Joi,
23.09.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Calatorul anului 2013 s-a mutat in Sibiu: "Suntem incantati de farmecul orasului si al oamenilor"

Christine Gilbert, declarată de către revista National Geographic "Traveler of The Year" în anul 2013, a vizitat oraşul Sibiu în urmă cu câteva săptămâni, prin programul #MySibiu iniţiat de către Asociaţia pentru Înfrumuseţare a Oraşului Sibiu. A rămas atât de impresionată de oraş şi de oamenii de aici, încât a închiriat un apartament şi s-a mutat la Sibiu împreună cu soţul şi cei doi copii.
Christine Gilbert scrie pe blogul www.almostfearless.com, unul dintre cele mai cunoscute bloguri de turism din lume, articole din acesta fiind preluate de mai multe publicaţii cunoscute cum ar fi Lonely Planet, LA Times, Rough Guides, Esquire, Seattle Times şi altele. Are peste 200.000 de cititori lunar şi peste 45.000 de urmăritori pe reţeaua de socializare Twitter. 
 
„Nu cred că am fost niciunde în lume mai bine primiţi ca la Sibiu”
 
Oraşul Sibiu o inspiră pe Christine în scrierea unei cărţi de călătorii ce o va publica spre sfârşitul anului cu ajutorul uneia dintre cele mai importante edituri din lume. „Am venit la Sibiu pentru cultură, istorie şi arta de aici, prin programul #mySibiu. Eu şi familia mea ne-am îndrăgostit pur şi simplu de Sibiu şi am decis să ne prelungim şederea aici pentru încă cel puţin două luni. Suntem încântaţi de farmecul oraşului şi a oamenilor - nu ţin minte să fi fost niciunde în lume mai bine primiţi ca aici” a justificat Christine mutarea la Sibiu. 
Primul blogger de turism care a ajuns la Sibiu prin programul #mySibiu a fost Erick Prince Heaggans din Statele Unite ale Americii (http://minoritynomad.com), editor colaborator pentru Yahoo Travel şi alte publicaţii specializate în turism. El şi-a anulat la începutul anului o călătorie în Franţa pentru a veni la Sibiu. I-a plăcut atât de mult încât şi-a prelungit şederea în România vizitând şi Sighişoara, Braşov şi Cluj Napoca. După două luni a revenit în România şi în Sibiu. Acum locuieşte la Bucureşti, România fiind una dintre ţările preferate ale lui Erick, din cele 70 vizitate până acum.
Alţi doi bloggeri, Paul Farrugia din Marea Britanie şi Karen Sargent din Malta (http://globalhelpswap.com). au vizitat Sibiul cu gândul de a vedea schimbările petrecute aici de-a lungul timpului. Paul mai vizitase Transilvania în 1990. Linkuri spre articolele scrise despre Sibiu se pot găsi pe pagina http://mysibiu.eu/mysibiu-bloggers.
La începutul lunii septembrie 2014, cei mai urmăriţi instagrammeri (cu peste 185.000 urmăritori pe reţeaua de socializare Instagram) au vizitat oraşul Sibiu. Dintre aceştia îl amintim pe Lorandt Pandea, recomandat fiind de Instagram.com pentru calitatea postărilor sale, drept unul dintre cei mai importanţi instagrameri din întreaga lume. 
Zilele acestea, oraşul Sibiu este vizitat de Lisa Chavis şi Cheryl MacDonald din Marea Britanie (http://whatboundariestravel.com), Danyella Colares (www.feriadopessoal.com) şi Luiza Ferrari (www.londonso.com) din Brazilia.
 
Despre #mySibiu
 
Proiectul #MySibiu este un proiect implementat de către Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu și se bucură încă din 2011 de susţinerea Consiliului Local Sibiu prin Primăriei Municipiului Sibiu. Acesta se adresează în special bloggerilor şi celor pasionaţi de Social Media dar şi jurnaliştilor specializaţi în turism cultural.
 
În perioada 2011 – 2013, prin acest proiect au fost invitaţi la Sibiu peste 80 de bloggeri şi vloggeri din România şi Republica Moldova. S-au scris peste 300 de articole având peste 1.700.000 de cititori iar clipurile video realizate la Sibiu au avut mai mult de 120.000 de vizualizări pe Youtube. S-au realizat peste 4.000 de fotografii ce au fost publicate online.
 
Orice blogger sau jurnalist de călătorii din lume se poate înscrie pe site-ul www.mysibiu.eu, prin acest proiect beneficiind de reduceri la cazare şi masă pe perioada şederii precum şi alte facilităţi. Acestora li se recomandă atracţii ce merită văzute în Sibiu precum oraşul istoric sau primul muzeu din România, Muzeul Naţional Brukenthal, alături cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, CNM Astra. Invitaţii sunt liberi în a-şi alege programul dar au în permanenţă posibilitatea de a primi recomandări precum şi de a vizita oraşul Sibiu alături de specialiştii AIOS. 
 
Proiectul #mySibiu este nominalizat la premiile Webstock, cel mai important eveniment din România dedicat Social Media. 

Comentarii

15 comentarii

gogu

Acum 7 ani

Bine ca nu l-a furat gasaca lui Bobi, una dintre \"atractiile\" orasului nostru!
Raspunde

@1

Acum 7 ani

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Raspunde

david

Acum 7 ani

E si normal.Nici un oras nu e ca Sibiu.Am locuit 39 de ani acolo
Raspunde

@david

Acum 7 ani

Vezi mei daviduta de ce suntetzi primitivi voi cei din Sibiu fiindca nu conoasteti altceva decat ciobanismul din satra voastra ..... Si fiindca ai un nume biblic ..Fericiti cei saraci cu duhul...
Raspunde

@4

Acum 7 ani

soarec de calculator . te trezesti dimineata mananci o lingura de c-a-c-a-t si iti incepi activitatea zilnica de comentarii rautacioase. un tampit.
Raspunde

limba romana

Acum 7 ani

Titlul corect trebuia sa fie asa: farmecul orasului si AL oamenilor, nu A oamenilor, cum s-a scris... Dragi jurnalisti, mai puneti mana pe gramatica de clasa a cincea.
Raspunde

andrei3

Acum 7 ani

daca-i sibiu e bine, oamenii din sibiu(nu primarul,prefectul si alti politruci)au fost apreciati de printulCharles inca de la una din primele sale vizite in sibiu
Raspunde

h

Acum 7 ani

Lasa-l pe ala de la 4, ca nici nu stie ce inseamna, a fi sarac cu duhul, crede ca se refera la prostie, cand e cu totul altceva... e intelepciune adanca , de asta cei saraci cu duhul sant in numarul fericitilor... of , of
Raspunde

F.V.I.

Acum 7 ani

Un mare like pentru articol ! :)
Raspunde

Serginio Alex

Acum 7 ani

***almostfearless.com/the-trip-is-over-time-to-dress-up-my-husband/ ..... ***life.almostfearless.com/things-biking-8-hours-a-day-can-teach-you/ Chiar nu zice nimic in articolele sale despre Sibiu sau Romania,doar ca a trecut pe acolo.
Raspunde

Serginio Alex

Acum 7 ani

Chiar stiti sa traduceti articolele din engleza,domnilor redactori?
Raspunde

@sergio alex

Acum 7 ani

Gigi, abia ce a vizitat Sibiul...nu a spus nimeni ca a scris deja despre Sibiu...vin si articolele, stai linistit.
Raspunde

@8

Acum 7 ani

Cel de la 4 se referea a Imparatia tiganilor a violatorilor a hotilor si handicapatilor fuduli si prostalai ...adica Sibiul!
Raspunde

costel

Acum 7 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: costhell.manolescq@gmail.com
Raspunde

h

Acum 7 ani

Pt. 13, vezi ca aia cu penalii, n-ai ghicit-o,daca esti din iasov ,afla ca acolo orasul e locul 2 pe tara la infractiuni ( persoane condamnate definitiv per mia de locuitori) in rest fiecare cu fudulii lui.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus