Joi,
21.01.2021
Cer Senin
Acum
5°C

La Muzeul de Etnografie se verniseaza ,,Amintiri din calatorie"

,,Amintiri din călătorie”, aşa se numeşte expoziţia care va fi vernisată joi, 25 septembrie, de la ora 13:00 la Muzeul de Etnografie Universală ,,Franz Binder”.

“Este vorba despre o incursiune în universul descoperit într-o viaţă de om de către colecţionarul elveţian Hans Peter Connerth, cel care a donat Muzeului ASTRA o colecţie impresionantă de aproape 300 de artefacte şi în jur de 140 de cărţi. Colecţia donată cuprinde detalii semnificative din cultura şi arta popoarelor lumii, iar cei interesaţi pot descoperi astfel piese etnografice din diferite categorii funcţionale şi arii culturale ale patrimoniului muzeal”, spun reprezentanţii muzeului.

Din colecţie fac parte piese textile provenite din America de Sud, India, Sri Lanka, Indonezia, sculpturi africane, statuete, măști, instrumente muzicale din Cuba, Africa de Sud, Egipt, Kenya, Zimbabwe, India, Pakistan şi marionete din Indonezia.

Expoziţia ,,Amintiri din călătorie” va fi deschisă publicului până în 20 noiembrie 2014 la sediul Muzeului de Etnografie Universală ,,Franz Binder” din Piaţa Mică, nr. 11.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus