Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

CSU Sibiu castiga derby-ul Ardealului. Seals a stralucit in ultimul sfert si a adus o victorie imensa pentru sibieni

CSU Sibiu reuşeşte să câştige derby-ul Ardealului, într-un final incendiar. Jucătorii lui Miodrag Perisic au avut o revenire fantastică, după ce timp de aproape trei reprize au fost mereu în spatele clujenilor. Seals a fost omul meciului pentru sibieni, reuşind de unul singur să întoarcă soarta unui meci care părea pierdut. Înainte cu două minute de final, CSU Sibiu era condusă cu cinci puncte diferenţă, iar Seals şi-a intrat în rol pe parchetul Sălii Sporturilor “Horia Demian”, izbutind să marcheze două coşuri de la trei puncte şi unul de două puncte, pentru o victorie imensă a sibienilor.

CSU Sibiu a avut un început de meci cum nu se putea mai bine. După trei minute de joc, sibienii se aflau la opt puncte în avantaj, conducând cu scorul de 10-2. Din păcate, ritmul extrem de ridicat din debutul partidei nu a putut fi susţinut până în finalul reprizei, ceea ce le-a permis clujenilor să recupereze şapte puncte. Tabela arăta 23-22 pentru “galben-albaştrii” la finalul primului act. Milos Bojovic a fost cel care a făcut legea în prima parte, marcând nu mai puţin de 13 puncte, însă acesta a fost ajutat de atenţia lui Popa Calotă, care a avut trei recuperări şi trei puncte marcate. Sibienii au marcat 6/11 de la două puncte şi 3/8 de la trei puncte, într-o primă repriză pe care a avut-o la discreţie.

Actul secund a surprins o echipă clujeană mult mai determinată pe faza defensivă, cu o apărare extrem de agresivă. Rezultatul s-a văzut imediat pe tabelă, U BT Cluj-Napoca regăsindu-se, după doar două minute, cu cinci puncte în avantaj, 32-27. Moment în care Perisic simţea clipele de degringoladă de pe faza ofensivă şi cerea time-out. Seals marca splendid dincolo de semicerc, printr-un stop-şut superb, iar lucrurile păreau că au revenit în normal, 32-30. Totul fusese un foc de paie, CSU Sibiu fiind total apatică în continuare. Timp de trei minute, “galben-albaştrii” nu au mai găsit calea spre coşul advers, permiţându-le clujenilor să se distanţeze la 10 puncte diferenţă, 40-30. Ceea ce l-a determinat pe Miodrag Perisic să solicite un nou time-out. Cele două echipe intră la cabine cu scorul de 47-37 în favoarea clujenilor, iar repriza secundă, în care echipa de la malul Cibinului nu a ales cele mai inspirate soluţii pe tranziţia ofensivă a luat sfârşit.

Ieşiţi mult mai motivaţi de la cabine, sibienii reuşeau să se apropie la cinci lungimi distanţă, după patru minute scurse din repriza a treia. Diferenţă care a durat doar câteva secunde, pentru că clujenii reuşeau să restabilească din nou diferenţa care era la pauză. Sibienii, însă, nu s-au lăsat intimidaţi şi au insistat în continuare. Insistenţă care i-a dus pe sibieni la şase lungimi distanţă de clujeni, 64-58, înainte de sfertul decisiv.

Sfertul decisiv a început cap la cap. De la 82-75,  a început show-ul lui Seals. “Dubla” de dincolo de semicerc şi CSU Sibiu revine la 1 punct diferenţă, 82-81. Clujenii urmează să repună mingea, dar jocul om la om al sibienilor îi împiedică să repună mingea, aceasta revenindu-le “galben-albaştrilor”. Seals ia din nou o acţiune pe cont propriu, pătrunde prin defensiva clujeană şi este faultat. Urmează două libere pe care le execută perfect, ducând Sibiul în avantaj şi totodată victoria sibienilor. Pentru că U BT Mobitelco nu a mai reuşit să marcheze în cele patru secunde care i-au mai rămas la dispoziţie. Victorie mare pentru CSU Sibiu în derby-ul Ardealului, 83-82.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

2 comentarii

gica_tropetistu

Acum 9 ani

cred ca prin aceasta victorie Seals a reusit sa le dea peste nas celor care l-au contestat inca de cand a revenit.
Raspunde

iulia

Acum 9 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus