Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Saptamana viitoare se decide candidatul PNL. Johannis sau Antonescu

Preşedintele PNL, Klaus Johannis a anunțat că PNL va desemna un singur candidat la prezidenţiale până la mijlocul lunii iulie, iar până la sfârşitul acestei luni va fi stabilit candidatul unic al dreptei rezultate din fuziunea PNL cu PDL. ”Trebuie să constatăm că procesul de fuziune merge în forţă mai departe şi, din partea PNL vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru Preşedinţie, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe, aşa cum am stabilit astăzi (...) Noi, PNL, vom avea un candidat, un singur candidat desemnat pentru prezidenţiale până la mijlocul lunii, iar până la sfârşitul lunii iulie vom avea candidatul unic al dreptei rezultate din fuziunea PNL cu PDL. Indiferent dacă procedurile democratice de fuziune ajung într-o fază avansată sau nu, noi vom merge cu toată hotărârea în această configuraţie", a precizat Johannis.

Până la 1 august se va decide candidatul Alianței PNL - PDL

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că până la 1 august cele două partide vor avea desemnat candidatul unic la prezidenţiale şi vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. "Astăzi am constatat cu satisfacţie hotărârea celor două partide de a continua procesul de fuziune pentru realizarea marelui partid de centru-dreapta. Până la 1 august cele două partide vor avea desemnat candidatul unic la Preşedinţie, tot până la acea dată vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continuă, de altfel aţi văzut că vin echipele care lucrează la documente, la coroborarea în teritoriu a celor două partide", a precizat Vasile Blaga, citat de Mediafax. El a arătat că cele două partide sunt "pe un drum bun care va aduce multă speranţă României".

Liberalii au anunțat că s-a stabilit ca o comisie tehnică să angajeze case de sondare, pentru a măsura cei doi candidaţi pentru intrarea în cursa prezidenţială din toamnă, respectiv el şi Crin Antonescu. "Se va măsura în ce măsură electoratul se raportează pozitiv la domnul Antonescu şi la mine, potenţialul de creştere şi alte chestiuni tehnice", a declarat Klaus Johannis. El a menţionat că, după finalizarea acestor sondaje, se va convoca Delegaţia Permanentă, care va lua act şi, prin vot, va lua o decizie politică.

Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu au acceptat, sâmbătă, să fie propuşi candidaţi ai PNL la Preşedinţia României, ei exprimându-şi acceptul în plenul Congresului liberal.

Predoiu, vizită anulată în Sibiu

Cătălin Predoiu, propunerea PDL pentru funcția de președinte al țării și-a anunțat săptămâna trecută prezența în Sibiu, la Festivalul Bujorului de Munte, ce se desfășoară la Gura Rîului. Sâmbătă seara, însă, acesta și-a anulat deplasarea în Sibiu. Predoiu era singurul politician de la nivel național ce ar fi mers la ediția din acest an a Festivalului.  

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

HA HA HA!

Acum 7 ani

Păi cum dreaq,că până mai ieri ambii loseri penibili(johi și căcărău)spuneau că, candidează în paralel?eu pe cine mai votez atunci,că-s dezorientat?pe negroteiul de obama,pe anjelica merkel sau pe vladimir cel viteaz-putin,că,cam ei conduc România,restul papagalilor gen johannus,antonescu sau poantea sunt doar niște păpușari cu sfori ce vor să aburească încă o dată gloata de români naivi și proști-grămadă...sictir...bleahhh...SCHIT!!!
Raspunde

Bundestagpräsident

Acum 7 ani

..pe domnul Klaus Johannis l-am convocat ca manager la infrastructura Deutschland - vigneta de drum pt toti ! este un element foarte pretios in transformarea subita a europei libere intr-un vasal american - we can !
Raspunde

B.Utoru

Acum 7 ani

Ce m-aş râde să ia sasu\' ţeapă!
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Bre Utorule, când dai lectii de graltica si sintaxa, precum aici: \"B.Utoru (IP 82.137.13.41) Dorina, ţi-am spus să te pui la punct cu gramatica şi cultura generală. Pe lângă numele liceului din Miercurea, am mai găsit şi alte \"perle\" (nu de la BAC, ci ale tale): nu \"la care\" ci \"de la care\"; \"datorită\" se spune la lucruri pozitive (nu da vina pe profesoară, puteai să reformulezi); este vorba de media 6, că note peste 6 au luat mai mulţi elevi. Am crezut că ai priceput ceva din faptul că m-am ocupat de tine în urmă cu ceva timp, dar văd că nu prea. Vezi că te monitorizez din nou. O fac spre binele tău, fraiero, pentru că ai potenţial! (08:21:02)\" mai bine te-ai uita în ograda ta cu acest ridicol \"m-as râde\"... Bietu\' de tine...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus