Sâmbătă dimineaţa reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu şi ai Camerei Agricole a Judeţeului Sibiu au mers în Piața Țărănească Transilvania, pentru a-i felicita pe producători cu ocazia a doi ani de la înființarea pieţei.
„Piaţa Transilvania împlineşte astăzi doi ani, deci eu spun că a ajuns la maturitate, a devenit un brand. Pe 1 septembrie când am început acest proiect cu Camera Agricolă şi colegii mei de la Consiliul Judeţean, am făcut-o pentru că această piaţă a fost cerută de producătorii locali, care doreau un loc al lor unde să îşi defacă produsele. Pieţele din Sibiu, cărora nu vrem să le facem concurenţă, asigură zilnic o masă producătorilor, dar producătorii noştri de la Piaţa Transilvania nu produc atâtea produse pentru a vinde zilnic şi doreau un loc ca acesta, unde să vină o dată pe săptămână şi să aducă în faţa sibinilor ce au muncit să pregătească pentru această zi, produse de panificaţie, patiserie, brânzeturi şi multe altele”, a spus Ioan Cindrea, preşedintele CJ.
În 2012, când a fost dechisă, în piaţa vindeau 47 de producători, iar în prezent numărul lor a crescut la 277.
Producătorii provin din 37 de localităţi din judeţ printre care Răşinari, Poplaca, Sadu, Tălmaciu, Tălmăcel, Jina, Şura Mare, Slimnic, Hamba, Alţâna, Hosman, Daia, Tilişca şi Cisnădie. Lor li se adaugă şi producători din judeţele limitrofe Alba, Vâlcea, Mureş, dar şi din Olt şi Bistriţa-Năsăud.
"Eu vin aici în fiecare sâmbătă, îmi place că găsesc mezeluri proaspete, miere naturală 100%, iau şi prăjituri pentru nepoţi, că sunt mulţi care vând şi am de unde alege", spune sibianul Grigore Badiu.
Piaţa rămâne deschisă şi în sezonul rece
La Piaţa Transilvania producărorii locali vând pe lângă produse de patiserie, legume, fructe, lactate, flori şi mezeluri, o serie de produse care nu se găsesc în celelalte pieţe din Sibiu, cum sunt produsele de porc din rasa Mangaliţa, chişcăul de la Ţapu (un fel de ketchup făcut în casă din roşii şi ardei) şi sucuri naturale din fructe şi legume. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că nici în sezonul rece piaţa nu va fi închisă.
„Noi iniţial am vrut să deschidem dar fără perioada sezonului rece, însă producătorii ne-au cerut să îi lăsăm să vină şi în perioada rece, căci ei au clienţi şi oamenii vin la piaţă şi când e frig, aşa că sâmbătă de sâmbătă pe producători o să îi găsiţi mereu aici”, a spus Ioan Banciu, vicepreşedintele CJ Sibiu.
Şi pentru a marca cei doi ani de la înfiinţare, autorităţile locale le-au oferit producătorilor câte o diplomă, iar pentru clienţii pieţei au organizat o tombola. „Noi am putut observa cum această piaţă s-a dezvoltat de la o săptămână la alta. Producătorii vin la noi cu actele, le verificăm produsele după care le asigurăm o masă unde pot vinde. Pentru a le arăta recunoştinţa noastră pentru că oferă sibienilor produse fabricate după rețete tradiționale, nu în masă, astăzi domnul Cindrea le va înmâna tuturor câte o diplomă, iar sibienii prezenţi în piaţă vor participa la o tombolă şi 20 dintre ei vor pleca acasă cu un coş plin de bunătăţi provenite de la producătorii din piaţă”, a spus Georgeta Purima, directorul Camerei Agricole Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Șura Mare , Ioan Cindrea , Piața Țărănească Transilvania , Consiliului Județean Sibiu , Consiliul Județean , Camerei Agricole , Ioan Banciu , Camera Agricolă , Camerei Agricole Sibiu , Piaţa Transilvania , Georgeta Purima , Grigore Badiu , La Piaţa Transilvania , Judeţeului Sibiu
Vizualizari: 1005
Ultimele comentarii
Acum 14 ore
Valentino Versace
Acum 15 ore
Cartea ne face bine..
Acum 15 ore
Emil
Acum 15 ore
Adrian
Acum 16 ore
Newman