Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
5°C

Klaus Iohannis: Primul lucru pe care il voi face ca sef al statului e sa renunt la imunitatea presedintelui si a parlamentarilor

Renunţarea la imunitatea preşedintelui României și a parlamentarilor este absolut necesară pentru reformarea clasei politice. În acest sens, voi avea discuţii cu partidele politice, în special cu comisia care se ocupă de proiectul de modernizare a Constituţiei României. Voi solicita ferm să se renunţe la alineatul care stabileşte că preşedintele se bucură de imunitate.
 
Cât priveşte imunitatea parlamentarilor, aceștia nu pot fi traşi la răspundere penală pentru opţiunea lor politică. Dar, dincolo de asta, este inadmisibil ca prin procedura parlamentară să poată fi împiedicată justiţia să-şi facă treaba. Aici lucrurile trebuie schimbate clar şi total. Aceste lucruri se pot face simplu: dacă noi toţi ni le dorim, atunci o să vedeţi că politicienii vor fi şi ei primii care şi le doresc, fiindcă vor votul dumneavoastră.
 
Voi fi un președinte promotor și garant al statului de drept
 
Tema independenţei justiţiei mă diferenţiază fundamental de Victor Ponta. În vreme ce doar el afirmă acest principiu, parlamentarii săi votează  constant şi necondiţionat pentru menţinerea imunităţii celor urmăriţi penal. Eu mă poziţioneaz în mod clar pentru susţinerea demersurilor justiţiei. Ataşamentul faţă de statul de drept trebuie probat prin acţiuni concrete, printr-un anumit tip de comportament în raport cu instituţiile statului.
În ceea ce priveşte statul de drept, scena politică poate fi descrisă astfel: pe de-o parte, cei care respectă principiile acestuia, cu o atenţie specială asupra independenţei justiţiei.Pe de altă parte, îi vedem pe cei care doar mimează respectul pentru justiţie, cu care însă încearcă să interfereze politic, inclusiv prin promovarea de măsuri legislative.
 
 De fapt, această polarizare se suprapune peste cea fundamentală dreapta – stânga.
Apărarea statului de drept, este şi va fi în continuare clar asumată de mine. Acesta este instrumentul prin care ne putem opune “baronizării” şi feudalizării României pe care le oferă stânga în acest moment.
 
Corupția și birocrația sunt factorii principali de descurajare a investițiilor străine și a inițiativei și inovației românești.
Vreau să ajungem să putem spune că în România au succes cei care muncesc sau inovează, nu cei care cunosc „pe cine trebuie” în administrație sau oferă diverse foloase necuvenite. Numai reducând corupția și eliminând crima organizată, România poate recupera decalajul de dezvoltare față de primele 6 state europene.
Voi milita pentru recâștigarea încrederii partenerilor europeni în capacitatea României de a proteja spațiul comun european de intrări ilicite de orice fel, cu consecința admiterii noastre în spațiul Schengen.
Voi pune umărul la construcția unui stat în care legea să nu fie în avantajul unor grupuri de interese, ci să fie legitimă, unanim aplicată și respectată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 469

Comentarii

20 comentarii

unu\'

Acum 7 ani

Imunitatea e reglementata de Constitutie.Surprinzator,Presidentu\' \'\'nu le are\'\' cu Constitutia.In alta ordine de idei nu inteleg cum poate \'\'renunta\'\' Presedintele la imunitatea parlamentarilor.Daca asta-i primul lucru pe care-l va face ca Presedinte,bag sama ca va sta multa vreme degeaba ,pina se revizuieste Constitutiunea.Daca Iohannis vrea voturile intelectualilor sa inceteze a le jigni inteligenta sau sa-si schimbe consultantii de campanie.
Raspunde

io

Acum 7 ani

totusi , nu sterge NIMENI , ofertele astea nenorocite , de munca ?
Raspunde

Victor

Acum 7 ani

Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: victoriuly92@gmail.com
Raspunde

CETATEAN VOTANT

Acum 7 ani

Inchide ochii cand visezi!!!
Raspunde

bv

Acum 7 ani

felicitari pt buna idee....atentie iohannis sa nu te linseze varanii....
Raspunde

fleosc!

Acum 7 ani

Stiam ca sasii sunt mincionsi, barfitori, tradatori si infatuati da acest individ a devenit de-a dreptul scabors. El are nevoie de imunitate pentru cat a furat Sibiului si a dat unui STASI (Braune Stephan Max), concursuri trucate (arhitecta Udrea) achizitii cu dedicatie (Gradinaru, Carabulea, Tusineanu) si deturnare de fonduri prin Bica si V.Popa.
Raspunde

ale

Acum 7 ani

Uite \"fleosc!\": un indoctrinat al lui ponta! Nu-i ajunge lui iohannis nici la degetul mic! Pacat ca unii musca vrajeala la smecherasi si infumurati ca ponta. IOHANNIS PRESEDINTE!!!!
Raspunde

Teodor

Acum 7 ani

Locuri de munca sigure si la indemana oricui! Cu vointa si seriozitate puteti face parte dintr-un sistem ( NU este JOC PIRAMIDAL, NU este MLM!) in care puteti castiga sigur 300 dolari lunar, ca operator on line, lucrand 3 ore pe zi. Totul este legal(oferim contract si facem davada platilor). Va vom invata cum puteti intra in acest sistem daca trimiteti textul”info” la adresa de email: ***
Raspunde

fleosc!

Acum 7 ani

Gresesti da nu ating jinirile tale. Dar ce parere ai de faptele concretizate ale lui Johannis? case, terenuri (STASI -Braune SM) concurs post primarie (Udrea, fiul rude- Astrid), achiizitii (gradinaru, carabulea, tusineanu), deturnare de fonduri (bica, popa)
Raspunde

Floarea

Acum 7 ani

De parca imunitatea presedintelui e ceva optional!
Raspunde

sifon

Acum 7 ani

ba cum le sti pe toate ,ba tu precis nu esti din sibiu ,s-au ai venit dupa 2000 ca daca erai inainte de aceasta data vedei un oras prabusit cu proptele zidurile orasului ,s-a nu se huluie ,de strazi ce s0a mai vorbim vreo 690 din alea 700 prapad mai la un an inainte de alegeri cite o roaba prin gropile multe si dese mama marilor succese ,acum dupa ce a furat mult ,johannis ,din alea aproape 800 ca intre timp sibiu s-a extins ajungind pe la cisnadie ,vestem ,saliste ,cristian ,etc toate modernizate si facute la standarde de civilizatie vestica s-a nu mai vorbim de turism si cele vreo 50 000 de noi locuri de munca ,d am fost invadati de toate neamurile tale de vale de carpati ti-ai pus intrebarea oare de ce au venit incoace ,daca acolo [sud ] curge lapte si miere si salaru se plateste in euro si nu orct de la 1500la 2000 de euroi ,ba daca nuti place ce se intimpla in sibiu ,dute ca la voi la vale s-au golit bloacele mai ceva ca prin ani 80 cind daca teceai prin orasele voastre din prazburgia ,te tragea de pe sosea numai s-a le umpli apartamentele construite de comunisti s-a opresca invazia spre sibiu ,sti ca circula un bank prin ani 50 -80 ,de ce au olteni gitu lung ,raspuns ca s-a vafa peste carpati daca mai sunt locuri de munca in sibiu si ardeal ,lasane si dute ca nu va simte nimeni lipsa ,dute acolo la voi unde se face plata la primarie cind se da ajutoru social si litru de ulei
Raspunde

Gelu

Acum 7 ani

NU O POATE FACE IMUNITATEA E PREVAZUTA IN CONSTITUTIE!!! E NEVOIE DE REFERENDUM !!! MINCIUNI PDL- ISTE PT FRAIERI. ASA SPUNEA SI BASE IN 2004!!! CAM MULTE ASEMANARI!!! ACELEASI MINCIUNI RASUFLATE SI ACEEASI ECHIPA IL INCONJOARA - BLAGA UDREA TURCAN ANASTASE...NU AVETI UN SENTIMENT BORAT DE INTOARCERE IN TIMP CAND NOI AM FACUT GRESALA SA-L VOTAM PE BASESCU ?
Raspunde

@ postaci

Acum 7 ani

\"In acest sens, voi avea discuţii cu partidele politice, în special cu comisia care se ocupă de proiectul de modernizare a Constituţiei României. Voi solicita ferm să se renunţe la alineatul care stabileşte că preşedintele se bucură de imunitate.\" Pentru desteptii care fac comentarii fara sa citeasca! Scuze.... sunt postaci nu comentatori!
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Aici găsiți toată conferinta de presă: https://www.youtube.com/watch?v=Klb6qGB7j_o
Raspunde

cititor

Acum 7 ani

APEL CĂTRE ROMÂNII DIN VECHIUL REGAT: Vă rog să cugetaţi adânc, înainte de a vota Duminica viitoare. Iar clasa politică românească va trebui să priceapă odată şi odată, că noi ardelenii şi bănăţenii nu stăm sluj în faţa nimănui! Aroganţa şi nesimţirea ei adâncesc zi de zi, prăpastia care ne separă. După părerea mea nu există neapărat două Românii, dar există două mentalităţi diferite. Ceea ce este şi mai grav de fapt. 95 de ani aţi venit peste noi cu aere de stăpâni şi cu aroganţa fanariotă, venită din moştenirea celui mai corupt sistem ce a existat vreodată în Europa, cel otoman. În afară de emigraţia ardelenilor spre Bucureşti, nu fiindcă ar fi vrut asta neapărat, ci fiindcă era musai s-o facă, altfel nu aveai prea multe şanse de afirmare profesională, într-o grămadă de domenii, de sute de ani se vine dinspre Moldova şi Valahia spre Transilvania şi Banat, cu foarte rare şi mărunte excepţii, iar în anii comunismului omogenizarea şi asimilarea etnică şi religioasă a Transilvaniei şi a Banatului, a fost politică oficială! E momentul să ne ascultaţi şi voi pe noi !!! Dacă vreţi !!! Dacă nu, responsabilitatea a ceea ce va urma, va fi doar a voastră ! Ceea ce a făcut Transilvania şi Banatul să arate aşa cum arată astăzi, a fost împletirea a trei mari culturi, cea maghiară, cea germană şi cea românească. Voi vreţi să ne luaţi tocmai această identitate, născută din diversitate! Ei bine, noi nu vrem asta şi de acum înainte ne vom bate, pentru această identitate !!! Dacă toţi ne lăudăm cu bisericile şi satele săseşti şi şvăbesti, cu bisericile şi satele ungureşti şi secuieşti, cu bisericile şi satele maramureşene şi sibiene, atunci pentru Dumnezeu, respectaţi-ne aşa cum suntem şi nu mai încercaţi să ne schimbaţi !!! Ajunge ! Şi să nu faceţi pe naivii şi neştiutorii! Om fi noi mai înceţi la minte şi la vorbă, dar şi când ne hotărâm să facem ceva, nu ne mai opreşte nimeni !!! Îi rog pe românii din Vechiul Regat să cugete adânc, înainte de a vota Duminica viitoare... merită să citiţi, mai jos, un editorial interesant, care pune punctul pe i... Care Românie ? de Stelian Tănase, \"Le spun uneori studenților mei că nu suntem încă o țară, chiar dacă avem de aproape 100 de ani un stat cu acest nume, România. Ideea e că unirea din 1918 s-a realizat prea recent și că provinciile aduse la un loc, cu istorii prea diferite, cu diferențe prea mari de cultură și civilizație, nu au avut timp să se sudeze. Românii nu sunt o comunitate deocamdată. Unde mai pui că de fapt în 1940 dezvoltarea normală a României s-a terminat și s-a reluat abia în 1990, după 50 de ani. Istorie europeană ne-a fost potrivnică. Dacă pui cap la cap acest date te-ai lămurit cam despre ce este vorba. Lipsa timpului și a șansei istorice a dus la existența a două Românii distincte. Toate aceste considerații mi-au fost reamintite zilele astea de harta electorală rezultată după votul din 2 noiembrie. Avem o Transilvanie colorată în albastru pe de o parte și Vechiul regat colorat în roșu. Mai există și o insulă verde cit trei județe locuite de maghiarime în mijloc – dar noi scriem aici despre 20 de milioane de români. Dacă harta arăta ca o tabla de șah nu ar fi fost nicio problemă. Dar acest decupaj intre două zone -separate și geografic de Carpati - cu caracteristici distincte, da. Harta electorală din 1990,1992 a dat același desen, care separa două Românii. Atunci cineva enervat din Transilvania mi-a zis așa - Rămîneți voi cu România voastră. Care ar fi deosebirile, totuși ? Transilvania are un indice de alfabetizare superior Vechiului Regat, are un standard de viață mai ridicat, un grad de urbanizare mai mare. Transilvania e mai industrializată decît Vechiul Regat. Etc. Mă opresc aici cu comparațiile. Cînd treci cu mașina pe șosea de la Pitești la Sibiu, parcă ai intra în altă țară, nu te-ai afla tot în România. Casele sunt mai îngrijite, drumurile mai bine întreținute, curățenia satelor e mai mare, lumea e mai educată și mai politicoasă. Asta nu e de ieri de azi. Dinicu Golescu cînd a plecat în pribegie in 1821 de la București la Brașov și a dat peste un oraș construit din piatră, a înțeles gradul de înapoiere al Țării Românești. La o analiză, putem spune că situația nu s-a schimbat pină azi, 2014. Diferențele dintre Transilvania pe de o parte și Moldova/Țara Românescă pe de alta au rămas la fel de mari. Niciodată aceste provincii zise românești nu s-au apropiat ca nivel de trai, civilizație și cultură. Prăpastia/barierele au rămas aceleași. Lucru esențial – înapoierea Munteniei și Moldovei este principalul obstacol în calea europenizării României. Mai e nevoie de cîteva generații pentru a face corecțiile necesare. Dacă Transilvania mai are bineînțeles răbdare și timp să îi aștepte pe regățeni.
Raspunde

ptr.cititor

Acum 7 ani

Nu asta a facut Ardealul: https://www.youtube.com/watch?v=12kDTTrA3QI.
Raspunde

pt. Joseph

Acum 7 ani

Frate, ai devenit un fan aproape patologic al dlui Johannis, de-i citesti conferintele de presa in intregime si le mai recomanzi si altora care au auzit prostii si minciuni destule la viata lor...
Raspunde

IOI

Acum 7 ani

primul lucru pe care sa-l faci este sa spui unde sunt copiii si sa dai inapoi ce ai furat Sibiului pentru biserica ta
Raspunde

Ppa

Acum 7 ani

Daca promiti ca vei aplica Referendumurile din anul 2009 scaderea nr. de parlamentari la 300 si suspendarea lui Basescu imediat, atunci te votez, daca nu....NU !
Raspunde

cititor

Acum 7 ani

Dragi sibieni, Daca nu sunteti multumiti cu ce aveti atunci va dorim : Hrebe, Dragnea, Mazare,Voiculescu, etc. etc... si sa traiti \'in sud\' sa vedeti cit e de\'bine\'.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus