşteptăm încă să vedem dacă se întâmplă, dacă nu... mai vedem. Vorbim de funcţiile în care au fost propuşi oameni politici, oameni care sunt membrii PNL. În condiţiile în care eşti membru PNL şi critici foarte mult Guvernul, mie mi se pare incorect şi ineficient să rămâi pe o funcţie din administraţia Guvernului Victor Ponta", a declarat liderul PSD.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

cas13

Acum 9 ani

La Sibiu mafia locala este asa de inchegata incat nu se doreste a se misca nimic in primarie si consiliul judetian. Ar fi o mare greseala sa se faca mutari. Mizeria si putregaiul ar incepe sa puta. Licitatii truncate in interesul firmelor de casa,retrocedari ilegale, desfiintari de societati din subordinea consiliilor locale si judetiene pentru a pierde urma marilor tunuri financiare si imobiliare din spatele acestor firme ( vezi energie termica, urmeaza dpc, fosta urbana) nici cindrea si nici Johannes nu au motiv sa sparga secretul acestor afaceri de 14 ani.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Puneti-ne voi SUS, ca sa fim ULTERIOR democratic ALESI; rezulta din (copy-paste articol): [...]Situația directorilor liberali care mai sunt încă în funcție pare însă să-i nemulțumească pe o parte dintre social-democrații sibieni. Deși nu o spun oficial, aceștia susține că le va fi foarte greu în campania electorală să-și motiveze electoratul, atâta timp cât pe plan local sunt lăsați în funcție mai mulți reprezentanți ai opoziției.[...]
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Tu vorbesti de coruptie la Sibiu, bucurestene.Ba vedeti acolo la voi ca furati de stingeti din toata tara si in special din Sibiu. Hotu striga hotii,interesanta strategie aveti. V-ati concentrat de ani de zile cu controale pe Sibiu si la voi coru[toe generalizata,perversilor,vreti sa distrageti atentia prostimii.Dati tunuri de miliarde si noua ne furati fabricile,ne sabotati,ne furati la buget,ne-ati furat deconcentratele,ne distrugeti oamanii de afaceri s.a.Sper sa prind ziua cind veti fi anchetati ptr.sabotaj,sabotare,furt legalizat s.a.,masochistule.Nu de alta,da sa nu mai tot ai tu grija lui Johannis,ca omul asta o facut atitea ptr. orasu asta,la tine e vorba de frustrare,sabotare si subminare,invidios pervers si masochist.
Raspunde

cas13

Acum 9 ani

pentru @1 treci pe la caseria primariei si ridica_ti plicul. Prost nu poti fi asa ca numai interesul financiar pe care te-ai vandut justifica interventia ta. Bucuresti,Iasi, Timisoara,Constanta..., oriunde acest flagel al coruptiei se dezvolta si infloreste exponential.Problema la Sibiu este ca 110000 de romani sunt prostiti de un grup de infractori in grunte cu un sas.Motul e ca mai vrea sa fie si prsedinte in conditiile in care nu-si poate duce la bun sfarsit un discurs de trei randuri si are in spate un trecut de politician local corrupt,mincinos, arrogant,lipsit de respect fata de cetatenii urbei, in concluzie o jigodie. Daca doresti am si probe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus