Ca să fim sinceri din capul locului, nimeni nu merge la Cibinfest, sau evenimente de genul Oktoberfest, pentru mâncare. Te duci acolo să bei, legănându-te stânga dreapta pe ritmul muzicii nemțești. Mâncarea este doar complementară, are rolul de a te astâmpăra atunci te lovește foamea. De aceea e musai să fie grasă, să-ți dea putere pentru încă o bere.
Vineri pe la prânz, când am vizitat noi cortul de la Cibinfest, ne aflam în timpul serviciului și nimeni nu avea nici timp și nici chef de băut. În plus, nici atmosfera nu era de așa natură. Înainte să comand eu o doamnă la vreo 50 de ani a cântărit, timp de vreo trei minute, toate bucățile de pește prăjit din vitrina cu preparate. Ar fi mâncat puțin pește însă niciuna nu costa sub 20 de lei și nu-și permitea. Astfel de lucruri îți mai taie apetitul. Poate din acest motiv nu aveam așteptări prea mari de la mâncare. Și au continuat să scadă pe măsură ce am văzut că oferta nu este foarte variată și că mai toate standurile de mâncare vând cam același lucru. Până la urmă, ne-am luat așa: gulaș cu fasole și ciolan, cartofi la cuptor cu rozmarin și bratwurst, porție dublă de tocană și o salată bavareză de cartofi cu o pulpă de pui. Toate au fost însoțite de murături și pâine de casă.
Odată ce ne-am așezat la masă lucrurile s-au schimbat. Cartofii cu rozmarin spre exemplu, au fost perfecți, adică ușor crocanți la exterior și pufoși la interior. Bratwurst-ul nu a fost deloc gras și avea dimensiunile unei zile lungi de dumincă, de putea sătura doi oameni. La gulaș bucătarul nu a făcut rabat la ingrediente, fiind foarte gros și sățios, dar mai ales gustos. Și puțin picant, exact cum îmi place. Cum vineri au fost în jur de zece grade afară, iar gulașul a venit fierbinte, numai bine cât să te încălzească. Însă preferata mea a fost tocana de carne de vită cu legume. A mers la fix cu murăturile făcute ca la mama acasă. După vreo 40 de minute nimeni nu s-ar mai fi ridicat de masă, atât de bine am mâncat. Pentru toate cele enumerate mai sus, la care se mai adaugă trei beri și o sticlă de apă plată, am plătit în jur de o sută de lei. Ceea ce nu este deloc scump dacă te gândești că am mâncat pe îndelete patru persoane.
Concluzia a fost una singură. După ce se termină Cibinfest și pleacă din Piața Mare tiribombele, poate să rămână cortul cu mâncare și băutură. Ar fi cel mai mare și unul dintre cele mai bune restaurante din Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Piata Mare
Vizualizari: 2499
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
ANDREI NICULAE
Acum 4 ore
Friki Riki
Acum 5 ore
Un cititor
Acum 7 ore
GPT - simplu și fără școală
Acum 7 ore
Ger