De ceva luni bune, restaurantul La Turn are un nou proprietar. Și cum umbla vorba prin târg că vor fi făcute unele modificări și în meniu, am decis să reluăm vizita ”oficială”, pe care am făcut-o în urmă cu mai bine de doi ani. Când nu era totul chiar lapte și miere, mai ales în punctele esențiale, cum ar fi calitatea mâncării.
Acum, cu mâna pe furculiță, chiar nu îmi mai aduc aminte cum era aranjat La Turn în urmă cu doi ani, dar știu că acum are printre cele mai comode fotolii-scaun dintre restaurantele din Sibiu. Era prânzul târziu când am ajuns să ne afundăm în acest confort și în restaurant nu mai era – cred – nimeni, în afară de ospătari. Acum, să fie scaunele moi, muzica la nivelul potrivit și vremea urâtă de afară, dar atmosfera e chiar plăcută… mai ales privind la oamenii care grăbeau prin Piața Mare, mânați de ploaia rece.
Meniul. E stufos. Nu-l căutați pe site-ul lor căci s-ar putea ca acesta să nu funcționeze. Și nu, nu e schimbat, spune ospătărița. E întins pe pagini întregi în care separat sunt tratate salatele, separat sunt preparatele pe bază de porc, pe altă filă sunt enumerate cele din vită și tot așa. Prețurile nu mai sunt cele mai mari din Sibiu, așa cum era acum mai bine de doi ani, dar tot în liga superioară se mențin. Deh, restaurant cu terasă umbrită de turn, ce vreți.
De o parte a mesei la care am stat a fost cerută o porție de spaghete carbonara, iar de cealaltă parte – ”pollo zingara al forno”, adică piept de pui cu mazăre, ciuperci și alte alea, la cuptor. Un plus pentru restaurant – fiecare ”serie” de preparate din meniu au alăturat și garnitura recomandată de bucătar. Și tot pe aceeași linie, la masă îți este adus și un coș cu focaccia, chiar dacă tu ai uitat să ceri pâine (evident, coșul adus fără a fi cerut se va regăsi și pe nota de plată).
Timpii de așteptare, normali. Amabilitatea, ospătarilor, la fel. Porția de spaghete, aidoma, căci doar nu va fi fiind mare filosofie cu un astfel de preparat. Însă chiar gustos mi s-a părut puiul. De fapt, chiar delicios și asta cu atât mai mult cu cât atunci când mi-a fost pus în față avea temperatura numai potrivită. Altfel spus, de la primul contact mi-a fost alungată teama că iar va trebui să ”suflu-n dește” jumătate de oră, până preparatul scos de la cuptor va atinge o temperatură decentă. Atașată la dimensiunile porțiilor, la gustul acestora, situația m-a făcut să cred că La Turn s-a schimbat în ceea ce privește atmosfera din spatele ușilor de la bucătărie.
Pe nota de plată de la final, totalul indica 88 de lei de plată: 33 de lei puiul (cu tot cu garnitură), 25 de lei spaghetele, nouă lei focaccia (de apreciat, de asemenea) și câte șase lei pentru parmezanul cerut în plus și cafeaua lungă. Alți nouă lei a costat sticla cu apă plată, de trei sferturi. Pentru privitul fotografiilor cu vedetele care au lăsat bacșiș pe aici n-a trebuit să plătesc nimic.
Sancho Parmezan
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: La Turn , Piata Mare , Sancho Parmezan
Vizualizari: 2859
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Q
Acum 8 ore
Newman
Acum 8 ore
Ron
Acum 9 ore
Eu
Acum 10 ore
Emil