Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Prima expozitie Salvador Dalí de la Sibiu se verniseaza la Brukenthal

Expoziția „Salvador Dalí, Divina Commedia” va fi deschisă pentru prima oară în România la Sibiu, în 15 iulie. Muzeul Național Brukenthal va prezenta 100 de gravuri după acuarelele lui Dalí şi 21 de gravuri care ilustrează procesul tehnic al descompunerii blocurilor de culoare şi imprimarea progresivă, până la obţinerea imaginii finite, autorizate de artist.

Gravurile provin din colecţia Dr. Heinz Ess şi sunt expuse pentru prima dată la Sibiu cu concursul Euro Art Luxemburg.

„Piesele au trecut de vamă şi azi ajung la Sibiu, iar din 15 iulie, expoziţia va fi deschisă pentru public. Expoziţia va avea un circuit separat, care va fi semnalizat. Noi considerăm că această expoziţie este importantă pentru Sibiu, pentru România în general, pentru că reflectă un eveniment spiritual asemănător cu ceea ce se întâmplă mult prea des în ţara noastră”, spune Sabin Luca, managerul Muzeului Brukenthal.

Accesul la expoziţie se face pe sub portalul cu atlanţi dintre prima şi a doua curte interioară a palatului, intrarea fiind semnalizată.

Piesele, care au fost comandate pentru ediția Joseph Fôret, Paris 1960, sunt originale potrivit listei publicate de Löpsinger/Michler Bd.II, Prestel-München-New York în anul 1995.

„În data de 15 iulie, Palatul Brukenthal își va deschide porțile pentru admiratorii suprarealismului. Dincolo de importanța prezenței operei lui Salvador Dalí la Sibiu, organizatorii expoziției, Muzeul Național Brukenthal și Euro Art Luxemburg, țin să sublinieze factorul de noutate adus de lucrările care urmează să fie expuse și relevanța deosebită a acestora în cadrul operei artistului. Astfel, expoziția nu este doar un eveniment ci și o etapă în procesul de redescoperire a lui Salvador Dalí, proces inițiat la sfârșitul secolului trecut și care continuă să se realizeze în prezent prin ochii fiecărui privitor”, mai spun organizatorii.

Produse personalizate

Pe durata expoziţiei, în magazinul din Palatul Brukenthal vor putea fi achiziţionate produse personalizate cu grafica de promovare a expoziţiei. Astfel, un tricou pentru adulţi costă 35 lei, o cană 10 lei, un magnet decorativ 3 lei şi un semn de carte 4,5 lei. Preţurile biletelor sunt 20 lei – bilet standard şi 5 lei – bilet cu reducere pentru elevi şi studenţi.

„Având în vedere optima vizitare a expoziţiei şi respectarea normelor de securitate şi conservare, Muzeul Brukenthal apelează la înţelegerea publicului pentru segmentarea acestuia în grupuri în cazul în care fluxul de vizitare va predispune la aglomerarea spaţiilor expoziţionale”, mai spun reprezentanţii muzeului sibian.

Programul de vizitarea este de marţi până duminică (prima zi de marţi din lună închis), între orele 10:00-18:00 (ultimul bilet se eliberează la 17:15).

Expoziția va fi deschisă până în data de 15 septembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus