Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Mandria liberalilor

Dacă îi iei individual, fiecare liberal îți va spune cum întregul partid depinde de el. Inclusiv în Sibiu, chiar dacă nu-i cunoașteți pe toți cu nume și prenume. Vă amintiți de Sorin Ilieșiu? Adus pe ultima sută de metri în partid și pus să candideze în Sibiu doar pentru că liderul de aici nu a fost capabil să promoveze pe cineva de-al locului, acum susține oricui stă să-l asculte că el este alfa și omega liberalismului românesc. Ilieșiu, un biet bucureștean, care dacă ar fi candidat uninominal nu ar fi luat mai mult dacă ar fi obținut vreun maistru de la Balanța. Aproximativ același lucru îl vor spune și ceilalți lideri locali: fără ei, PNL Sibiu nu ar exista.
Acum avem la centru un alt exemplu: Norica Nicolai. A fost aleasă europarlamentar pe listele PNL, iar acum a anunțat că nu se va înscrie în grupul PPE, pentru că ”nu mi-am înşelat alegătorii, pentru că sunt liberală şi aparţin unei familii politice”, după cum susține dânsa. Sunt convins că dacă electoratului i s-ar fi făcut o mai bună informare și ar fi știut mai exact cine este Norica Nicolai, partidul n-ar mai fi ajuns nici la cei 15% obținuți acum câteva luni.

Înțeleg foarte bine că politica se face mai mult din vorbe. Însă ar trebui făcută mai des de către fiecare om politic o introspecție asupra a ce înseamnă ei pentru ceilalți. Spun asta, pentru că de mult timp Sibiul nu a avut trimiși la București politicieni atât de slabi. Oricât ai încerca să vorbești despre ei, să le scoți în față ideile, inițiativele, nu ai destul ”material”. Liberalii sunt în vârful clasamentului. Social-democrații îi urmează de la scurtă distanță, însă au un avantaj: sunt oameni de partid, loiali.
Dacă liberalii se cred mari capacități și încearcă se semnalizeze asta cu tot felul de imbecilități (vezi ultima apariția publică a lui Mircea Cazan care și-a prezentat mașina electrică în fața Primăriei), social-democrații sunt umili soldați într-o armată de partid unde nimeni nu mișcă în front. Cum e  mai bine?

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

alzara

Acum 6 ani

Norica Nicolai a fost vicepresedinte PNT -cd - afiliat de catre C. Coposu internationalei crestin -democrate (devenita PPE) .Deci Norica era cea mai indreptatita sa aplaude initiativa lui Antonescu de a o adice inapoi unde i -a facut loc (cu ineligenta politica) Seniorul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus