Miercuri,
07.12.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Ca stanca in ring, sensibila in afara lui: “Sunt o fire copilaroasa si iubesc animalele"

Oferă cele mai dure lovituri, aruncă cele mai reci priviri şi îşi trimite adversarele la podea fără milă. În “cuşcă” pare o tipă sculptată din stâncă, puternică şi verticală. Rareori lasă pe chipul său să răsară câte un zâmbet, dar în afară ringului totul se schimbă. Vorbim despre Alice Ardelean, sportiva de la Kudokai Atlassib Sibiu, care sub masca aceea a durităţii se ascunde însă o sensibilitate cuceritoare. “Sunt o fire copilăroasă. Îmi place să mă uit la desene, ȋmi plac jucăriile. Camera mea de acasă, din Satu Mare, e plină cu abțibilduri pe pereți. Chiar râdeam cu mama că dacă vine cineva și vede peretele zice: <>”, spune Alice cu zâmbetul pe buze.

“Iubesc animalele”

Alice iubeşte animalele, acesta fiind şi principalul motiv pentru care este vegetariană. Sportiva spune că nu ar putea niciodată să mănânce ceea ce iubeşte şi de aceea vrea să le protejeze, astfel că a fost voluntară la un adăpost de animale, în Satu Mare. Deşi este o fire paşnică, “cruzimea faţă de orice fiinţă vie şi fără apărare” o poate schimba. “Dacă aş vedea vreodată pe cineva că-i face vreun rău unui câine, cred că m-aș transforma mai rău decât ȋn ring”, avertizează luptătoarea.

“Nu sunt scandalagioaică, sunt paşnică”

Are un umor de-a dreptul cuceritor, umor ce ar putea să descreţească orice frunte încruntată cu care ia contact. Iar când vine vorba de băieţi, Alice răspunde în stilul caracteristic: “Nu-i mai suport. Când vorbesc cu un băiat nou și ajungem la subiectul că fac lupte, mereu aud:  <>, <>. De parcă meseria mea ar fi să bat lumea pe stradă sau să bat băieți. Nu sunt scandalagioaică, sunt o fire pașnică, niciodată nu am bătut pe nimeni pe stradă”.

De la “Xena de România” la “Kinderash”

Multe luptătoare ar fi încântate să primească titulatura de “Xena de România”, dar nu şi în cazului lui Alice, care crede că acest nume nu îi face cinste. “Doamne, cât de penibil sună. Zici că spui Beyoncé de România, cei de la Cancan mi-au zis așa. E total deplasat, nici nu o vreau. Prefer “Kinderash”, cum mi se spunea de când eram mică, pentru că eram foarte copilăroasă și ȋmi plăceau ouăle Kinder”, spune “Kinderash”.

“Mă simt ca acasă, la Sibiu”

Sportiva din Satu Mare s-a apucat de MMA de aproape cinci ani, după ce o lungă perioadă de timp a cochetat cu baschetul şi voleiul, iar acum are la activ15 meciuri, toate la profesionişti. “Niciun sport nu m-a atras aşa de tare. Afost ca atunci când am început să mănânc clătite cu banane și finetti, iar când am dat de cele cu vanilie și frișcă nu le-am mai lăsat”, explică Alice râzând.

Are mai bine de patru luni de când este antrenată de Adrian Mihai, la Sibiu, la Kudokai Atlassib, şi deja se simteca acasă. “Aici suntem o mare familie. Cu toţii suntem prieteni, dar cu Izidor Bunea mă înteleg cel mai bine. Adrian Mihai, de asemenea, este un antrenor de la care ai multe de ȋnvățat şi care a scos mulţi sportivi de valoare. Toate antrenamentele sunt foarte intense și sunt tratate cu seriozitate. Cele din parc sunt cele mai grele. De exemplu, un cauciuc pe care trebuie să-l ridic are 220 de kilograme, pe care ȋl pot ridica de maximum 2-3 ori. După ce termini,ai o senzație de vomă, nu te simți bine, este exact sentimentul pe care ȋl ai ȋn ultima repriză a unui meci”, povesteşte sportiva.

“Adrian Mihai mi-a redat încrederea în mine”

Sportiva de la Kudokai recunoaşte că venirea la Sibiu i-a schimbat total parcursul carierei.”După cinci meciuri pierdute la rând anul trecut, era să renunţ, dar am avut noroc cu o persoană deosebită. Adrian Mihai a fost cel care mi-a redat ȋncrederea ȋn mine, când eram cu psihicul la pământ. Pentru asta îi voi fi mereu recunoscătoare”, rememorază luptătoarea.

Acum, nu ar ma ipărăsi oraşul de pe Cibin nici în ruptul capului, însă recunoaşte că ar face-onumaicu un singur motiv: “Doar pentru familie aş pleca, pentru că sunt o fire mai mămoasă”, conchide “Kinderash”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus