Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Risc de avalansa 4 din 5 la Balea. Zapada de peste 1,70 metri

Salvamontiștii au emis astăzi o avertizare risc 4 din 5 de avalanșă, în munții Făgăraș. Avertizarea salvamontiștilor include întreg versantul nordic al Făgărașilor, inclusiv zona Bâlea. "Recomandăm turiștilor să evite deplasările în zona superioară cabanelor de pe versantul nordic al masivului și să nu practice sporturi de iarnă în acest sector. De asemenea, să solicite recomandări salvamontiștilor aflați în patrulare la Bâlea Lac și să le și respecte", spune șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

O avertizare similară a fost în vigoare și în luna aprilie 2014, când  o avalanşă de mari dimensiuni a și avut loc, la peste 2000 de metri altitudine, la Bâlea Lac. Zăpada s-a desprins atunci din crestele Munţilor Făgăraş şi s-a prăbușit spre zona în care sunt situate mai multe chioşcuri.

Stratul de zăpadă din zona Bâlea este în continuare cel mai însemnat din România - nu mai puțin de 1,72 metri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus