Joi,
22.02.2024
Partial Noros
Acum
3°C

Turul Ciclist al Sibiului 2014: 22 de echipe ȋn batalia pentru 30.000 de euro si 521 de puncte UCI

Organizatorii competiției au confirmat că toate cele 22 de echipe, care și-au anunțat prezența inițial, vor concura ȋncepând de mâine până duminică, pentru premiile ȋn valoare de 30.000 de euro, cât și pentru cele 521 de puncte puse ȋn joc de UCI.

Competiția se menține ȋn grila de categorii a Uniunii Cicliste Internaționale, și ȋn acest an, la categoria 2.1, ceea ce ȋnseamnă că este situată ȋn top 5 al competițiilor cicliste de șosea din Europa.

"Ca o recompensă am fost incluși, din nou, ȋn World Tour Europa 2.1. Mai există Europa 2 special, ȋnsă nu ne gândim să promovăm Turul Ciclist al Sibiului la acest nivel, pentru că este aproape imposibil, acest lucru necesitând un număr mai mare de bani", a declarat Nicolae Ivan, directorul sportiv al Turului Ciclist al Sibiului.

Rutieri de pe trei continente

Una din noutățile cu care se poate lăuda Turul Ciclist al Sibiului este aceea că vor participa, ȋn premieră, echipe de pe trei continente: Europa, Asia și America de Sud. Turul Ciclist al Sibiului aliniază la start 22 de echipe, dintre care două sunt pro-continentale (Androni Giocattoli și CCC Polsat) și 17 continentale, la care se mai adaugă trei echipe naționale (Lotul României A și B, cât și echipa națională a Argentinei).

O nouă surpriză a acestei ediții este prezența echipei naționale a Argentinei și cea a team-ului Shymano Cycling Team (Japonia). "Aș dori să menționez că pe echipa națională a Argentinei și pe cea de la Shymano nu i-am cooptat noi, ci și-au dorit ele să participe. Acest lucru este o onoare pentru noi, ȋnseamnă că suntem o competiție respectată și vrem să rămânem locul I ȋn competițiile cicliste din România", a spus Nicolae Ivan.

O competiție a cățărătorilor

Turul este unul al cățărărilor, având ȋn vedere că ȋn cele două etape, de vineri și sâmbătă, plus semi-etapele de duminică, rutierii vor avea de străbătut un număr de 13 cățărări, dintre care două de A și una de categorie specială. "Turul este unul foarte solicitant pentru rutieri, deoarece există un număr mare de cățărări, ceea ce face din competiție una a cățărătorilor. Cățărările, respectiv ascensiunile pe teren deluros sau muntos, sunt cuprinse ȋn repertoriul Turului", a mai declarat directorul sportiv al Turului.

Traseu dificil, cu cinci tipuri de piatră

Chiar dacă traseele vor fi destul de dificile, Nicolae Ivan afirmă că dificultatea traseului ține de știința fiecărui rutier de a-și negocia partitura. Turul de anul acesta va dispune de 5 curse, organizate sub forma unui prolog, a două etape și a două semi-etape, care totalizează 500 de kilometri. "Prologul se anunţă unul dificil pentru că se va concura pe cinci tipuri de piatră", avertizează  directorul sportiv.

Etapele Turului:

Joi, 17 iulie - Prologul Geiger-Sinecon 2,4 km: contratimp individual în centrul istoric al Sibiului.

Vineri 18 iulie, etapa I Banca Comercială Carpatica 162,5 km: Sibiu - Agnita - Voila - Gura Văii - Lisa - Sâmbăta de Sus - Victoria - Cârţişoara - Bâlea Lac (2034 m).

Sâmbătă, 19 iulie, etapa a II-a Ambient 160,4 km: Sibiu - Cisnădie - Cisnădioara - Poplaca - Sălişte - Miercurea Sibiului - Gârbova - Reciu - Câlnic - Săsciori - Căpâlna - Şugag - Jina (1006 m) - Sibiel - Gura Râului - Păltiniş (1450 m).

Duminică, 20 iulie, etapa a III-a A Frauenthal Automotive 17 km, contratimp pe echipe: Sibiu - Poplaca - Răşinari - Sibiu.

Duminică, 20 iulie, etapa a III-a B 158,7 km: Sibiu - Jina (1006 m) - Şugag - Săsciori - Miercurea Sibiului - Ludoş - Loamneş - Slimnic - Sibiu (Piaţa Mare).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus