Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
0°C

15 romani premiati la Salonul International de Arta Fotografica de la Sibiu

Juriul Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu a desemnat marţi câştigătorii celei de-a XVI-a ediţii, astfel la secțiunea Abstract, medalia de aur FIAP a fost atribuită lui Laurenţiu Mărgineanu din Râmnicu Vâlcea - România pentru imaginea “Rana”, iar la secțiunea Open cel mai mare punctaj l-a obținut Elek Papp (Ungaria) pentru fotografia „Why?”. La secțiunea Abstract medalia de aur PSA a fost atribuită lui Jianzhen Chen (China) pentru lucrarea Fishermen, iar la secţiunea Open aurul Autorii a căror fotografii au obținut cele mai mari punctaje vor fi medaliați de federațiile internaționale de specialitate. pleacă în Luxemburg la Jean-Luc Brausch pentru lucrarea The Wolfman.

„Fotoclubul Orizont şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu au plăcerea de a anunţa că juriul Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu, a desemnat câştigătorii celei de-a XVI-a ediţii a renumitului eveniment cultural. Ca şi în ediţiile anterioare, juriul Salonului a fost format din personalităţi ale lumii fotografice naţionale şi internaţionale. Din juriu au făcut parte Bernardo Federico Neumann (Argentina), Olivier Mauffrey (Franţa), Louis Guermond (România/Franţa), Balási Csaba – EFIAPg (România) şi Fred Nuss - AFIAP (România). Juriul a avut o muncă titanică pentru că în concurs au fost înscrise 1601 de imagini fotografice din 38 de ţări”, spun organizatorii.

 La secțiunea OPEN printre cei medaliați cu aur se numără: Gabriel Tudosescu (Bucureşti) pentru lucrarea “Angel 30” – Aur Royal Photographic Society UK, Majid Alamri (Oman) „Fisher7” – Aur Images Sans Frontière, Bhaskar Mukhopadhyay (India) „Artiste with clay” – Aur United Photographer International, Zee Kek Heng (Singapore) - Workers pouring salts – Aur AAFR, Saikat Maity (India) - Kites – Aur Orizont. Conform tradiției Placheta „Gh. Lăzăroiu”- premiu in memoriam pentru cel care a pus bazele Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu și a Fotoclubului Orizont se acordă lui Laurenţiu Mărgineanu pentru lucrarea „În (a)Murg”.

Dintre cele 65 de medalii, premii speciale și mențiuni care vor fi decernate celor mai buni artiști fotografi, 15 (cincisprezece) rămân în România.

„Graţie înaltei ţinute artistice, Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu i s-a acordat de către Federaţia Internaţională de Artă Fotografică pe lângă patronajul ediţiei din acest an şi 5 stele pentru ediţia precedentă. După 30 de ani de continuitate Salonul de la Sibiu continuă să stârnească interesul artiştilor fotografi din întreaga lume. Ne bucură în primul rând prezența lucrărilor de calitate din țară precum şi numărul relativ ridicat de premii acordat artiștilor români și mai ales a celor din Sibiu. Sibienii Dan Şuşa a obținut medalia de bronz PSA pentru imaginea “Humanity” la Secţiunea Abstract, iar Ionuţ Alexandru Maior a obţinut la secţiunea Open medalia de Argint din partea Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România pentru lucrarea Storm”, declară Liliana Popescu, coordonatorul SIAF 2014.

Toate lucrările selecţionate de juriu vor fi prezentate într-un vernisaj care este programat în 5 octombrie 2014 la Centru de Informare pentru Turişti.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

6 comentarii

louis guermond

Acum 8 ani

bravo aux artistes et un grand merci à laCcasa de Cultura a Studentilor et photoclub Orizont pour leur travail important de préparation du salon et leur accueil pour les photographes et artistes etrangers, membres du Jury qui porteront ainsi une image positive de Sibiu et de la Roumanie.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Bravo Liliana Popescu !!! O muncă susținută de ani de zile pentru sprijinirea artei și culturii în Sibiu. La cât mai multe realizări !
Raspunde

multe de poze

Acum 8 ani

\"1601 imagini\", nu \"1601 de imagini\"
Raspunde

ja

Acum 8 ani

Cine a fotografiat lupul si omul? Cum se numeste opera? E geniala!
Raspunde

vonoua

Acum 8 ani

Jean-Luc Brausch a fotografiat lupul si omul. Titlul fotografiei: \"The Wolfman\"
Raspunde

lupul

Acum 8 ani

THE WOLFMAN e o imagine reala?Sau un colaj?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus