Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cetatea Mediasului intra in reabilitare

26 de milioane de lei este suma accesată din fonduri europene de administrația municipiului Mediaș, cu scopul de a reabilita o parte din zidurile vechii cetăți, precum și două turnuri și un bastion. Fondurile sunt accesate prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, ceea ce înseamnă că, pentru a fi eligibile, lucrările trebuie terminate până cel târziu la finele anului viitor.
”Prin această investiție  vor fi reabilitați 7.736 metri pătrați de ziduri de fortificație și trei obiective turistice: Bastionul Cuțitarilor, Turnul Pietrarilor și Turnul Rotarilor. Ultima condiție pe care municipalitatea a trebuit să o îndeplinească pentru că fondurile europene să ajungă în Mediaș pentru acest proiect  a fost eliberarea terenului de sarcini, respectiv dezafectarea garajelor din cartierul După Zid. Reprezentanții Agenţiei Regionale de Dezvoltare Centru Alba Iulia au fost prezenţi joi la Mediaş pentru a se asigura că terenul este liber și că investiția poate începe fără niciun impediment”, se arată într-un comunicat emis de administrația municipiului de pe Târnava Mare.

Consider că este de datoria noastră să reabilităm, să conservăm și să promovăm obiectivele turistice  ale Mediașului, mai avem un singur pas pentru ca acest proiect să devină realitate și am încredere că după finalizarea lui potențialul turistic al Mediașului va crește”, primarul Mediașului, Teodor Neamțu

Foto: Primăria Mediaș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

adiarc

Acum 9 ani

partea cu adevarat medievala...chiar primitiva...sunt drumurile..sau mai bine zis ulitele din Medias , care nu merita titulatura de drumuri....... dupa o vizita in centrul istoric , poti merge si la service cu masina....all inclusive
Raspunde

Volkischer Beobachter

Acum 9 ani

Dar Mediaşul când întră în curăţenie generală a terenului(de ţigani, hoţi de buzunare, homeleşi)???
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

ca sa se schimbe ceva , trebuie o curatenie generala in primarie si C.Local...e plin de paraziti puturosi si hoti
Raspunde

dORU mEDIAS

Acum 9 ani

macar daca ar rebilita tot, sa faca alei pt vizitatori,! sa faca cum e cetatea din albaiulia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus