Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Ce poti face weekend-ul acesta in Sibiu

Cei care aleg să nu plece din oraş în acest weekend, se pot relaxa în Târgul de Crăciun, unde vor avea loc din nou concerte, pot alege să meargă la teatru sau pot merge cu copiii la un festival dedicat celor mici.

În Târgul de Crăciun, weekend-ul Albastru îl aduce în Piața Mare, pentru cei mici, pe Moș Nicolae și un inedit spectacol de iluzionism, oferit de partenerii evenimentului, Unimat. Duminica e rezervată colindelor tradiționale românești și cântecelor de Crăciun internaționale, începând cu ora 19:00, într-un concert susținut de Gino, interpret, instrumentist și compozitor.

Multe spectacole de teatru

„Take, Ianke şi Cadâr”, în regia lui Dan Glasu este un spectacol despre trei prieteni, între care se interpun diverse bariere sociale. “Take, Ianke si Cadâr” prezintă povestea unor negustori - un evreu, un român şi un turc, care îşi împart clientela. Fata evreului şi băiatul românului ajung să se iubească, povestea lor de dragoste fiind imposibilă, în concepţia taţilor. Bâtranul Cadâr, veşnic îndrăgostit şi mereu pus pe şotii, face însă în aşa fel încât istoria să aibă un final fericit.

Spectacolul va avea loc vineri, 5 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar redus 5 lei.

Sâmbătă, de la ora 19:00, sibienii pot vedea „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale. Regizorul Puiu Şerban reuşeşte să dea o notă cu influenţe moderne, unui spectacol după Caragiale, care se joacă la "Radu Stanvca”. Cu toate acestea, odată ce intri în sala, şi cortina se ridică, eşti deja în lumea satirică şi cu uşoare ironii a moftangiilor de altădată. „O noapte furtunoasă” a lui Puiu Şerban reuşeşte să te apropie, că spectator, de melanjul dintre epoca lui Caragiale şi actualitatea cotidiană.

În aceeaşi seară, de la ora 21:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu va avea loc premiera spectacolului „Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun”.

„Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun” este un spectacol ce îmbină jocul actorilor cu muzica de cor şi instrumentală live într-o montare ce creează atmosfera unui loc mistic, plin de speranţă.

Preţul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă duminică, 7 decembrie, de la ora 19:00, comedia „Încurcă-i drace!” în regia lui Șerban Puiu.

Producția Teatrului Național din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate. Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul regizat de Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță.

La Teatrul Gong, primul spectacol pentru copii – „Sarea-n bucate” dupa Petre Ispirescu, se joacă sâmbătă, 6 decembie, de la ora 18:00.

„În producția teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde în lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste cinci ani”, spun organizatorii.

Duminică, de la ora 11:00, tot la Gong, se joacă „Hänsel și Gretel”, una dintre cele mai frumoase poveşti ale literaturii universale.

Balet la Casa de Cultura a Sindicatelor

Seară de balet la Casa de Cultura a Sindicatelor, unde sâmbătă, de la ora 19:00, va avea loc spectacolul "Lacul Lebedelor".

Coregraful rus Andrei Litvinov, care a realizat la Teatrul de Balet Sibiu și coregrafia spectacolelor „Frumoasa din pădurea adormită” și „Corsarul”, s-a întors la Sibiu în această toamnă pentru a realiza coregrafia spectacolului de balet clasic „Lacul Lebedelor”. Spectacolul are o distribuție impresionantă de treizeci și șapte de balerini, iar decorurile și costumele sunt realizate de scenografa Anastasia Spătaru din Republica Moldova.

Festival dedicat copiilor

Jucăriada lui Moș Crăciun, primul festival dedicat copiilor, organizat în Sibiu de Magic Hands Studio îi invită pe cei mici la o serie de activităţi educative, dar şi la diverse jocuri şi ateliere de creaţie, în perioada 6-7 decembrie.

Festivalul se va desfăşura la Forumul Democrat German şi îşi propune să aducă un “prilej de bucurie copiilor, o oportunitate de dezvoltare pentru părinţi, copii şi cadre didactice”.

“Fiecare prichindel este rugat să aducă o jucărie care poate fi donată copiilor mai puţin norocoşi, iar dacă îi e greu să se despartă de ea, îi dăm noi alta, pe care o vom confecţiona în Atelierul lui Moș Crăciun. Evenimentul promite participanţilor două zile de poveste, din care nu vor lipsi jocurile, concursurile, ateliere de creaţie, muzica live, atelierele de dans și limbi străine, proiecții de filme pentru copii, atelier de caricaturi, loc de joacă, stand de carte și lego, zonă de ceai pentru părinți, precum şi o serie întreagă de alte surprize pregătite de echipa Magic Hands Studio”, spun organizatorii.

Proiecţiile vor avea loc în Sala Mică, iar înscrierile se vor fac în prealabil la adresa de email [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

stelian

Acum 9 ani

Esti somer, pensionar, student, vrei sa schimbi situatia financiara, vrei un job serios , ai gasit locul potrivit.O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castigurile pot ajunge la 300 de dolari lunar! Sunt necesare doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Pentru detalii *** „ Info ” la adresa de email: [email protected]
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

La cât de prost sunt o să frec brebu\' pe net tot weekendul.
Raspunde

?

Acum 9 ani

Oare anunturile astea cu joburi \"serioase\" chiar sunt utile cuiva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus