Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Admitere ULBS: Peste 2000 de tineri au devenit studenti la Sibiu

Rezultatele primei sesiuni de admitere la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu arată cifre mai bune decât cele înregistrate anul trecut. În urma înscrierilor, 2080 de tineri au devenit studenți ai ULBS. În plus, gradul de ocupare a locurilor bugetate scoase la concurs pentru studiile de licență este de 92%, iar al celor cu taxă este de 40%, cu zece procente mai mult față de anul anterior.

Rezultatele finale ale admiterii au fost publicate la sfârșitul lunii iulie, după ce peste 75% din tinerii admiși la înscriere au confirmat locul primit la una dintre cele nouă facultăți ale Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Locurile neocupate vor fi scoase la concurs într-o a doua sesiune de admitere, care va avea loc în perioada 8-13 septembrie 2014. Este vorba de 130 de locuri bugetate și 1065 de locuri cu taxă.

Cele mai multe locuri fără taxă se regăsesc la Facultatea de Științe Socio-Umane (50), Facultatea de Litere și Arte (30), Facultatea de Științe (22), Facultatea de Drept (17) și Facultatea de Teologie (8). La Facultatea de Inginerie și cea de Științe Economice mai sunt disponibile 2, respectiv 1 loc bugetat, iar la Facultatea de Medicină și cea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului s-au ocupat toate locurile bugetate.

”În ceea ce privește studiile universitare de master, la unele facultăți înscrierile sunt încă în derulare, până în prezent ocupându-se 75% din locurile bugetate și 15% din locurile cu taxă. Continuă pe parcursul lunilor august și septembrie înscrierile pentru forma de învățământ la distanță și cu frecvență redusă. Oferta educațională pentru admiterea din septembrie poate suferi modificări cauzate de retragerea unor candidați declarați admiși în prima sesiune, așadar candidații sunt îndemnați să urmărească site-ul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu:  http://www.ulbsibiu.ro/ro/admitere/”, au transmis, marți, reprezentanții ULBS.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

gelula

Acum 9 ani

ba ce amploare are universitatea L BLAGA ,s-a ai numai boboci aproape 5000 iseamna ca per total avem undeva la vreo 40 000 de studenti asta de oras universitar felicitari si la mai mare
Raspunde

celula mea

Acum 9 ani

@1 cum 40k ca anu trecut erau vreo 20k. s-au inmultit prin diviziune celulara? si de unde 5k de boboci cand in articol scrie ca-s 2080?
Raspunde

celula noastra.

Acum 9 ani

Intreprinderi sibiene, nu mai angajati absolventi decit numai de la universitatile noastre,Pe aia de la cluj,brasov,bucuresti ,trimiteti-i sa se angajeze la ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus