Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Turcan cere demisia ministrului Educatiei. ”Nici pana in ziua de azi noile Abecedare”

PNL, prin vocea deputatului Raluca Turcan cere demisia ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, pentru ingradirea dreptului constituțional la învățătură și la educație gratuită. ”Dacă domnul Ponta nu vrea să-și respecte cuvântul și să plece din fruntea Guvernului României, măcar să impună sceneta demisiei și  ministrului Educației, Remus Pricopie. De ce vă cerem asta? Pentru că nici până în ziua de azi noile Abecedare nu au ajuns pe băncile  elevilor din clasa I. Și mai trist este că nu sunt șanse să le primească nici măcar de Moș Crăciun! Eu nu cunosc vreo altă țară din Europa în care să se mai întâmple asemenea lucruri, domnule Ponta!  Vă reamintesc că licitaţia pentru noile manuale a fost demarată abia în aprilie 2014, la doi ani după schimbarea programei şcolare - în iunie 2012. În plus, licitaţia a părut de la început cu dedicaţie, lucru confirmat şi de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Procedura a fost atât de schimbată şi modificată, doar-doar câştigă cine trebuie”, susține Turcan într-un comunicat de presă.
Problema manualelor de comunicare în limba română a început în 4 august, când Ministerul Educaţiei a anunţat câştigătorii licitaţiei de manuale şcolare pentru clasele I şi a II-a. Rezultatele au fost contestate însă de nouă edituri, iar ministerul a fost obligat să reevalueze ofertele. În 22 septembrie – Ministerul Educaţiei a anunţat a doua rundă de câştigători, în urma unei reevaluări mimate şi cu grave erori de procedură. Pe 2 octombrie au fost din nou contestate rezultatelor, iar pe 18 noiembrie, adică ieri, CNSC a admis contestația. ”Oricâte minciuni ar mai scorni Victor Ponta pe subiect, sau Remus Pricopie – la comanda șefului, eu zic că lucrurile sunt cât se poate de clare: Copiii din clasa I nu au abecedare din cauza incompetenței sau intereselor lui Ponta și Pricopie. Din acest motiv, revin și cer, în numele Partidului Național Liberal, demisia ministrului Educației, Remus Pricopie. Dacă Meleșcanu a plecat pentru că a nesocotit dreptul constituțional la vot, Pricopie trebuie de asemenea să plece pentru că ignoră dreptul constituțional la învățătură și la educație gratuită!”, a mai spus Turcan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

demisia cindrea

Acum 8 ani

Cand aveti curajul sa faceti dreptate pentru sibiu? Asta inseamna demisia lui cindrea. Besoiu si corlatean. cat mai repede e mai bine.
Raspunde

WTF!

Acum 8 ani

Daca cerea demisia o Alba ca zapada sau cineva inocent mai intelegeam,cand o cere o fufa moldoveanca botoxata hoata din tabara portocaliilor penali basisti nu poti sa treci cu vederea....dispari la fomistii tai moldoveni si nu-i mai face de ras pe sibienii autentici ...mars!
Raspunde

dandy boy

Acum 8 ani

Raluccooo,duti fati la librarii ca iti da taticu Stolo bani di abisidar fati.Mai taci dracu si tu si tai-o la Botosaniul natal ca a trimis Klausy niste camioane cu tigla veche ramasa de la renovarea Sibiului ca sa va schimbati cartonul asfaltat de pe case asta in cazul in care nu vindeti tigla sa va luati rachiu de pufoaica.Nu te mai chinui sa ne reprezinti ca noi nu simtim nevoia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus