Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Corina Bokor, noul viceprimar: "nu obisnuiesc sa aduc lucruri personale la birou"

Au trecut 15 zile de când Corina Bokor a intrat pentru prima oară în Primăria Sibiu în calitate de viceprimar. Consilier local cu atribuții de viceprimar, mai exact. Cea care i-a prezentat biroul a fost Astrid Fodor, viceprimarul care a fost aleasă de consilierii locali ai orașului să exercite atribuțiile de primar al Sibiului. ”Doamna viceprimar Fodor m-a primit și tot dumneaei mi-a prezentat, să zic așa, locul de muncă, dar și atribuțiile pe care urma să le preiau prin dispoziție”, amintește Corina Bokor. Ea lucrează, acum, în biroul lui Astrid Fodor, care – la rându-i - conduce orașul din biroul ocupat până anul trecut de Klaus Iohannis.
”Din prima zi am avut primele ședințe de lucru, am primit atunci rapoarte de activitate, am discutat cu unii dintre colegi. Nu pot să spun că am luat decizii din prima zi, nu au apărut chestiuni de acest gen, ci doar situații birocratice, cum ar fi prelungirea contractului de furnizare a gazului”, vorbește Corina Bokor despre primele ore petrecute în calitate de viceprimar al orașului.
Corina Bokor a primit în subordine Serviciul autorizare și control și Serviciul administrativ, din cadrul Primăriei Sibiu. Totodată, noul viceprimar al orașului coordonează și activitatea mai multor servicii publice subordonate Primăriei Sibiu: Grădina Zoologică, Parcurile și zonele verzi, Cimitirul municipal, Baia populară, Cadastrul și Spitalul de pediatrie. Tot în subordinea Corine Bokor sunt și instituțiile de cultură ale orașului: Casa de cultură a municipiului (în cadrul căreia funcționează și Teatrul de balet), Teatrul național ”Radu Stanca” și Teatrul Gong.

”Deocamdată, fiecare zi este o provocare

”Încă pot să număr zilele trecute de la alegerea mea”, zâmbește Corina Bokor, vorbind despre modul în care se adaptează noii poziții. Despre proiectele proprii, încă nu vrea să dea foarte multe informații. ”Am, de exemplu, o idee legată de modul în care două servicii care îmi sunt acum în subordine ar putea să aibă implementeze niște proiecte de colaborare. Deocamdată este la stadiul de idee, la timpul potrivit putem discuta mai mult”.

Îmi doresc o colaborare bună cu toată lumea, la fel cum consider că am avut și până acum. În fiecare zi, deocamdată, este o provocare pentru mine, căci lucrurile sunt noi, apar probleme care trebuie rezolvate”, Corina Bokor, viceprimar al Sibiului


”Cei de acasă s-au bucurat”

”Cei de acasă s-au bucurat când au aflat. Ăsta a fost primul răspuns: «ne bucurăm». Nu este o schimbare foarte mare programul încărcat. Copiii mei sunt mari și stăteam peste program și înainte, aveam foarte mult de lucru și la Forum”, amintește Corina Bokor despre perioada de dinainte de a fi aleasă, când ocupa funcția de referent în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din România.
Din 22 decembrie 2014, Corina Bokor vine la biroul cu vedere înspre partea dinspre Muzeul Brukenthal a Pieței Mari. Doar că biroul nu este și ”personalizat”.”Nu obișnuiesc să îmi aduc lucruri personale la birou. Nu aveam nici la Forum”, explică noul viceprimar lipsa obiectelor aduse de acasă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

###

Acum 9 ani

Ce rost are sa-si aduca lucruri personale la birou: poze de-ale copiilor sau o floare in ghiveci? Pana in martie nu mai e chiar atat de mult! Pe urma trebuie sa le care inapoi la Forum.
Raspunde

eu sb

Acum 9 ani

Cred in doamna asta . In administratie o sa faca treaba buna. Vezi si celalalt vice Popa , a venit din mediu privat dar se descurca.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Jurnalism de timuta europeana in continut si forma : \"biroul cu vedere inspre...dinspre \"!Trezeste -te romane !
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Stai linistit, eu imi pun problema altfel, daca are Forumul oameni destui cit va fi votat. Asa se intimpla cu oamenii seriosi care promit si fac ceea ce promit, ori Forumu o demonstrat din plin acest lucru, spre deosebire de psd-ei si a altora ca ei care numa promit si dupa aia fac cu totu altceva.
Raspunde

@4

Acum 9 ani

Ce o fi promis si o fi facut Forumul? Si ce oameni are Forumul? Niste pensionari decrepiti! In tot judetul nu mai sunt 800 de sasi. Dar ca sa nu intram in polemici numeste un lucru pe care l-a promis si l-a dus la indeplinire Forumul prin vointa si contributie proprie!
Raspunde

vai

Acum 9 ani

vai de el oras cu asa peroane in aceste functii....habar nu are cum o cheama.....forumul incepe drumul spre groapa cu aceste specimene
Raspunde

NEA\' NELU

Acum 9 ani

Cu asemenea persoane arhianonime gen bokor sau astrid fodor la conducere Sibiul o sa sa duca la vale ,personajele astea si cele din jurul lor habar n-au cum au ajuns in fotoliile de conducere ,d-apai sa mai si administreze burgul...dezastru se intrevede..a se vedea deja haosul total cu dezapezirea.
Raspunde

vasiladi

Acum 9 ani

astept alegerile pentru locale si lista de candidati si sa vad cine face lobby pentru cine succesuri
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

Halal gandire. Dar ma rog, la Sibiu orice este posibil. Daca a fost posibil si sa dea afara 200 de oameni de la DPC numai asa ca sa castige licitatiile firmele concurente, ca de alea dau spagi grase....... . Cum dracu poti tu PRIMARIE sa ai propria societate care sa iti faca lucrarile , o lasi sa moara, si dai lucrarile unor firme private ca sa iti umpli tu buzunarele . sa va fie rusine si sa va bata Dumnezeu. O sa va blastam in fiecare zi d-na fodor si d-le iohanis pentru ca ne-o dat afara si nici macar salariile compensatorii nu ni le-o dat. Stiti ce am mancat eu cu familia de Craciun doamna primar??????????????? paine cu unsoare si tocana de cartofi. D-voastra ce ati avut pe masa. Sa va bata Dumnezeu precum faceti. In loc sa schimbati conducerea de acolo daca nu e buna ne-ati dat pe noi afara. RUSINE, si PACAT DE DUMNEZEU.
Raspunde

jaga

Acum 9 ani

Daca in fruntea administratiei locale frauele se vor promova intre ele solicitam sasilor plecati sa se intoarca cat mai repede inapoi; Avem si noi acum ca OLTENII OLGUTELE NOASTRE ! nico deosebire !
Raspunde

jaga

Acum 9 ani

Daca in fruntea administratiei locale frauele se vor promova intre ele solicitam sasilor plecati sa se intoarca cat mai repede inapoi; Avem si noi acum ca OLTENII OLGUTELE NOASTRE ! nico deosebire !
Raspunde

jaga

Acum 9 ani

Daca in fruntea administratiei locale frauele se vor promova intre ele solicitam sasilor plecati sa se intoarca cat mai repede inapoi; Avem si noi acum ca OLTENII OLGUTELE NOASTRE ! nico deosebire !
Raspunde

abc

Acum 9 ani

Plateste-ti datoriile, tu si sotul tau, apoi sa dai interviuru. Te-ai gandit cat au muncit altii pentru voi? Gunoaie umane, tu su chelul ala al tau. Daca acedt gen de oaneni promoveaza Iohanis, vom avea o soarta grea......
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Asemenea fenomen s -a petrecut si in anii 50\' : cetateni loiali politic si complet inadevat profesional au fost \"promovati \" .Cultural /etnic e un progres .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus