Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Bronz la Balcaniada pentru sibianca Andreea Necsoiu

Atleta nu se dezminte și obține o nouă performanță europeană pentru sportul românesc.

După câștigarea medaliei de argint la Balcaniada din Bulgaria, disputată la finalul lunii mai, sportiva antrenată de prof. Petre Manu şi prof. Ligia Cuciorovschi a urcat pe treapta a treia a podiumului, la Campionatul Balcanic, din Grecia, aruncând sulița la 44,46 de metri. Competiția a avut loc weekend-ul trecut, ȋn localitatea Serres. Performanța este cu atât mai mare cu cât aceasta a participat la Juniori I (18-19 ani), deși avea cu doi ani mai puțin față de celelalte competitoare.

"Această Balcaniadă de Juniori I a fost mai dificilă, deoarece am ȋntâlnit adversare mai mari decât mine și am aruncat cu sulița de 600 de grame. Mă bucur că am cucerit medalia de bronz, chiar dacă mi-aș fi dorit să arunc mai bine. Aș fi vrut să-mi bat recordul cu sulița la această categoria, cel de 48,59 de metri, pe care l-am obținut ȋnainte cu o săptămână de Campionatul Balcanic, la o competiție ȋn Israel, ȋnsă rezultatul este unul mulțumitor", a declarat Andreea Necșoiu, pentru Turnul Sfatului.

Medalie de bronz  și cu naționala României

Rezultatul sportivei,  legitimate la CSŞ Şoimii, a fost de bun augur și pentru naționala României, ȋn ceea ce privește clasamentul final pe țări. Reprezentativa națională a României clasându-se pe poziția a treia, cu 245 de puncte. Pe primele două poziții s-au situat Grecia  (323 de puncte) și Turcia (271,5 de puncte).

Pentru atletă urmează o nouă competiție ȋn acest weekend, la București, la categoria "Juniori II" (16-17 ani). "Principalul meu obiectiv la acest Grand-Prix e să fac un nou record național", spune atleta. 

Foto: contul de Facebook al Andreei Necşoiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus