Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Dosarul Tichindelean: arestul la domiciliu, prelungit cu 30 de zile. Pentru vot trebuie sa ceara urna mobila

Judecătorii Tribunalului Alba au admis cererea procurorilor DNA de a prelungi cu alte 30 de zile mandatul de aret la domiciliu pentru Șerban Țichindelean (foto stânga), directorul DSVSA cercetat pentru ample fapte de corupție. Contestația lui Țichindelean a fost respinsă la Curtea de Apel Alba, astfel încât medicul veterinar va rămâne în arest la domiciliul din marginea Parcului Sub Arini cel puțin până la finalul lunii noiembrie, au decis magistrații de la Alba. În aceste condiții, Șerban Țichindelean a cerut la începutul acestei săptămâni să îi fie permisă ieșirea din casă pentru a putea vota în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.  Magistrații instanței din Alba au judecat cererea directorului - care a părăsit PD-L pentru a se înscrie în UNPR, după schimbările politice din 2012 - în cursul zilei de joi și au respins-o. ”Respinge cererea de a părăsii domiciliul pentru a vota faţă de decizia 7D/2014 a BEC, potrivit căreia arestaţii la domiciliu votează cu urna specială. Dispune predarea actului de identitate pentru a vota în turul II”, se arată în încheierea publicată de instanță. Aceasta nu s-a arătat îngăduitoare nici cu cererea formulată de Șerban Țichindelean de a-i fi permisă deplasarea la sediul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Sibiu, ”pentru a-și ridica bunurile”. Singurele deplasări pe care judecătorii le-au încuviințat sunt cele pentru consultarea dosarului și pentru pregătirea apărării la sediul avocatului. Aceste deplasări vor fi efectuate, însă, doar în intervalele de timp stabilite de procurori.

Consilierei îi este păstrat același tratament

Faptele de corupție pentru care este urmărit penal Șerban Țichindelean au fost săvârșite cu sprijinul Mirelei Olteanu (foto dreapta), angajată drept consilier juridic la DSVSA Sibiu. Aceasta a fost pusă sub control judiciar de către procurorii DNA, cu acordul judecătorilor. Aceștia din urmă au decis ca Mirela Olteanu să rămână în continuare sub control judiciar.

”Miza e mare”

Urmărit penal de către procurorii anticorupție pentru opt capete de acuzare, Șerban Țichindelean este acuzat și de faptul că a înscenat o pierdere de 1,8 milioane de lei, pe care a pus-o pe seama medicului veterinar din Jina, Aurel Sterp. Acesta a fost anchetat de Țichidelean pentru că ar fi decontat vaccinuri care în realitate nu ar fi fost efectuate, cu scopul îndepărtării lui Sterp din poziția de concesionar al circumscripției sanitar-veterinare Jina. Una în care numărul animalelor înregistrate oficial depășește 30.000. ”Miza e atât de mare aici, la Jina, fiindcă sunt animale multe şi domnul director Ţichindelean probabil că a avut un interes economic”, spune acum Sterp.
Pentru a-l ”înfunda” pe Sterp, Țichindelean a dispus vaccinarea unor animale din Jina pentru a doua oară, în cadrul unei campanii organizată de DSVSA Sibiu, la ordinele directorului acesteia. Fapt care, după cum povestesc oamenii comunei, a făcut mult rău animalelor pe care le dețin. ”Şi pe timpul lui Ceauşescu, noi din astea n-am păţit – să ne cheme la Poliţie, că nu-s vaccinate vacile. Şi vacile au fost vaccinate. Şi au venit şi, forţat, ni le-au vaccinat. Vacile au fost gestante de două luni şi n-au mai luat viţei şi prin primăvară s-au betegit şi am băgat injecţii în ele”, povestește o femeie din Jina.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

goian

Acum 9 ani

Asta nu merita sa stea in casa!!!
Raspunde

cei care credem in voi

Acum 9 ani

SERBAN SI MIRELA - Arhanghelul MIHAIL, înger al adevărului şi al dreptăţii, să va stea alături mereu, la bine şi la greu si sa va dea putere si izbanda, CU SIGURANTA VETI IESI INVINGATORI
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Si daca sunt vinovati? Sti ce va face Arhanghelul Mihail!!!
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Sa intelegem ca cei doi(Serban si Mirela) sunt un cuplu,asa cum au fost ( si) la psd? Colegii stiu de ce...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

3, Eh, în cazul ăsta intră în acțiune arhanghelul Uriil.
Raspunde

Daniela

Acum 9 ani

Oferta lucru la domiciliu! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
Raspunde

nicol

Acum 9 ani

Sa nu renuntati la principiile voastre. Nu uitati ca in viata nimic nu e usor si orice lucru important se obtine cu efort sustinut. Marea arta a vietii nu consta in a nu cadea niciodata, ci in a te ridica de fiecare data cand cazi. Este absolut minunat ca va continuati cu efort si daruire misiunea, chiar in ciuda piedicilor dure.
Raspunde

Cjf

Acum 9 ani

Intradevar nu merita sa stea in casa! Sa-i fie rusine, acestia sunt oamenii care ne conduc, si Tichi cu Mirela sunt bebelusi in comparatie cu alti escroci. Daca se dovedesc adevarate acuzatiile, sa dea banii furati inapoi si la zdup. Nu stiu cum de nu-i satura D-zeu? Cunosc tot clanul Ciuceanu, numai din furt, minciuna s-au ridicat. Sotia lui Tichi este o Ciuceanu. Rusineeee!
Raspunde

NOIIIIIIIIIIIIII

Acum 9 ani

Sus in cer este DUMNEZEU care va iubeste si jos, pe pamint, suntem noi care ne gindim la voi SI VA SUNTEM ALATURI. SUNTETI PUTERNICI VETI REUSI SA INVINGETI MAFIA DIN SISTEM. FITI PUTERNICI, ASA CUM ATI FOST INTOTDEAUNA...
Raspunde

Matilda

Acum 9 ani

Doar nu credeti ca va pati ceva ? Aiurea !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus