Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Turcan a sesizat Avocatul Poporului in cazul ordonantei lui Ponta

PNL  a adresat o scrisoare Avocatului Poporului în care îi cere să sesizeze Curtea Constituțională în privința Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.94/2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.968 din 30 decembrie 2014. Semnatarii sesizării, Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte PNL, și Raluca Turcan, vicepreședinte PNL, precizează că, potrivit prevederilor art. 115 alin. (4) din Constituţie, Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acesteia. ”Niciunul dintre argumentele invocate de Guvern în sprijinul adoptării ordonanţei de urgenţă criticată, nu se referă la prevederile invocate mai sus, în alte cuvinte nu este motivată urgenţa adoptării acestor texte, ceea ce încalcă prevederile art. 115 alin. (4) din Constituţie. De asemenea, decizia Primului Ministru de a iniția această Ordonanță a fost determinată de interesele private ale lui Victor Viorel Ponta, cel confruntat personal cu riscurile decurgând din deţinerea unei diplome de doctor în drept al Universităţii Bucureşti, în condiţii frauduloase. Natura privată a actului normativ este, în acest context, evidentă. Iar procedura de iniţiere a lui, neconstituţională”, susțin semnatarii sesizării, Cătălin Predoiu și Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

dann

Acum 9 ani

oaia turcana sa sesizeze avocatul poporului ca a taiat cu boc,eba,base pensii si salarii
Raspunde

@dann

Acum 9 ani

Eba le- o tăiat pe toate...
Raspunde

mosu

Acum 9 ani

bolnavi astia din PD L au o ura viscerala ce nu trece doar cu eliminarea lor din P N L.....Aceasta boala a fost sadita de mentorul lor base ,boala ce nu se trateaza numai daca apuca din nou osul ptr a fi ros,supt ....Dar ei nu vad un lucru ,odata cu alegerile nu-l mai au pe base si la pupitru este Iohannis care nu vede cu ochi buni aranjamentele si care asteapta curatenia in noul P N L dupa care sa se alieze cu uni puternici ca sa colaboreze bine ......Pdl furturi din buzunarul statului din buzunarul bugetarilor au facut parcuri in paduri si stadioane in pasunate in panta ,gondole ce ruginesc toate acestea ptr e fura bani tari si bani europeni halal partid ce doreste puterea ....incet incet moare tara dupa revigorarea primita in ani 2012 cand a condus bine Psd et compania .......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus