Miercuri,
14.04.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Posibilul scenariu marca Gradinar la Ocna Sibiului

Ilie Grădinar, afaceristul acoperit mulți ani sub blană de funcționar, este numele principal în jurul căruia gravitează cel de-al doilea faliment al complexului balnear din Ocna Sibiului (primul faliment a fost undeva imediat după Revoluție). De ne luăm după lichidatorii de la București, acest al doilea faliment nu a venit tam-nesam, ci în urma unor acțiuni – ce să vezi – întreprinse tocmai de cei pe care Ilie Grădinar îi dirija. Cu alte cuvinte, Ilie Grădinar și-a falimentat propria societate.
O astfel de situație nu poate fi rezultatul decât unui scenariu care, din cele existente până acum pe piață, îmi pare cel mai probabil. Adică: Ilie Grădinar s-a trezit proprietar peste Stațiunea Ocna SA în urma unor împrumuturi pe care nu le-a mai recuperat (vorbe cam greu de verificat vorbesc de câteva sute de mii de euro). Complex pus la patru ace, cu viitor, cu medici vestiți, dar și cu două credite de aproape patru milioane de euro. Păi, cum să plătească Ilie Grădinar ditamai creditele pentru frumusețea de complex? Păi, să nu le plătească, ar fi fost răspunsul la acea întrebare. Iar cum criza economică a fost scuza multora, de ce să nu meargă și în cazul Stațiunii Ocna SA?
Firma a intrat în insolvență, protejându-se, astfel, pe moment. Dar insolvența înseamnă doar o amânare a datoriilor, nu o ștergere a acestora. Prin urmare, Ilie Grădinar scoate tot ce poate din firmă (vezi articolul cu dubioasele contracte de închiriere), după care falimentul aduce lacătul la intrare.
Următorul pas? Vânzarea complexului. Se cer vreo 2,9 milioane de euro, pentru început. Habar n-am dacă e prețul corect sau nu. Dar nu ar fi prima lichidare în care prețul de achiziție să fie micșorat, la cel puțin jumătate. În cazul de față, ar însemna mai puțin de 1,5 milioane de euro, adică vreo 6,7 milioane de lei. Sumă ce nu ar fi un capăt de țară pentru un afacerist precum Ilie Grădinar.  Mai ales că s-ar trezi cu un complex pentru a cărui amenajare s-au cheltuit mult mai multe milioane de euro. Doar că, astfel, Grădinar l-ar deține fără niciun fel de credit.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

joseph

Acum 6 ani

Grădinar face parte din garda veche de securiști afaceriști, care a capusat statul prin toate mijloacele. În mintea lui bolnavă, asta înseamnă capitalism. Timpul lui grădinar a expirat, dar el încă nu știe. O s-o afle în curând.
Raspunde

@joseph

Acum 6 ani

Pentru boala lui Gradinar nu exista al remediu decat regimul alimentar. Cel din puscarie.
Raspunde

Doar

Acum 6 ani

Un hot asta este Gradinar. Nimic deosebit.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Grădinar este un infatuat și un jeg de om. Funcționar modest.....Bleah ! i-a învârtit pe toți cum a vrut el și a rămas de atâția ani în poziția de funcționăraș nenorocit. Îmi e greață și când îi aud numele !
Raspunde

anu

Acum 6 ani

un troglodit promovat de Johanes
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Figuranții aia de la evz plătesc ceva pentru articolele preluate mot a mot, fără să specifice sursa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus