Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

TSTV: O poveste de Craciun: Speranta prin arta

Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu este primul "spital cântător" din Europa de Sud–Est datorită a două doamne din Mediaș, Wenzel – Gazdag Erzsebet şi Edith Toth. De patru ani, ele vin în Sibiu, la Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda” pentru a vindeca prin muzică. 
Managerul Spitalului de Psihiatrie Sibiu Denisa Florentina Nicoară și dr. Ciprian Băcilă vorbesc la TSTV despre un proiect unic în România: terapie prin artă. ”Sunt niște cântecele foarte simple, se începe de la un cântec și de la o linie melodică foarte ușor, iar cele două voluntare încet trec în planul doi, iar pacientele, așezate în cerc cu un element de percuție, de exemplu o tamburină, sunt invitate să ducă linia melodică mai departe, așa cum simt ele, fără nicio regulă, fără nicio restricție, iar linia melodia pleacă, se schimbă, dar se schimbă și cele care participă la meloterapie încep să-și exprime sentimentele prin muzică”, spune dr. Băcilă.
 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

joseph

Acum 7 ani

Mulțumim din inimă clubului Rotary și membrilor lui, pe această cale, că au mai descoperit încă o dată coada la prună, și îi felicităm călduros că au reușit să salveze zeci de bolnavi de demență, Parkinson și Alzeheimer prin simpla incantație obsesivă a renumitului șlagăr \"Cățeluș cu părul creț\" și prin reprezentarea grafică, a dânsului, adică a cățelușului. Deasemenea, credem cu tărie că dacă clubul Rotary l-ar fi avut în tratament meloterapeutic pe Van Gogh, acesta sigur nu și-ar mai fi tăiat urechea, ca să nu mai vorbim de gânduri de sinucidere. Din păcate, au încercat cu Hitler, punându-l să asculte la nesfârșit Walkiria lui Wagner, dar având în vedere urmările, se pare că a fost un experiment eșuat. Cu toate astea, noi le ținem pumnii celor de la Rotary, și le mulțumim din inimă pentru tot ce fac pentru noi, în special domnului Răzvan Marcu, acest Oprah al televiziunilor sibiene. ----------------------------------------------------------------------------------------------------P.S. Pentru necunoscători, clubul Rotary e un club din care fac parte masoni așa mai tampitei și mai limbu Mulțumim din inimă clubului Rotary și membrilor lui, pe această cale, că au mai descoperit încă o dată coada la prună, și îi felicităm călduros că au reușit să salveze zeci de bolnavi de demență, Parkinson și Alzeheimer prin simpla incantație obsesivă a renumitului șlagăr \"Cățeluș cu părul creț\" și prin reprezentarea grafică, a dânsului, adică a cățelușului. Deasemenea, credem cu tărie că dacă clubul Rotary l-ar fi avut în tratament meloterapeutic pe Van Gogh, acesta sigur nu și-ar mai fi tăiat urechea, ca să nu mai vorbim de gânduri de sinucidere. Din păcate, au încercat cu Hitler, punându-l să asculte la nesfârșit Walkiria lui Wagner, dar având în vedere urmările, se pare că a fost un experiment eșuat. Cu toate astea, noi le ținem pumnii celor de la Rotary, și le mulțumim din inimă pentru tot ce fac pentru noi, în special domnului Răzvan Marcu, acest Oprah al televiziunilor sibiene. ----------------------------------------------------------------------------------------------------P.S. Pentru necunoscători, clubul Rotary e un club din care fac parte masoni așa mai tâmpiței și mai limbuți...
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Băi, dați-o dracu\', mi-ați dublat comentariul, cu siguranță, vreți să mă scoateți senil!
Raspunde

Ha ha!

Acum 7 ani

poate ai baut prea mult de Craciun nene joseph si-ti tremura mana pe tastatura sau mobil sau tableta,cat priveste clubul Rotary...contine doar masoni ordinari,n-are nicio legatura cu actele caritabile,sunt niste farisei prefacuti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus