Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
7°C

Vantul din ultimele zile a intors tiglele puse anul trecut pe biserica

Țiglele de pe cea mai înaltă șarpantă din centrul istoric al Sibiului au fost smulse, pe alocuri, de pe acoperișul Bisericii Sf. Maria, din Piața Huet, biserică a comunității evanghelice. Din fericire, cele căzute n-au întâlnit în calea lor altceva decât piatra cubică. Alte câteva țigle mai stau ”ridicate” înspre cer, deocamdată nefiind în situația de a cădea. ”Prin 1996, parcă, a mai fost o asemenea situație. Atunci, vântul a luat cu totul aproximativ 50 de metri pătrați de țiglă. Poate unii sibieni își mai amintesc, deoarece atunci țigla lipsă a fost înlocuită cu una care avea alte nuanțe. La înălțimea aceea se creează niște turbioane foarte periculoase”, amintește Victor Drăgan, administratorul Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu.
Acoperișul catedralei din Piața Huet a fost reabilitat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, proiect încheiat în toamna anului trecut. ”Acolo de unde au căzut acum țiglele, din vârf, acolo este rând dublu. Cele de dedesubt sunt legate de cu sârmă de lați, dar țiglele din cel de-al doilea rând stau doar sub apăsarea coamelor. Și doar aceste țigle din al doilea rând au fost mișcate”, arată Victor Drăgan.
Lucrarea de reabilitarea a acoperișului Bisericii Evanghelice din Piața Huet a fost realizată de firma sibiană Sinecon. Lucrarea are o garanție de doi ani, timp în care defecțiunile apărute vor fi remediate pe cheltuiala constructorului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

minciuna

Acum 9 ani

In Piata Huet, nu se afla nici o biserica Sf. Maria.
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Catedrala Evanghelică din Sibiu cu hramul Sf. Maria apartine Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România si se afla in Piata Huet. Sau de la Munich, de unde scrii, se vede mai bine Piata Huet decat din Sibiu?
Raspunde

ingineri de toata jena

Acum 9 ani

doar niste cuie sau holsuruburi ar fi prevenit toate astea. dar nefiind prinse in proiect, acum se va face reparatia pe cheltuiala constructorului.
Raspunde

rosu @ 2

Acum 9 ani

pentru a treizecisipatra oara: evanghelicii NU au sfinti!!! Doar \"istoricul\" Pop si TS folosesc denumirea Sf. Maria. De la 1550, sasii au trecut la Protestantism. Daca tiglele ar fost suflate de pe coperis in anul 1500, ar fi corecta denumirea. Astazi se cheama Biserica Evanghelica C. A., pe germana Evangelische Stadtpfarrkirche. Sunt sigur ca o sa trebuiasca sa mai intervin si a treizecisicincea oara, pentru ca forumul asta nu-l citeste nimeni...
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

PT@4 ARE STATUT DE CATEDRALA DIN 1867. INVATA NAIBII ISTORIA !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus