Joi,
07.11.2024
Cer Senin
Acum
7°C

La pizza saracului

Pe strada prof. Moga, în cartierul Ștrand, la parterul unui bloc a apărut de multă vreme un spațiu comercial. Despre care puteai spune că e blestemat, la câte afaceri a închis. Un magazin de cartier, apoi unul de delicatesuri italienești, rând pe rând, toate afacerile care au atins spațiul cu pricina s-au închis după nici un an. Un curajos, care probabil nu cunoștea trecutul locului respectiv, a deschis de mai bine de 12 luni o pizzerie. Tupeist gest considerând că vadul se apropie vertiginos de zero exceptându-i pe vecini. Dar omul a fost deștept și a gândit o strategie simplă. Mâncare rapidă și ieftină. Așa că a lansat pizzeria Bella Italia cu sloganul 20 de pizza la 10 lei bucata. 10 lei. Mai puțin decât un pachet de țigări și puțintel mai mult decât o cafea în Piața Mică. 10 lei. Toată lumea are 10 lei în buzunar, cum să nu meargă.

Business-ul e simplu. Nu e restaurant, nu face livrări la domiciliu pe cont propriu ci doar prin taxi, cheltuielile sunt minime. Exceptând chiria și utilitățile, pizzeria mai plătește maxim doi oameni pe zi. Unul care îți ia comanda și altul care asamblează extrem de rapid pizza. Extrem de rapid. Am comandat două pizza. Una dintre cele la 10 lei, Prosciutto e Funghi Freschi și una nițel mai de fiță, quattro fromagi cu adaos de salam picant. Normal, pizza quattro fromagi sau pizza salami costau 15 lei, așa, din cele două combinate a ieșit una de 21 de lei. A durat exact 7 minute până au fost gata ambalate în cutiile de carton. Iar de curând, meniul s-a mărit cu vreo 15 feluri de paste și cu o grămadă de salate. Cele mai ieftine paste sunt 12 lei, cele mai scumpe 20, farfalle al salmone. Iar pizzele vin si în format family, la un kilogram, 30 de lei cele din sortimentele de 10 și 45 de lei cele din sortimentele de 15 lei porția normală.

Acum, la 10 lei pizza să nu vă așteptați că o să vă simțiți ca-n Napoli. Este o pizza decentă fără să aibe nimic extraordinar. Dar la 10 lei ar fi culmea să faci fițe și pretenții. E numai bună când vii seara acasă, știi că în frigider bate vântul și n-ai nici cel mai mic chef să mergi până la magazin, să cumperi un kil de cartofi, să-i tai și să-i prăjești. Ca, până la urmă, să ieși la aceiași bani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3900

Comentarii

4 comentarii

Ding

Acum 10 ani

Cica \"sa aibe\". Pizza saracului, textul saracului. Ca asa e cu criticii astia (chiar si gastronomici): nu se pot privi in oglinda.
Raspunde

@1

Acum 10 ani

de fiecare data Deleanu scrie asa. A trecut clasa cu branza de burduf, la romana.
Raspunde

un sibian in devenire

Acum 10 ani

Da, e buna pita asta cu nimic, extraordinar, adica nimic extraordinar, ar fi culmea sa plateste o pizza si sa primesti nimic ambalat intr-o cutie de carton, aaaa adica o pizza, nimic extraordinar, intr-o cutie de carton.
Raspunde

client multumit

Acum 9 ani

Imi pare rau sa va dezamagesc, dar dupa pizza Twenty aceasta pizzerie face ce mai buna pizza si seamana f bine cu o pizza din Italia. Nu se face economie la ingredients, vrea ce mai dar la noi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus