Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

22,6 milioane euro. Suma ceruta de opozitie pentru Sibiu. Biserici, drumuri, reparatii

Parlamentarii PNL, Mircea Cazan, Ioan Tămâian și Nicolae Neagu au făcut mai multe amendamente la bugetul de stat pe anul 2015 în care au cerut peste 88 milioane de lei. Deputatul PNL, Raluca Turcan, a cerut la rândul său, peste 13 milioane de lei pentru mai multe proiecte sociale și de infrastructură. Cererile parlamentarilor de Sibiu au fost însă respinse. Singura propunere care a trecut în parte de majoritatea aflată la putere se referă la alocare de bani pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Interesant este că deși cei patru parlamentari din opoziție fac acum parte din același partid, în amendamentele de la bugetul de stat au acționat separat. Raluca Turcan (ex-PDL), de-o parte și Cazan, Tămâian și Neagu (ex-PNL) pe de altă parte.
Mircea Cazan, Ioan Tămâian, și Nicolae Neagu au cerut suplimentarea bugetului Ministerului Culturii cu suma de 2.500 mii lei pentru finanţarea unor acţiuni culturale de maximă importanţă şi prestigiu, printre care și Festivalul Internaţional de teatru de la Sibiu. Alți bani au cerut pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu – Pitești (30 milioane lei), pentru finalizarea grădinițelor din Rășinari și din cartierul Ștrand din Sibiu, pentru apă-canal și o sală de sport în Rășinari, pentru apă-canal în Copșa Mică, pentru campusul școlar din Cristian, Liceul de Artă din Sibiu și Uniunea Artiștilor Plastici.
Raluca Turcan s-a axat mai mult pe cele bisericești. Deputatul a cerut bani pentru proiectele sociale ale Mitropoliei Ardealului, pentru construcții de biserici și picturi, dar și pentru drumurile din județ. Niciun amendament nu a trecut.
Această practică a amendamentelor este foarte veche, însă de regulă, parlamentarii de la putere resping în masă cererile celor din opoziție. La rândul lor, parlamentarii își justifică activitatea parlamentară cerând bani pentru obiective din colegiile lor electorale.

Pentru ce a cerut bani opoziția

Mircea Cazan, Ioan Tămâian și Nicolae Neagu:
30.000 mii lei  pentru obiectivul Studiu de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Piteşti.
4000 mii lei pentru finalizarea lucrărilor la Grădiniţa din localitatea Răşinari, jud Sibiu
Un microbuz şcolar pentru Școala nr 1 Viile Sibiu, jud Sibiu
2000 mii lei pentru finalizarea lucrărilor la Grădiniţa cu program prelungit, cartier
Ştrand, jud. Sibiu
25000 mii lei pentru finanţare obiectiv de investiţii pentru reţea de apă şi canalizare în Copşa Mică
415 mii lei pentru finalizare lucrări la terenul de sport din Răşinari
9000 mii lei pentru finalizarea reabilitării drumurilor din Răşinari
250 mii lei pentru reabilitarea Liceului de artă din municipiul Sibiu
50000 mii lei pentru finalizare proiect campus şcolar din comuna Cristian
135 mii lei pentru reabilitarea clădirii Uniunii Artiştilor Plastici Filiala Sibiu, strada Băii, nr. 10,
10.000 mii lei pentru susţinerea învăţământului în  judeţul Sibiu,
TOTAL: 88.300.000 lei

Raluca Turcan:
50 mii de lei pentru Serviciul de Asistenţă Socială al Arhiepiscopiei Sibiului
100 mii de lei pentru pictura interioara a Bisericii cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, monument istoric. Sat Bogatu Român
5.066 mii lei pentru finanţarea modernizării drumurilor judeţene şi comunale.
100 mii de lei pentru finalizare construcţiei Bisericii cu hramul „Învierea Domnului”, parohia Inferior IV din municipiul Sibiu.
6.850 mii lei pentru modernizarea drumului comunal în localitatea Marpod judeţul Sibiu. La primăria din comuna Marpod, judeţul Sibiu există proiectul de modernizare a străzilor din comuă, însă primăria nu dispune de resurse
200 mii lei pentru reparaţii drum şi podeţe a Drumului Comunal nr. 6, sat Agârbiciu-sat Șoala, din comuna Axente Sever
 35 mii lei pentru înfiinţarea parcului din comuna Marpod
Menţionăm că în comuna Marpod nu există un parc sau un alt spaţiu de joacă pentru copii, fiind necesară realizarea acestui proiect de investiţie.
180 mii lei pentru achiziţionarea Căminului Cultural din satul Axente Sever
988 mii lei pentru modernizarea drumurilor, construirea sistemelor funcționale de apă şi apă uzată, punerea în valoare a moştenirii culturale şi înfiinţarea unui centru
social pentru bătrâni”, proiect desfăşurat de către primăria comunei Chirpăr,
170 mii lei pentru finanţarea proiectului de extindere reţea de canalizare din localitatea Orlat
Total: 13.739.000 lei
Total opoziție: 102.039.000 lei, echivalentul a 22,6 milioane euro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

proiect

Acum 8 ani

Si eu sustin un proiect ptr. finantare si anume renovarea tuturor monumentelor si caselor istorice din Sibiu si din judet.
Raspunde

eu

Acum 8 ani

puteau aproba fondurile solicitate pentru drumuri si invatamant...pentru biserici nu e cazul sa se mai ceara bani,zic io...:)
Raspunde

@eu

Acum 8 ani

Deacord cu tine \"eu\", prea multa indoctrinare religioasa nu e buna, s-a constatat la Paris. Banii trebuie folositi in primul rand pentru autostrada Sibiu-Pitesti, pentru infrastructura in orase si sate, pentru scoli, gradinite, spitale.
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Un parc si loc de joaca pt copii in Marpod ! Ati fost in Marpod? Comuna cu max 1000 locuitori, primar, vice, 11 consilieri -la 6 km de comuna Nocrich. La 6, respectiv 9 km sunt satele Fofeldea si Hosman aoartinand de...Nocrich (Leschkirch) ! Asta da, administratie. Cu parc. Istoric politic local :FSN, PDAR, PD.
Raspunde

sustinatori ai festivalului de teatru

Acum 8 ani

a trecut amendamentul cu banii pentru Festivalul de teatru combinat cu cel de film de la Cluj, a fost printre singurele amendamente ale opozitiei care au trecut ... studiati cu mai mare atentie... ar trebui felicitati cei care au optinut banii pentru festival
Raspunde

Magda

Acum 8 ani

De acord cu eu si @eu : Investiti in gradinite, scoli, camine pentru virstnici, nu in biserici pompoase ! Preotii sa traiasca din serviciile lor fata de cetateni, fara ajutor de la stat.Ar avea destule de realizat , la sate si orase.
Raspunde

credincios ?!?

Acum 8 ani

Fără biserici! Școli,grădinițe, parcuri, străzi în oraș. Bisericile să se descurce.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus