Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

O femeie din Satu Mare a venit în Sibiu, la un bărbat cunoscut pe Facebook, și și-a abandonat cei cinci copii minori. Copiii au fost preluați de autorități, iar ea e cercetată penal

O femeie din Satu Mare a venit în Sibiu, la un bărbat cunoscut pe Facebook, și și-a abandonat cei cinci copii minori. Copiii au fost preluați de autorități, iar ea e cercetată penal

O sătmăreancă, din Cidreag, județul Satu Mare este cercetată penal pentru că și-a abandonat cei cinci copii minori și a fugit cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe Facebook. Copiii au riscat să moară de foame, dar au fost salvați de către asistenții sociali, informează Presa SM.

Femeia și-a părăsit copiii, respectiv cinci minori: 14 ani, 12 ani, 11 ani, 10 ani şi 8 ani, pe care i-a lăsat fără sprijin material sau moral, în condiţii improprii de trai, în locuinţa acestora din localitatea Cidreag, expunându-le la suferinţe fizice şi morale.

Conform informațiilor PresaSM, femeia a locuit împreună cu cei cinci minori într-un imobil situat pe raza localităţii Cidreag, în care deşi condiţiile de trai erau precare, minorii erau îngrijiţi de către mama acestora în limita posibilităţilor financiare, veniturile familiei fiind alcătuite din ajutorul social şi alocaţiile copiilor, primite de la stat.

La un moment dat, femeia a luat hotărârea de a părăsi domiciliul şi de a se deplasa în Sibiu, la locuinţa unui individ, pe care l-a cunoscut în urma cu aproximativ 1 an de pe Facebook, părăsindu-şi cei cinci copii minori.

În urma unei sesizări, copiii au intrat în grija lucrătorilor Compartimentului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Comunei Porumbeşti, după care DGASPC Satu Mare a luat măsuri urgente pentru asigurarea găzduirii minorilor la adăpostul de noapte pentru copiii străzii din localitatea Hurezu Mare.

Ulterior, faţă de persoanele vătămate minore a fost luată măsura plasamentului în case de timp familial. Dar toți cei cinci minori prezintă un grad de afectare psiho-emoțională.

Sursa foto: Presa SM 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Vasile

Acum 1 an

Mai rau decat un animal! Si pisica isi ingrijeste puii, nu-i lasa de izbeliste! A venit dupa ciocan!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus