Miercuri,
26.11.2025
Cer Senin
Acum
11°C

Restaurant Schoko – peste media Pietei Mici

Dacă stai să cauți câte ceva despre fiecare restaurant în parte din Sibiu, înainte de a-i trece pragul, o să găsești numai superlative. Pe Facebook, site-uri, ghiduri de ieșit în oraș, numai expresii precum ”cea mai bună mâncare” sau ”cea mai frumoasă atmosferă”. În realitate, mai toate o apă și un pământ. Cred că și-ar putea schimba săptămânal numele între ele și puțină lume ar observa. În fine, despre Schoko găsisem, înainte să-l vizitez, că au ”cele mai confortabile scaune din Piața Mică”. Măi, să fie!

Într-o după amiază leneșă de vară, călduroasă și plină de un ”dolce far niente”, m-am tolănit în fotoliile de la Schoko ca un cub de gheață într-un pahar de cola. Terasa nu era foarte aglomerată și răzbătea doar câte un râset ușor de la vecinii relaxați pe fotoliile colorate. Genul de atmosferă care te face să îți pară rău că nu ești în concediu. Sau să te simți ca în concediu. M-a trezit chelnerul din reverie, înmânându-mi meniul. Doar patru pagini, dar deloc subțire. Zeci de mâncăruri, de la supe creme și fripturi în sos până la paste, pizze și deserturi cremoase și răcoroase. Am pus stop caniculei cu o bere neagră rece și am căutat ceva de mâncare mai lejer, dar care să astâmpere foamea. Eu m-am oprit la paste a la boscoiola, iar vecina de masă la pizza capriciosa cu ciuperci de pădure. N-a trecut un sfert de oră până să sosească preparatele. Pastele mi-au amintit de cele de la Tango, pe care încă le consider cele mai bune din Piața Mică, dar trebuie să scot în evidență pizza. Blat subțire și pufos, cu un topping încărcat de prospețime și aromă. Cine ține minte scena din finalul filmului ”Ratatouille”? Când criticul culinar ia o înghițitură din mâncarea gătită de șoarece și imediat își aduce aminte de gustul copilăriei. Nu mi-am revăzut chiar toată copilăria, dar după prima mușcătură instant m-am gândit la cum gătea bunica ciupercile când eram mic. Fără doar și poate, cea mai bună pizza pe care am mâncat-o anul acesta în centrul Sibiului. La desert am ales cheesecake, care a venit în trei minute și a fost răcoritor, ușor dulce și pufos. A mers la fix, în atmosfera leneșă de vară.

Pe toate cele menționate mai sus, plus o apă și un sos picant pentru pizza am plătit puțin peste 60 de lei. Dar și-au meritat fiecare bănuț. Dacă mai trec mai pe la Schoko? Păi, având în vedere că după prima experiență a intrat direct în topul trei pesonal, cam pe același nivel cu Tango și Kulinarium, cu siguranță. Și da, aveau dreptate de Facebook, chiar sunt ale naibii de confortabile fotoliile lor multicolore!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 4853

Comentarii

6 comentarii

Alex

Acum 11 ani

Trebuie sa existe cineva care sa creasca standardele.. In piata mica este Schoko ... Balcescu si Piata mare mai au putin de asteptat ...
Raspunde

CSB

Acum 11 ani

recomand si vita in sos de merlot si tiramisu - cel mai mare tiramisu pe care l-am vazut la restaurant.
Raspunde

Gabriel

Acum 11 ani

Intr-adevar este o aparitie placuta ina Pta. Mica !
Raspunde

Mihai

Acum 11 ani

Din pacate nu recomand vinul la pahar. Am comandat si se observa pastila din care era facut inca nu se dizolvase..
Raspunde

Tiramisu

Acum 11 ani

Au un tiramisu excepțional!
Raspunde

haha

Acum 11 ani

Articol amuzant, nesemnat, pentru ca nu se putea semna asa articol unde Tango (a carui patroni sunt tot cei de la Turnul Sfatului) este atent laudat in acest context.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus